המציאות לפי התקשורת בישראל אינה תואמת כלל את הפרסומים בתקשורת הערבית, שבה העניין הפלשתיני תופס מקום משמעותי. פרסומי חודש אוגוסט בעיתונות הסעודית יכולים לשקף היטב את הלך הרוחות בממלכה לגבי הנורמליזציה. עיתון "אל-יום" הסעודי ציטט את דבריו של עבד אל-עזיז אל-ואסל שגריר סעודיה באו"ם, לפיהם התקדמות במו"מ עם ישראל תתאפשר רק עם "סיום הכיבוש ופתרון כולל ומלא של הסוגיה הפלשתינית".
באותו עיתון גם התפרסם טור דעה של הפרשן הסעודי סאמר אל-יאמי, לפיו לנורמליזציה עם סעודיה תהיה תמורה שתספק את הפלשתינים, את העולם הערבי וגם האיסלאמי (רמז לדרישות סעודיות בירושלים). מאמר ראשי בעיתון הבירה הסעודית "אל-ריאד" העביר ביקורת על ממשלת הימין בישראל המסרבת בתוקף לפתרון שתי המדינות, וטען כי היא מתכננת לדלל את האוכלוסייה הפלשתינית בשטחי B ו-C וליישב במקומה כחצי מיליון
מתנחלים יהודים.
חשוב להדגיש: בסעודיה אין עיתונות חופשית וכל דבר שמתפרסם חייב לבטא את תפיסת העולם של השלטון. בנוסף, הכתיבה בשפה הערבית פונה לציבור הערבי בממלכה ומחוצה לה. משמעות הדבר: הממלכה הסעודית לא ויתרה לחלוטין על המסגרת של יוזמת השלום המקורית שלה מלפני כעשרים שנה. נזכיר, ב-2002 הציעה סעודיה במסגרת ועידת הליגה הערבית בביירות הצעה לפיה תיסוג ישראל מכל שטחי 1967, תכיר במדינת פלשתין שבירתה מזרח ירושלים, זאת בתמורה לשלום מלא עם חברות הליגה.
סעודיה אינה מסתפקת רק בהעברת מסרים בתקשורת הערבית, אלא גם בצעד הדיפלומטי האחרון בו נקטה הממלכה - הכרזה הסעודית על מינויו של נאיף בן בנדר, שגריר הממלכה הסעודית בירדן, כשגריר גם בפלשתין וכקונסול ב"ירושלים בירת מדינת פלשתין" (כך נכתב בערבית). הצעד התקבל בהתלהבות ברשות הפלשתינית ותפס עמוד ראשי בעיתון "אל-קודס" ב-13 באוגוסט. לפי הפרסומים בעיתונות הערבית, הרשות הפלשתינית מעוניינת לעלות על רכבת הנורמליזציה גם במחיר ויתור על יוזמת השלום של 2002. לפי הפרסומים, אבו מאזן דורש כעת כי הנורמליזציה עם סעודיה תכלול את חידוש הסיוע הכלכלי הסעודי לרשות, הכרה במדינת פלשתין באו"ם, פתיחת נציגות בירושלים והרחבתם של שטחי השליטה הפלשתינים גם לשטחי C, אלה הנמצאים בשליטה ביטחונית ישראלית. מגעים אלה זכו לביקורת רבה מצד חמאס והג'יהאד האיסלאמי, שטענו כי אבו מאזן מוותר על פלשתין בתמורה לשוחד כספי. הד"ר עבדאללה אל-עסאף מאוניברסיטת ריאד, מומחה סעודי לפוליטיקה, הסביר בראיון לערוץ הגרמני כי מצב הפילוג הפלשתיני בין פתח לחמאס מציב קשיים רציניים בדרך לפתרון הסוגיה הפלשתינית, כפי שהציעה הממלכה בעבר (כלומר פתרון על בסיס הצעת 2002). אל-עסאף תיאר את המו"מ המתנהל כעת כ"מרטון ארוך מאוד עד להגעה לנורמליזציה בין סעודיה וישראל".
באופן אירוני, העיתוי של הנורמליזציה העומדת על הפרק בין ישראל לסעודיה אינו מתאים לאיש מהצדדים, מלבד ארה"ב. הממשל האמריקני מעוניין בהישג משמעותי מהיר במזרח התיכון, לקראת הבחירות הקרובות בנובמבר 2024. מבחינת הסעודים, הם אינם ממהרים לחתום על הסכם עם ממשלת ימין קיצונית בישראל ועם ממשל דמוקרטי לא אוהד כמתווך. גם ממשלת הימין בישראל לא מעוניינת לספק הישג לממשל ביידן הדמוקרטי והיא מעדיפה לראות את הליברלים חוזרים לקפיטול אחרי הבחירות. מבחינת ממשלת ישראל, הדמוקרטים עלולים ללחוץ על ממשלת הימין הנוכחית להיכנס למו"מ עם הפלשתינים ולספק להם ויתורים שעלולים לערער את יציבותה של קואליציית הימין מלא-מלא.