חבילת הסיוע הצבאית האמריקנית לאוקראינה אומנם מעניקה לקייב אורך נשימה קריטי והזדמנות לייצב את החזית, אך כשלעצמה, לבדה, לא צפויה להביא לשינוי המומנטום בשטח, שנמצא עדיין לצד הרוסים, ונובע מסיבות רבות ומגוונות. בארה"ב דווח שממשל ביידן סיפק לאחרונה בחשאי לאוקראינה טילי קרקע-קרקע מדגם ATacMS מהדגם עם הטווח המוגדל של 300 ק"מ. אוקראינה ביקשה מארה"ב את לספק לה את הטילים הללו מזה זמן רב, אך עד עתה הסתפקה וושינגטון באספקת הדגם בעל הווח הקצר יותר, של 150 ק"מ.
בכיר ממשל אמריקני אף ציין שהאוקראינים עשו שימוש בטילים כמעט באופן מידי, כשתקפו בשבוע שעבר את בסיס חיל-האוויר הרוסי בג׳נקוי, צפון חצי האי קרים. ההנחה היא שוושינגטון סיפקה את הטילים הללו תחת ההתניה הקבועה של לקייב - לא לעשות בהם שימוש לצורך תקיפה בשטח רוסיה עצמה, אלא רק נגד מטרות בתוך השטחים שכבשה רוסיה החל ב-2014, דהיינו חצי האי קרים, חבל דונבאס, והשטחים שנכבשו במחוזות חרסון וזפוריז׳יה בדרום אוקראינה. הטילים הללו יסייעו לאוקראינה לאיים שוב על מרכזי וצירי הלוגיסטיקה הרוסית, כמו גם על בסיסי אוויר רוסים עמוק בעורף השטחים הכבושים.
בימים הקרובים ייחלו להגיע לאוקראינה, דרך פולין, מערכות הנשק והתחמושת שאושרו במסגרת חבילת הסיוע הצבאית, ובראשן טילי ה"פטריוט", שיסייעו לאוקראינים ליירט בהצלחה את מתקפות הטילים הרוסיות, וכמובן פגזי ארטילריה, להם נזקק הצבא האוקראיני כאוויר לנשימה לאורך החזית, מול הפגזות ארטילריות קשות של הצבא הרוסי, שלו יש עדיפות ארטילרית ביחס של אחד לשש ואחד לשבע. עכשיו היחס הזה צפוי להשתפר לטובה עבור האוקראינים, אך שוב - זה עדיין לא צפוי לאפשר לצבא האוקראיני להוציא לפועל מהלך התקפי משמעותי, בין השאר בשל מחסור בכוח אדם.
בנוסף - התעשיה הביטחונית הרוסית מייצרת כעת בתפוקה כמעט מקסימלית, מסביב לשעון. ההערכות הן שביחד עם הסיוע מצפ"ק ואירן, רוסיה מייצרת בין 4 ל-4.5 מיליון פגזים בשנה, וזה מעניק לה יתרון משמעותי בשדה הקרב. כך שהסיוע המערבי לאוקראינה חשוב מאוד, ויאפשר לה כאמור לייצב את המצב בחזית, אך כשלעצמו לא יהפוך את תמונת המלחמה. ראש סגל ההגנה הבריטי (למעשה הרמטכ"ל), סר אנתוני רדקין, התייחס למצב המלחמה בראיון שהעניק לפייננשל טיימס, ואמר בין השאר שאוקראינה צפויה להגביר כעת את התקיפות הארוכות טווח שלה בתוך רוסיה. לדבריו הסיוע המערבי נועד לסייע לקייב "לעצב את המלחמה בדרכים חזקות יותר". סר רנקין הוסיף שאוקראינה עומדת בפני "מאבק קשה" להדיפת כוחות רוסים מתקדמים". אבל במקביל הוא גם ציין לטובה הצלחת של הצבא האוקראיני בשנה האחרונה - המתקפות המוצלחות בתוך שטח רוסיה, כשלונה של רוסיה לחנוק את ייצוא התבואה האוקראיני דרך הים השחור, שגם הוא תולדה של הצלחות טקטיות מרשימות של קייב בזירה הימית, שכללו הטבעות של ספינות רבות מצי הים השחור הרוסי.
ברור למדי שאנו עומדים כעת לפני חודשים קריטיים במלחמה, משום שעם בוא האביב והקיץ תנסה רוסיה לבטח לפתוח במתקפה משמעותית בזירה אחת לפחות לאורך החזית, וליכולת ההגנה האוקראינית מולם יהיו כמובן השלכות קריטיות לגבי ההמשך.