מהמורות אחדות ניצבות על דרכו של השגריר החדש של ארה"ב לישראל. הנשיא ביידן, מינה לתפקיד הנחשב את ג'ק לו, יהודי שומר מצוות שהיה שר האוצר בממשל אובמה. הדיווחים על המינוי מציינים: השגריר המיועד הוא יהודי אוהד ישראל. ובכן, צר לי, אך איני מתרשם ממינויו של יהודי אמריקני לתפקיד השגריר בישראל. ייתכן כי הנשיא ביידן בחר בו לתפקיד הנחשב בתקווה להרשים את המצביע היהודי-אמריקני בבחירות לנשיאות ב-2024, מה שיסייע להעניק לנשיא ביידן לכהונה שניה.
דומה כי גם צמרת השלטון אצלינו צריכה לגרוע מתחושת שביעות הרצון שאולי קיימת עקב המינוי. בכל זאת, יהודי נתמנה לשליח אמריקני למילוי משרה נחשקת. כהונתו של הנשיא ביידן עד כה אינה חסכנית בהשמעת ביקורת על ממשלת נתניהו. ארה"ב אפילו העזה להתערב בעניינים פנימיים של ישראל. רק באחרונה הביעה הסתייגות מן האפשרות כי דני דיין יודח מתפקיד יו'ר "יד ושם", אך מעורבות זו הייתה ערובה להמשך כהונתו של דיין בתפקידו הנוכחי. ובשעתו, ראשי ממשלות בישראל לא שבעו נחת מכהונתו של הנרי קיסינג'ר, היהודי, כיועץ לביטחון לאומי וכמזכיר המדינה האמריקני. וייתכן שהשגריר לו, אם יאשר הסנאט את המינוי, לא תמיד ישבע נחת מתגובות של אחיו היהודים-הישראלים, בישראל.
הנשיא ביידן כבר הוכיח כי ידידותו האישית עם נתניהו לא מונעת ממנו מנקיטת צעדים, בתחום המדיני, ובהם אי-הסכמה, אף ביקורת על ממשלת נתניהו. בכל עת שיינקט צעד כזה, יהיו מי שיפלטו נימת אכזבה בנוסח: "בכל זאת יהודי, דווקא ממנו לא ציפינו". ומי יעביר מוושינגטון לירושלים את המסרים שיכילו גם הסתייגויות מצעד זה או אחר, שתנקוט בירושלים הממשלה הנוכחית? הרי השגריר לו ישמש שליח למסרים טעוני ביקורת, כמו גם מחוות ידידות. אפשר לצפות שצעד כלשהו, ביקורתי על ישראל, יגרום אצלינו להסתייגות מן השגריר לו. זאת, למרות שהשגריר החדש, כנהוג בממשל האמריקני, יציית לכל מדיניות שתעוצב בוושינגטון. אולי יוסיף נופך משלו. וכבר היו דברים מעולם: בשעתו ניהל הנרי קיסינג'ר מסעות דילוגים באזורנו זמן קצר לאחר מלחמת יום כיפור, בשנות השבעים של המאה הקודמת, במטרה להשיג רגיעה ביחסי השכנות של ישראל עם בירות האויב. אז הוטחו כלפיו גידופים, גם בנימה אנטישמית, מצד מפגינים ימניים שקולות מחאותיהם ליד מלון "המלך דוד" הגיעו לאוזני הדייר, האורח, קיסינג'ר, שהתאכסן באחת מקומות המלון. הוא כונה "ג'ו-בוי", גידוף, עלבון בעל נימה אנטישמית, כך כונה כל עת שקיסינג'ר הציג בירושלים דרישות לא נוחות. ייתכן כי קיסינג'ר נעלב מהערות פוגעות אלה.
אנו מאחלים לשגריר החדש כי ישמש דיפלומט מיומן אך גם שישמש דוור שיעביר לממשלת ישראל מן הבית הלבן מסרים של ידידות, ולא רק מסרים ביקורתיים. תוכנם של מסרים כוללי ביקורת, יגיע לידיעת הישראלים שאולי יגיבו באנחה (יהודית): "בכל זאת שגריר יהודי, ממנו לא ציפינו". אנו תקווה כי השגריר החדש של ארה"ב לישראל יהיה בעיקר שליח לדבר ידידות.