דרמה בארה"ב: תקנה פדרלית חדשה שנכנסה לתוקף ב-11 באפריל 2025 מחייבת כל אזרח זר השוהה במדינה מעל 30 יום - כולל בעלי אשרות לימודים/עבודה, תושבי קבע ואפילו צעירים מגיל 14 - להירשם אצל השלטונות ולשאת מסמך רישום עליהם בכל עת.
התקנה, שדונלד טראמפ החזיר לחיים במסגרת צו נשיאותי בשם "הגנה על העם האמריקני מפני פלישה", מבוססת על חוק רישום הזרים מ-1940 ששימש בעבר נגד מהגרים בתקופת מלחמת העולם השנייה. אי-ציות ייחשב לעבירה פלילית עם סנקציות של קנסות, מאסר ואפילו גירוש.
במקביל, כל שינוי כתובת מחייב עידכון תוך 10 ימים. בבית הלבן מסבירים: "היעדר רישום הוא איום על ביטחון המדינה". משרד ביטחון המולדת הדגיש שגם מי שמעמדו חוקי מחויב למלא את ההוראות. התקנה עוררה סערה, וארגוני זכויות מהגרים עתרו נגדה לבתי המשפט, אך נכון לעכשיו בית משפט פדרלי אישר את המשך יישומה.
ההשלכות על הקהילה הישראלית עצומות - אלפי ישראלים בארה"ב במעמד זמני או ללא מעמד עלולים להיקלע לסיכון של מעצר או גירוש אם לא יירשמו כנדרש. מעבר לחשש האישי, מדובר בצעד שמאותת על מדיניות הגירה נוקשה במיוחד בממשל טראמפ המחודש.