X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
תמיד 'צריכים' טענות בומבסטיות ופונטים מודגשים [צילום: פורום יהונתן קלינגר]
גם בית המשפט הוא משאב ציבורי, גם אותו צריך לחלק בצורה שוויונית
היתרון של מערכת ציבורית היא שכל עוד היא עובדת, גם העשיר וגם העני יקבלו טיפול טוב. כשיש עומס נוצרות שתי בעיות: החזק והעשיר הולך למערכת הפרטית, אבל החלש צריך לצעוק חזק יותר כדי לקבל שירות זה מה שקורה במערכת המשפט - המערכת דפוקה וזו לא אשמת השופטים אלא כי כולם צועקים
הגעת למיון? אם לא הגעת במצב חמור, אם אתה לא צועק מכאבים, אז אתה תחכה לנצח. תעמוד בתור אחרי אלה שמחכים. הגעת לרופא? אם אתה רוצה בדיקה לא מספיק שאתה במצב לא טוב, אלא אתה צריך לעשות הצגות כדי לקבל את מה שאתה רוצה.
מצד שני, המערכת מפתחת אדישות. היא מניחה שכולם משקרים. בא אדם ואומר שכואבת לו הרגל? הוא שקרן ולא נאמין לו.
ככה נוצר מצב שאדם הגון ש"סתם" יש לו כאב לא ילך להבדק כי לאיש לא תהיה מוטיבציה לעזור לו, והוא יגיע רק כשהמצב יהיה מאוחר מדי. מנגד, אדם שמשקר, מטיל עומס על המערכת, משתמש במשאבים ציבוריים, וסותם את היכולת של אחרים.

המאמר הזה בכלל התחיל בתור הסבר קצר למצגת שהעברתי היום לעוזרים משפטיים על תביעות השתקה. בגלל הקליניקה שלנו רציתי להסביר למה לתביעות השתקה יש אלמנט מיוחד. אז אני אתחיל במשל על הרפואה הציבורית שלנו.
הרפואה הציבורית שלנו היא נס, באמת. ישראל היא מדינה חריגה. בזכות הרפואה הציבורית שלנו הצלחנו להלחם בקורונה בצורה כל כך טובה, להטמיע חיסונים באוכלוסייה, לצמצם מיתות, והכל כשהמערכת באמת קורסת ביחס לאיך שהיא צריכה להיות. אבל העובדה שיש לנו משאב ציבורי, "של כולם" היא נס. היתרון של מערכת ציבורית היא שכל עוד היא עובדת, גם העשיר וגם העני יקבלו טיפול טוב. כשיש עומס נוצרות שתי בעיות: החזק והעשיר הולך למערכת הפרטית, אבל החלש צריך לצעוק חזק יותר כדי לקבל שירות.
הגעת למיון? אם לא הגעת במצב חמור, אם אתה לא צועק מכאבים, אז אתה תחכה לנצח. תעמוד בתור אחרי אלה שמחכים. הגעת לרופא? אם אתה רוצה בדיקה לא מספיק שאתה במצב לא טוב, אלא אתה צריך לעשות הצגות כדי לקבל את מה שאתה רוצה. מצד שני, המערכת מפתחת אדישות. היא מניחה שכולם משקרים. בא אדם ואומר שכואבת לו הרגל? הוא שקרן ולא נאמין לו.
ככה נוצר מצב שאדם הגון ש"סתם" יש לו כאב לא ילך להבדק כי לאיש לא תהיה מוטיבציה לעזור לו, והוא יגיע רק כשהמצב יהיה מאוחר מדי. מנגד, אדם שמשקר, מטיל עומס על המערכת, משתמש במשאבים ציבוריים, וסותם את היכולת של אחרים.

זורקים סכומים בלי היגיון ומוסיפים סימני קריאה מוגזמים

אז אותו דבר עם מערכת המשפט. עורכי דין התרגלו שהמערכת כל כך עמוסה, שכדי שמשהו יקרה הם צריכים טענות בומבסטיות. רשלנות היא תמיד "רשלנות חמורה", אין "סתם רשלנות", נזק הוא תמיד "נזק כביר", ו"בלתי הפיך" ותמיד יש זדון, רשע, כוונה. למה? כי אתה צריך להיות כמו החולה בתור במיון או המוכר בשוק: אם אתה לא צועק איש לא מתייחס לאיך. (וגם, הכל ב-Bold, יש מלא סימני קריאה, פונטים מוגדלים, קראו עוד אצל דנה)
וזה ממשיך עם סכומים. הרבה פעמים תראו אנשים זורקים סכומים בלי הגיון. תביעות לשון הרע הן מאפיין אחד. תמיד תביעות במיליונים, מאות אלפים. סכסוך שכנים עם קבוצת ווצאפ שמתגלגל לתביעה במאה אלף שקל. איך זה קורה? לא ברור. תמיד טוענים לסכומי עתק כדי לקבל תשומת לב. כשמגיעה העת להוכיח את הסכומים האלה רצים לסעיפים בחוק או מקרים דומים. לא מנסים לדבר על הנזק האמיתי.
וזה המחיר של זה. המחיר של זה הוא תשומת לב לקויה של המערכת. שופט שניצב בפני עשרים תיקים ביום לא יכול לתת יחס לכל תובע ונתבע. אז או שהוא צריך לבחור את זה שצועק הכי חזק, או שהוא צריך לבחור את התיק הכי מעניין. האדם הפשוט לא יקבל יחס. המערכת פשוט דפוקה ככה. וזו לא אשמת השופטים. זה כי כולם צועקים. בחייאת, עורכי דין, תפסיקו לצעוק.
הצילום הוכן על-ידי הסטודנטים שלי בשביל המצגת. הוא פשוט טוב מדי כדי לא לשתף אותו.

תאריך:  03/05/2024   |   עודכן:  03/05/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
גם בית המשפט הוא משאב ציבורי, גם אותו צריך לחלק בצורה שוויונית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור אידר
השיח הרגשי על העסקה עם חמאס משחק לידי מנהיגיו, הששים לסכסך בינינו    קובעי המדיניות חייבים להתעלם מהרעש ולהתמקד בעיקר: מניעת תמריץ לאויבינו לשחזר את 7 באוקטובר, כלומר: חיסולם
מנחם רהט
הגאון היהודי בסדר גודל בלתי נתפס, שזכרו הלך ונשתכח מאז פטירתו, אשר חי ומת תחת מעטה סמיך של מסתורין, חוזר בימים אלה למודעות הציבור בזכות שני מפעלי מחקר וזכרון שנחשפים עכשיו: ספר חדש, 'נגלה ונסתר', שמרכז שלל עדויות ממקור ראשון על אודות איש המסתורין, וסרט קולנוע חדש באורך מלא שיוקרן במוצ"ש ה-4 במאי בערוץ 11 ובו ניסיון מרתק ומקיף לפצח את מסתרי חידת מר שושני הבלתי מפוענחת
דן מרגלית
יתכן כי בימים אלה אתם נושכים את השפתיים ומשלימים עם החלטות הנראות לכם בלתי נכונות    לא, זה כבר לא זה, הממשלה בדרך להחלטות פליליות
יורם אטינגר
מפער של 6 לידות לטובת הפריון הערבי בשנות ה-60' לשוויון של 3.11 לידות לאישה ב-2015, ומאז שיעור הפריון היהודי גבוה מהערבי
תרצה הכטר
האופרמנים אינו מחדש הרבה בנוגע לאירועים ההיסטוריים עצמם מאז ינואר 1933 אבל סגנון הכתיבה הייחודי והמושך של הרומן מחייה את התקופה הידועה לשמצה בהיסטוריה היהודית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il