X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
[צילום: freeimagegenerator]
כשההיסטוריה דופקת על הדלת
הפגישה בין רה"מ נתניהו לנשיא טראמפ הניבה הצהרות שלא נשמעו מעולם בבית הלבן אנחנו, למודי האכזבות וסרבני גאולה, נתבעים לשנות את התודעה ולחשוב כבני חורין השבת, עם קריעת הים, כולנו יוצאים לחרות
"וּבִשְׁנַת אַחַת לְכוֹרֶשׁ מֶלֶךְ פָּרַס, לִכְלוֹת דְּבַר ה' בְּפִי יִרְמְיָהוּ, הֵעִיר ה' אֶת רוּחַ כּוֹרֶשׁ מֶלֶךְ פָּרַס, וַיַּעֲבֶר קוֹל בְּכָל מַלְכוּתוֹ וְגַם בְּמִכְתָּב לֵאמֹר..."
זוכרים מה קרה אז? רוב העם לא האמין לבשורה ונותר בגולה. המעטים שעלו שינו את ההיסטוריה של עמנו, ממש כמו מעט החלוצים שבמפנה המאות ה-19 וה-20 לא העתיקו את מגוריהם מגלות לגלות - ממזרח אירופה למערבה או לארה"ב - אלא בחרו לשוב ארצה בגלי העלייה הציונית.
בחודש הראשון לכניסתו המחודשת של כורש בן זמננו לבית הלבן שמענו מפיו דברי נבואה: "יִּשְׁכֹּן יִשְׂרָאֵל בֶּטַח בָּדָד עֵין יַעֲקֹב, אֶל אֶרֶץ דָּגָן וְתִירוֹשׁ, אַף שָׁמָיו יַעַרְפוּ טָל" ועוד העמיד לרשותנו "זְרֹעֹת עוֹלָם, וַיְגָרֶשׁ מִפָּנֶיךָ אוֹיֵב וַיֹּאמֶר: הַשְׁמֵד!" ומיד נשמעו בקרבנו קולות מחאה ואי אמון. למודי אכזבות אנחנו, וראוי לסייג ולראות כיצד ייפול דבר. אבל גם על הצהרות נדירות כאלה ראוי לשמוח, במיוחד כשהן באות מפי מנהיג המעצמה החזקה בעולם.
והיו גם אלה שהשקיעו את חייהם בפרויקט הפלשתיני וב"פתרון שתי המדינות" ופעלו להחריב את מפעל ההתיישבות בחבלי המולדת העתיקים בגב ההר. מבחינתם זה בלתי אפשרי ליישום ו"לא מוסרי". היו ביניהם שהגדילו והדביקו לרעיון העברת אוכלוסיית האויב, את הכינוי "טיהור אתני". שנים רבות, רבות מדי, השיח הציבורי מסורס בעקבה של התקינות הפוליטית, זה מנגנון משטור השפה המכרית כל רעיון באִבּוֹ אם אינו תואם את מושגי היסוד של שוטרי השפה והמחשבה.
מבחינתם, אפשר להעביר יהודים מבתיהם לצורך הסדר כלשהו שיופר מיד לאחר מכן, אבל בהחלט לא יעלה על הדעת להעביר את אויבינו - שביצעו בנו רצח עם בשבעה באוקטובר וכל עילת קיומם מוקדשת להשמדת ישראל ולרצח יהודים - מרצועת עזה החרבה והמדממת, למקומות טובים יותר שבהם אולי יוכל הדור הצעיר לבחון אפשרויות חיים אחרות, לבד משנאת יהודים ורציחתם.
ובכן, ניסינו לחיות לצידם ואיתם. נסוגונו מרצועת עזה עד אחרון קברינו. התוצאה לא הייתה סינגפור, אלא דם ופיגועים וטילים ומדינה שלמה שנשבתה כבת ערובה לגחמות הברברים ששלטו בדופק החיים שלנו, עד לשיא בשבעה באוקטובר: טבח בסגנון חמלניצקי ופטליורה ורבי המרצחים שבכל הדורות. למדנו את הלקח. אם יישארו, נספור את הימים עד לטבח הבא שיביא אתם הרס נוסף וחוזר חלילה. לכן, אין תקווה לאחריתם.
בצאת ישראל ממצרים, כך קוראים השבת. אלוהים לא הוביל אותנו לארץ המובטחת "דרך ארץ פלישתים" - בדרך החוף של מדבר סיני, צפונה דרך עזה (!) עד לכנען - למרות שזו הדרך הקצרה. מדוע? "פֶּן יִנָּחֵם (יתחרט) הָעָם בִּרְאֹתָם מִלְחָמָה, וְשָׁבוּ מִצְרָיְמָה". המקרא מציין "וַחֲמֻשִׁים עָלוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל" וגם מבחינה מספרית הם עלו על הצבא המצרי. בכל זאת, האל מעיד עליהם, שבמגע הראשון עם האויב הם יתקפלו ויחזרו למקום היחיד שהכירו. מדוע?
כי זה הטבע האנושי. "שאין בטבע האדם שיגדל על מלאכת עבדוּת בחומר ובלבנים... - ואחר כן ירחץ ידיו לשעתו בלכלוכם ויילחם עם ילידי הענק פתאום", הסביר הרמב"ם במחצית השנייה של המאה ה-12. שנות עבדות ארוכות וקבלת הוראות מאחרים תוך פחד מתמיד על חיי ילדיהם, אינן נמחקות בקלות, כמו שמנקים לכלוך חיצוני. קשה מכל האתגרים הייתה הנשיאה באחריות והעמידה ברשות עצמנו. לכן הייתה זו מחכמת האל "להסב אותם במדבר" ארבעים שנה, "עד שילמדו גבורה", עד שנולד במדבר דור חדש, כובשי כנען בסופה, דור הניצחון.
אכן, קשה לשנות תודעה של עבד. הנה הרגע הראשון שבו עמדו מול הסכנה הראשונה. בזמן שחנו מול הים, המצרים רדפו אחריהם "כָּל סוּס רֶכֶב פַּרְעֹה וּפָרָשָׁיו וְחֵילוֹ". וכשנשאו את עיניהם, "וְהִנֵּה מִצְרַיִם נֹסֵעַ אַחֲרֵיהֶם - וַיִּירְאוּ מְאֹד וַיִּצְעֲקוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל". מבחינתם לא היו אלה חיילים רבים, אלא "מצרים", האימפריה כולה על אדוניהם ונוגשיהם התקרבה אליהם.
במחצית הראשונה של המאה ה-12 הסביר רבי אברהם בן עזרא את התופעה הפסיכולוגית: "המצרים היו אדונים לישראל, וזה הדור היוצא ממצרים למד מנעוריו לסבול עול מצרים ונפשו רפה, ואיך יוכל עתה להילחם עם אדוניו? והיו ישראל נרפים ואינם מלומדים למלחמה... עד שקם דור אחר, דור המדבר, שלא ראו גלות, והייתה להם נפש גבוהה".
ומיד נשמעות האשמות ומחאות ו"אמרנו לכם": "וַיֹֹּאמְרוּ אֶל מֹשֶׁה: הַמִבְּלִי אֵין קְבָרִים בְּמִצְרַיִם לְקַחְתָּנוּ לָמוּת בַּמִּדְבָּר, מַה זֹּאת עָשִׂיתָ לָּנוּ לְהוֹצִיאָנוּ מִמִּצְרָיִם?! הֲלֹא זֶה הַדָּבָר אֲשֶׁר דִּבַּרְנוּ אֵלֶיךָ בְמִצְרַיִם לֵאמֹר: חֲדַל מִמֶּנּוּ, וְנַעַבְדָה אֶת מִצְרָיִם, כִּי טוֹב לָנוּ עֲבֹד אֶת מִצְרַיִם מִמֻּתֵנוּ בַּמִּדְבָּר!". רק לפני רגע יצאו ממחנות הריכוז שבהם מחיר חיי תינוק עברי לא היה שווה לבנת בוץ. עתה, לנוכח הסכנה, הם מתלוננים על שזכו לחרות, ומשלים עצמם שחייהם תחת שוט כהמון עבדים, עדיפים ממצבם מול הים.
אבותינו ואימותינו נדרשו לבחור בין כניעה לאדוניהם שמכבר, לבין מלחמה על חרותם. כאמור, דור העבדים לא העז להילחם באדוניהם, אז הוא נדרש לקפוץ אל הים וללכת עד שהגיעו מים עד נפש, כי עדיף למות בני חורין מאשר לחיות כעבדים בארץ זרה. באותו רגע נבקע הים והם חצו אותו וניצלו, בעוד אויביהם נופלים במלכודת וטובעים.
שבעה באוקטובר החל ספירה חדשה בזמן ובתודעה. עד אז, היינו לכודים בסבך הקונספציה הישנה מכיוון שצייתנו למשטרת המחשבות והשפה ולא העזנו לחשוב מחוץ למסגרת. כך התמכרנו לסבבי ההתכתשות, כאילו נגזר עלינו להתרגל למטחי הטילים ולפיגועים. לא עוד. השבת כולנו יוצאים ממצרים מדלגים (פוסחים!) על התודעה הישנה וקופצים לים הגדול - מעין מקווה או רחם שבו מתנקים מחרפת החשיבה העבדותית - ונולדים מחדש. אחרי שבעה באוקטובר אנחנו נתבעים לחשוב כבני חורין, לא להתרשם מתפיסות פסאודו מוסריות שנכפו עלינו, "כִּי לֹא כְצוּרֵנוּ צוּרָם, וְאֹיְבֵינוּ פְּלִילִים".
חכמינו לימדו ששיר השירים מכיל בתוכו גם את הדיאלוג הנצחי בין אלוהים לעם ישראל. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק: פִּתְחִי לִי אֲחֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי תַמָּתִי..." ותשובת האהובה: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי, אֵיכָכָה אֶלְבָּשֶׁנָּה? רָחַצְתִּי אֶת רַגְלַי, אֵיכָכָה אֲטַנְּפֵם?". היו פעמים בתולדותינו, שאלוהים דפק על דלתנו כדי להוציא אותנו מהמיצָרים ההיסטוריים שבסִבכם נקלענו, ואז לא שמענו או שהפנינו את הגב ושקענו שוב בתרדמה לאומית. אלה סרבני הגאולה שבכל דור.
עושה רושם שתור פלאות כזה עומד על סִפֵּנוּ ודופק על הדלת, וים הצרות עומד להיבקע בפנינו. כדאי להתלונן פחות; העניינים אינם מתנהלים בהכרח לפי בקשותינו. אולם הקשיים האישיים והלאומיים הם המחיר לגאולתנו, חבלי הלידה לפדות נפשנו. "מַה תִּצְעַק אֵלָי? דַּבֵּר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְיִסָּעוּ... וְיָבֹאוּ... בְּתוֹךְ הַיָּם בַּיַּבָּשָׁה". סבלנות דרושה לנו. ואמונה.
תאריך:  09/02/2025   |   עודכן:  09/02/2025
+מיארה התפרצה לדברי שר החוץ; סער: "קריאות ביניים - רק בכנסת" 23:05 09/02/25  |  עידן יוסף
בישיבת הממשלה התפתח עימות חריף בין השר גדעון סער ליועמ"שית לאחר שזו התפרצה לדבריו: "את מאמצת את המנהג של קריאות ביניים בכנסת, שם אני מוכן לקבל את זה, כאן בישיבת ממשלה זה לא מקובל עליי, אני מבקש ממך להתייחס בסוף דבריי" (חדשות 12).
+כ"ץ התעמת עם מיארה; סמוטריץ' דרש שוועדת חקירה תחקור גם את המערכת המשפטית 23:03 09/02/25  |  עידן יוסף
שר הביטחון כ"ץ התווכח עם היועמ"שית מיארה בפני חברי הממשלה - "את לא מאפשרת ליועמ"שית משרד הביטחון לדבר איתי". כ"ץ גם טען בפני המשנה לה גיל לימון שעמדת הייעוץ המשפטי על ועדת חקירה ממלכתית "היא לא עניינית".
השר סמוטריץ' אמר שצריך גם לחקור את הייעוץ המשפטי ואת המערכת המשפטית שחלק מההגבלות שלהם הביאו את שבעה באוקטובר, היועמ"שית אמרה שזה עיקור החוק של ועדת החקירה.
השר אבי דיכטר אמר שראש השב"כ אומנם תומך בוועדה ממלכתית, אבל לא בכך שהמלחמה הסתיימה (קול חי).
+נתניהו: איש לא מגיע לאזור החיץ ואיש לא חודר לחיץ 22:54 09/02/25  |  עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בפתח ישיבת הממשלה לביקורו בוושינגטון ולפגישתו עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ואמר: "הביקור הזה והשיחות שקיימנו טומנים בחובם הישגים אדירים שיכולים להבטיח את ביטחון ישראל לדורות". הוא התייחס גם להסכם הפסקת האש ואכיפתו, על-רקע ירי כוחות צה"ל לעבר חשודים שהתקרבו לגדר ברצועת עזה, ואמר כי "איש לא מגיע לאזור החיץ ואיש לא חודר לחיץ. זה חלק מההסכם, ונאכוף אותו בתקיפות".
+אנחנו 22:46 09/02/25  |  יועז הנדל   |   לרשימה המלאה
כץ לא מתכוון להעביר שום חוק שישנה את המציאות  ▪  הכל בנוי על שימור המצב הקיים  ▪  על שימור הממשלה לעוד חודש ועוד חודש.
עשרות ימי מילואים [צילום: צפריר אביוב/AP]
+"תלו אותנו מהרגליים ושרפו אותנו; ליקקנו טל מקירות המנהרה" 22:45 09/02/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
אור לוי, אוהד בן עמי ואלי שרעבי, ששוחררו לאחר 491 ימים בשבי חמאס, חשפו עדויות מצמררות על עינויים פיזיים שיטתיים והתעללות במנהרות עזה  ▪  תלייה מהרגליים, צריבה בחפצים לוהטים והשתנה על עצמם  ▪  השיקום יימשך לפחות שנה
"ראינו את המוות בעיניים" [צילום: חמאס]
+יצר נקמה 22:30 09/02/25  |  שי גולדשטיין   |   לרשימה המלאה
אולי זו השנאה לפלשתינים - של מתנגדי התוכנית - ויצר הנקמה שלהם שגורם להם לרצות שיהיה לפלשתינים רע ושיהיו להם חיים עלובים בתוך ההרס והחורבן
לחיות חיים נורמליים [צילום: ג'יהאד אלשרף/AP]
+התקשורת המופקרת תשטוף לכם את המוח בלי שתשימו לב 21:25 09/02/25  |  בצלאל סמוטריץ'   |   לרשימה המלאה
היא תשלול, תגחיך ותעשה דה-לגיטימציה מוחלטת למי שיבקשו להמחיש את מחיריה של העסקה ולהתנגד לה. היא תהפוך אותם לאטומים ורשעים, "אוכלי מוות" שמתעלמים מסבלם של החטופים ובני משפחותיהם  ▪  מדינת ישראל מעולם לא קיבלה החלטות מדיניות ככניעה לחטיפות והיא לא תעשה זאת גם כעת
יולן כהן. נתניהו אמר שמפיצה כזבים [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+נתניהו דפק על השולחן ותקף את ראש שב"כ: "מדובר בפקיד. מה הוא קשור?!" 21:09 09/02/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
רונן בר ביקש להשתתף בדיון הערב העוסק בהקמת ועדת חקירה ממלכתית, אך בקשתו נדחתה בטענה שהישיבה לא מיועדת לסקירות ביטחוניות  ▪  למרות שסורב - ניסה להעביר עמדה בכתב לשרים  ▪  בסביבת נתניהו מזהירים: "ועדת חקירה ממלכתית תנסה להטיל את כל האשמה על ראש הממשלה"
רונן בר ונתניהו [צילום: קובי גדעון/לע"מ]
+דיווח: ישראל ומצרים דנו בפריסת כוחות בסיני 19:35 09/02/25  |  עידן יוסף
העיתון הקטרי "אל-ערבי אל-ג'דיד" דיווח כי משלחת צבאית ישראלית רמת דרג ביקרה לאחרונה בקהיר, במטרה לדון עם בכירים מצרים בנושא פריסת כוחות צבא מצרים בחצי האי סיני. על-פי הדיווח, השיחות התמקדו בהסדרי הביטחון באזור ובהשלכות על המצב הביטחוני בגבול המשותף.
הביקור מגיע ברקע המתיחות הביטחונית באזור והצורך בתיאום הדוק בין שתי המדינות בנוגע לפריסת כוחות ולשמירה על היציבות בגבול. לא נמסרו פרטים נוספים על זהות המשתתפים במשלחת או על תוצאות הפגישות.
+בוחן הרמטכ"ל: כוחות צה"ל התאמנו על תרחישי טרור במקביל לקראת רמדאן 19:29 09/02/25  |  עידן יוסף
הרמטכ"ל ביקר בתרגיל שבחן את מוכנות הכוחות בפיקוד המרכז במסגרת "בוחן הרמטכ"ל". התרגיל התמקד בהתמודדות עם אירועי טרור במגוון תרחישים ובכמה גזרות במקביל, כחלק מהלקחים שנלמדו מהמלחמה והיערכות הכוחות לקראת רמדאן.
רב-אלוף הרצי הלוי אמר בסיום הביקור כי התרגיל מוכיח את המוכנות הגבוהה של כוחות צה"ל להתמודדות עם האיומים השונים. בדבריו אמר: "אם אני מסתכל על האתגר באיו"ש מנקודת הזמן הזו קדימה, אנחנו נמשיך להיות במאמץ התקפי חזק מאוד-מאוד. כי אנחנו יודעים שלהיכנס לנור א-שמס ולהיכנס למחנה הפליטים ג'נין, ולהיכנס למעצרים בלב טולכרם או בחברון או סעיר א-שויוח׳ ולהוציא משם את המחבלים בין התכנון לבין הביצוע, או בשלב התכנון מוקדם ככל שניתן, זה הדבר הכי אפקטיבי ואת זה צריך להמשיך לעשות ואתם עושים את זה באמת בצורה מאוד איכותית".
+אות חיים מהחטוף אלון אהל: "הוא בחיים, אך מצבו קשה" 19:17 09/02/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
משפחתו של אלון אהל, שנחטף במתקפת 7 באוקטובר, קיבלה לראשונה אות חיים לגביו לאחר 492 ימים  ▪  לדברי בני המשפחה, הוא מוחזק במנהרות עזה, פצוע בעיניו וסובל מתנאי שבי קשים ומחסור במזון
אלון אהל. נפצע בעיניו [צילום: באדיבות המשפחה]
+שר הביטחון כ"ץ: "אפס סובלנות לאיומים מעזה, דמו של כל חודר בראשו" 19:08 09/02/25  |  עידן יוסף
שר הביטחון, ישראל כ"ץ, התייחסלתקרית בגבול רצועת עזה, במסגרתה נורו ונהרגו שלושה פלשתינים לאחר שנכנסו למרחב החיץ. "כל מי שייכנס למרחב החיץ דמו בראשו - אפס סובלנות לכל מי שיאיים על כוחות צה"ל או על מרחב הגדר והיישובים", הדגיש כ"ץ.
לדבריו, "מדיניות הביטחון של ישראל מול עזה ברורה: לא נאפשר חזרה למציאות של 7 באוקטובר. כוחות צה"ל פעלו היום כראוי בזיהוי והטיפול באיום, וכך יהיה גם בעתיד. צה"ל ערוך לכל אפשרות ויגיב בעוצמה מול כל איום".
+לפיד: החטופים גוועים מרעב וקור, לממשלה לא בוער 18:39 09/02/25  |  עידן יוסף
יו"ר יש עתיד, ראש האופוזיציה יאיר לפיד, תקף את הממשלה בעקבות דחיית ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני ליום שלישי. בציוץ שפרסם ברשת החברתית 'אקס', כתב לפיד: "הקבינט המדיני ביטחוני נקבע ליום שלישי. כי יש להם זמן. ראינו אתמול את החטופים. הם מתים שם מרעב וקור, אבל לממשלה הזו לא דחוף ולא אכפת".
+צה"ל: בוצע ירי הרחקה לעבר חשודים בצפון הרצועה, זוהו מספר פגיעות 15:55 09/02/25  |  מירב ארד
דובר צה״ל בתגובה לסרטון שבו נראו עזתים מתקרבים מרחק קצר מאוד מגבול הרצועה, מול אזור נחל עוז: ״לוחמי צה"ל הפועלים בצפון רצועת עזה זיהו דמויות חשודות שנעו מאות מטרים בסמוך אליהם. הלוחמים קידמו כלים צבאיים וביצעו ירי הרחקה לעבר הדמויות החשודות. בעקבות הירי זוהו מספר פגיעות והמתקרבים למרחב המכשול ברחו.
צה״ל נחוש להמשיך ולהגן על התושבים וימשיך לפעול נגד כל הפרה תוך הקפדה על תנאי ההסכם. צה״ל שב וקורא לתושבי עזה להישמע להנחיות צה״ל ולא להתקרב לכוחות הפרוסים במרחב״.
+מירב לשם גונן: "רומי עד היום סובלת כאבי תופת, פשוט למדה להתמודד איתם" 14:51 09/02/25  |  מירב ארד
אימא של שורדת השבי רומי, מירב לשם גונן בראיון לכאן רש ב': "לא ידענו את חומרת הפציעה ביד, שלא באמת טופלה. הילדה שלי חזקה מאוד, היא עד היום סובלת כאבי תופת, פשוט למדה להתמודד איתם". הוסיפה: "רואים את רומי על הרגליים ואומרים "היא חזרה בסדר", היא לא. היא איבדה 10 קילו מהמשקל שלה".
+ליברמן: חייבים פרימטר ביטחוני בעומק קילומטר בתוך שטח הרצועה 14:47 09/02/25  |  מירב ארד
יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן מזהיר: "עזתים משוטטים ליד הגדר, חמאס לא מורתע וצוחק לנו בפנים. חזרתי ואמרתי מתחילת המלחמה: חייבים פרימטר ביטחוני בעומק קילומטר בתוך שטח הרצועה, שכל ניסיון חציה ייענה בפגיעה מיידית. במקום זאת - שוב הפקרות. ממשלת השבעה באוקטובר, תתעוררו.
+אתם מקשקשים 14:46 09/02/25  |  עומר מואב   |   לרשימה המלאה
מי זו הממשלה? נתניהו, שרוצה לשרוד בכל מחיר בשלטון, וחבורת חסרי חוליות מהליכוד שמיישרים קו עם האינטרס האישי שלו
בנימין נתניהו. [צילום: לירי אגמי/פלאש 90]
+משפחות חטופים לבג"ץ: להורות ליישם את כל ההסכם 13:24 09/02/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
משפחותיהם של מתן צגנאוקר ונמרוד כהן מבקשות לחייב את הממשלה לחשוף את ההסכם עם חמאס במלואו ולפעול מיידית ליישם את השלב השני והשלישי שלו
עינב צגנאוקר. "מצבם קריטי" [צילום: חיים גולדברג, פלאש 90]
+בני גנץ: "ידענו ואמרנו - שהשבת החטופים היא מטרה בקדימות על יתר מטרות המלחמה" 12:49 09/02/25  |  מירב ארד
יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ: "ידענו כבר אז שחלק מהחטופים חיים בתת תנאים, במנהרות, ללא מזון והיגיינה. ידענו שמתעללים בהם פיזית ונפשית. ידענו עוד דברים שלא אעלה על הכתב. ידענו ואמרנו - שהשבת החטופים היא מטרה בקדימות על יתר מטרות המלחמה, כי אין להם זמן. מעל 30 חטופים מתו בשבי - נרצחו בידי חמאס, נהרגו בשוגג מהפצצות או מתו בנסיבות אחרות. אנחנו ידענו אז, ואנחנו יודעים היום.
מי שאומר אחרת - עיוור או משקר".
+אפשר להחליט שאין פתרון לעזה 12:37 09/02/25  |  יועז הנדל   |   לרשימה המלאה
מאז תחילת המלחמה כל הנחות המוצא שלנו - מה שנתפס כגזרת גורל - נבחנות מחדש  ▪  ניהול הסכסוך עם עזה. גיוס חרדים, צבא קטן וחכם, ממשלת "ימין מלא" ובעיקר איך מעצבים את העתיד
אנחנו במלחמה [צילום: צפריר אביוב/AP]
+עסקות עם השטן 12:19 09/02/25  |  עמיחי שיקלי   |   לרשימה המלאה
12 שנים חלפו מהיום שבו שוחרר יחיא סינוואר ועד ליום שבו יצאה לפועל תוכניתו לכיבוש יישובי עוטף עזה  ▪  לא מדובר בסכנה משחרור הדרג הבכיר בלבד
סינוואר. 12 שנים [צילום: עבד רחים חטיב/פלאש 90]
+זעזוע שקרי 12:03 09/02/25  |  עידן דמבין   |   לרשימה המלאה
הדבר האחד והיחיד שאפשר וצריך לעשות כרגע כדי למנוע ממראות אלה לשוב, זה לוודא שהעסקה מתממשת עד אחרון החטופים ללא יוצא מן הכלל
אלי שרעבי [צילום: עבדל כרים חנה/AP]
+שירה אלבג: "לירי אמרה לי שאליהן עוד התנהגו בסדר - אבל בגברים מתעללים" 11:48 09/02/25  |  מירב ארד
שירה, אימא של לירי אלבג בראיון לכאן רשת ב': "יש אופוריה כשיוצאים מחושך לאור אבל ממש לא הכול 'הפי הפי'. לירי אמרה לי שאליהן עוד התנהגו בסדר - אבל בגברים מתעללים". היא הוסיפה: "כולם שם מעורבים. חמאס זה לא רק לובשי המדים, זה כל האזרחים. לירי יודעת לקרוא אנשים ומסתדרת בכל מיני מצבים, היא ידעה לסובב את המחבלים לדברים שרצתה והיו צריכים. כל החטופים גיבורים".
+החטופים התאילנדים חזרו הביתה והתאחדו עם משפחותיהם 10:34 09/02/25  |  מירב ארד
חמשת אזרחי תאילנד ששוחררו משבי חמאס שבו הבוקר למדינתם ופגשו עם בני משפחותיהם לאחר שהוחזקו בשבי במשך יותר משנה. החמישה שוחררו אתמול מבית החולים 'שמיר - אסף הרופא'. בעזה נותרו עוד חמישה חטופים זרים נוספים.
+כ"ץ: "לא נאפשר לציר הרשע האיראני להקים חזית טרור מזרחית" 09:57 09/02/25  |  מירב ארד
שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר (יום א') שצה"ל הרחיב את המבצע בצפון השומרון. "אנחנו מרסקים את תשתיות הטרור במחנות הפליטים ומונעים את חזרתו", כתב שר הביטחון. "לא נאפשר לציר הרשע האיראני להקים חזית טרור מזרחית שתאיים על יישובי השומרון וקו התפר", הוסיף.
+עכשיו! 09:38 09/02/25  |  נפתלי ברזניאק   |   לרשימה המלאה
מעגל ההפקרה וההשפלה אינו מסתיים - עד מתי?  ▪  הבחירה בלחימה ללא מטרה מוגדרת חוץ מאשר להראות שאנחנו יכולים, ובכך להגיע למושג הביזארי 'הניצחון המוחלט' - היא אווילית
מופע השפלה [צילום: עבדל כרים חאנה/AP]
+האם טראמפ הוא נשיא חברת קבלן פינוי בינוי 08:55 09/02/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
מה שמתקבל כהכרחי במציאות הנד"לנית מתקבל במציאות הפוליטית כמעשה של טיהור אתני  ▪  אסור למדינת העם היהודי להיות שותפה להוצאה לפועל של יוזמה לנקות תא שטח מבני קבוצה אתנית מסוימת המונה יותר משני מיליון איש
טראמפ. הוציא הודעה מרוככת [צילום: אלכס ברנדון/AP]
+פינוי תושבי עזה - שמחה מוקדמת מדי 08:46 09/02/25  |  יוסף אליעז   |   לרשימה המלאה
אינני רואה שלנשיא טראמפ יש כוונה להוציא את הערמונים מהאש עבור סמוטריץ', בן-גביר ומעט חסידיהם, בעיקר לאחר ש"נוער הגבעות" עשה פרעות ביהודה ושומרון
בן-גביר וסמוטריץ'. לקרר את השמחה [צילום: אוליבר פיטוסי/פלאש 90]
+הדיון בקבינט בשלב השני של העסקה - לא לפני יום שלישי 08:40 09/02/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
ראש הממשלה ינחת בשעות הערב המוקדמות בישראל  ▪  הדיון בשלב השני של עסקת החטופים יתקיים רק ביום שלישי או ביום חמישי  ▪  בינתיים הוחלט שלא לעכב שחרור מחבלים למרות התנהלות חמאס
המשלחת בדוחא תמתין לקבלת הנחיות [צילום: קובי גדעון/לע"מ]
+"לעולם לא עוד" מחייב גם אותנו 07:52 09/02/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
יש נקודות דמיון מצמררות בין חמאס לנאצים, ויש גם הבדלים משמעותיים - ובראשם העובדה שגורלנו נתון בידינו  ▪  לממשלת ישראל אסור להתנהג כמו חלק מבעלי התפקידים היהודיים בשואה, שהפקירו את אחיהם
ההקשר האסוציאטיבי הזה אומר הכל
+לא רק עזה: האינטרסים הכלכליים של טראמפ במזרח התיכון 07:17 09/02/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
ג'ארד קושנר היה הראשון שדיבר על פינוי-בינוי ברצועת עזה, במקביל להשקעות של מדינות המפרץ בקרן שלו ולהשקעותיו שלו בישראל  ▪  לטראמפ עצמו האזור הפך לחיוני במיוחד, מציין ניו-יורק טיימס
מועדון הגולף טראמפ, דובאי [צילום: קרמן ג'ברילי, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
יועז הנדל
מאז תחילת המלחמה כל הנחות המוצא שלנו - מה שנתפס כגזרת גורל - נבחנות מחדש    ניהול הסכסוך עם עזה. גיוס חרדים, צבא קטן וחכם, ממשלת "ימין מלא" ובעיקר איך מעצבים את העתיד
עמיחי שיקלי
12 שנים חלפו מהיום שבו שוחרר יחיא סינוואר ועד ליום שבו יצאה לפועל תוכניתו לכיבוש יישובי עוטף עזה    לא מדובר בסכנה משחרור הדרג הבכיר בלבד
עידן דמבין
הדבר האחד והיחיד שאפשר וצריך לעשות כרגע כדי למנוע ממראות אלה לשוב, זה לוודא שהעסקה מתממשת עד אחרון החטופים ללא יוצא מן הכלל
נפתלי ברזניאק
מעגל ההפקרה וההשפלה אינו מסתיים - עד מתי?    הבחירה בלחימה ללא מטרה מוגדרת חוץ מאשר להראות שאנחנו יכולים, ובכך להגיע למושג הביזארי 'הניצחון המוחלט' - היא אווילית
איתן קלינסקי
מה שמתקבל כהכרחי במציאות הנד"לנית מתקבל במציאות הפוליטית כמעשה של טיהור אתני    אסור למדינת העם היהודי להיות שותפה להוצאה לפועל של יוזמה לנקות תא שטח מבני קבוצה אתנית מסוימת המונה יותר משני מיליון איש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il