X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
סוף עונת הענבים [צילום: ויסאם השלמון/פלאש 90]
ימים של סוף הענבים
ביני לבין עצמי אני מכנה את הימים האלה ימי סוף הענבים יש משהו טבעי ומעט עצוב, רמו זמר נוגה, כמו בכל סתיו, למעט היופי שבו אלה ימים של תוגה
הימים האלה הם ימי סוף הענבים. עוד ניתן לראותם בשווקים, ברשתות השיווק, בדוכני רחוב, במרכולים. אבל רואים - זה כבר סוף הענבים. בכל אשכול ניתן להבחין בכתמים זעירים על חלק מהם. הם צמוקים יותר, צימוקיים. תהליך דעיכתם צפוי, כמו החצב במועדו, כמו הסנונית במועדה. ביני לבין עצמי אני מכנה את הימים האלה ימי סוף הענבים. יש משהו טבעי ומעט עצוב, כמו זמר נוגה, כמו בכל סתיו, למעט היופי שבו. אלה ימים של תוגה.
פעם כתבתי ביומני: " יש לנו לשון אחת בלבד ללקק בה פצעים וגלידה. אנחנו עם כזה, שנגזר עלינו לשאת את כאב הפצע הפתוח עם הקו העולה בקצב מתון ואיטי על גרף האיחוי וההגלדה. העצב והשמחה מעורבבים זה בזה, ואני מרגיש עמוק בתוכי כי אין לי שתי לשונות, רק אחת, אולי כך מרגישים גם רבים מלבדי.
לכאורה, החיים שבים, אט אט, למסלולם. אבל השקט נגוע ברעשי רקע טורדניים, אשר אולי לעולם לא ניתן יהיה להסותם. יקח עוד זמן להתרגל להכילם, לקבל אותם כמצב נתון, להשלים עימם, להבין אותם כמו שמבינים עובדות. אני מסתכל על הענבים, על סופם, ורואה בהם את בבואת חיינו בזמן הזה.
יש שירים יפים על ענבים, על יין, על שמחת חיים. חלק מהם שגורים על פה, על-פי. האם לזמזמם עכשיו, כדי שייטב? אין לי שליטה גם על כך, כמו על דברים רבים אשר זה מכבר נגרעה ממני היכולת לשלוט בהם. מאליהן עולים וצפים מה שראנו אי-אז, בנעורינו, בתנועת השומר הצעיר - "שירי תוגה וערפל", רבים מהם עם מלודיות רוסיות, רבים מהם מתורגמים.
עכשיו, בסוף הענבים, כל שיר הוא זמר נוגה.
ובכל זאת אני יודע: עוד מעט, בגשם הראשון, כשהאוויר יהיה רווי ריח לח של אדמה טובה, יפתחו הנכדים והנכדות את המטריות החדשות, יצהלו להם בדרך אל "המסגרות", יבואו גם ימים שבהם יתחזקו הגשמים, והם, במגפיהם, ישכשכו עצמם בשוליות שייקוו, יבוססו בהם להנאתם, ואני אדע: עוד יהיו ימים אחרים, טובים יותר, ואחרי סוף הענבים תתחיל עונתם של ההדרים.
Author
פובליציסט | דוא"ל
פובליציסט. חבר קיבוץ. פייסבוק - ↗
תאריך:  19/10/2025   |   עודכן:  19/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ימים של סוף הענבים
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
נחכה להדרים
ריקי  |  19/10/25 15:34
2
מרגש
ראובן  |  19/10/25 15:49
3
ימים של עצב
רונית ד.  |  20/10/25 21:27
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עומר מואב
"במהלך תקופת הלחימה ואחריה הוכיחו הגרעינים החינוכיים את יכולתם לתמוך באוכלוסיות מוחלשות, ללוות ילדים ובני נוער במצבי משבר, לקיים מסגרות חינוכיות ערכיות רצופות ולהוות עוגן קהילתי משמעותי..."
אלי אלון
סיפורו של הישוב "יערות הכרמל" כאמור בראשית הכתבה נעלם כמעט לגמרי מדפי ההיסטוריה    ההיסטוריון והמזרחן פרופ' אלעד בן דרור: "הסיפור של משמר הכרמל ("יערות הכרמל") הוא אחד שצריך לספר וצריך ללמוד אותו"
יעקב בן-שמש
יש ערך רב בלהרעיף אהבה והערכה ותודה למנהיג שניווט את הספינה במים סוערים ובתקופה קשה, והצליח להשיג הישגים חשובים
נפתלי בנט
"יש לך אישה בהריון וילד, לא קראו לך בכלל!" זעקה אמו של מוטי כשעבר בבית המשפחה באלקנה בדרכו דרומה להילחם ב-7.10, על דעת עצמו
יוסף אורן
בזכות היצמדותו העקבית בספריו לנושאי "מצב הישראלי", התבלט בני ברבש גם במשמרת זו כסופר שביטא בהם תמיד את השקפתו החילונית-ציונית, המסתייגת מחזונות שהינם משיחיים בעיניו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il