משטרו של מדורו מחליא ומדכא, ומשתף פעולה עם רוסיה, אירן, חיזבאללה וסין. לא צריך להזיל דמעה אם הוא ייעלם. אבל כן צריך בהחלט להבין שבמאה ה-21 יש בהחלט בעיה רצינית כשמעצמה גדולה וחזקה פשוט חוטפת מנהיג של מדינה ריבונית שכנה ופועלת להפיכה משטרית שתשרת את האינטרסים הכלכליים שלה.
ברור לחלוטין שעל הקווים כבר מתחממת מנהיגת האופוזיציה הוונצואלית מאריה מצ'אדו, בתמיכת ממשל טראמפ, והיא תונחת בקרקאס כדי להפוך לנשיאה במקום מאדורו. היא תחתום די מהר על חוזי עתק עם תאגידי אנרגיה אמריקנים, לפיתוח של שדות הנפט, שיכניסו הון עתק לטראמפ ומקורביו, ויעניקו לארה"ב גישה למחצבים ומינרלים נדירים וחשובים. היא תעשה זאת אחרי שתבטל חוזים דומים מול רוסיה וסין. מדובר בסוג של קולוניאליזם מודרני, שעדיין לא ברור איך האזרח הוונצואלי הממוצע ייהנה ממנו.
זה ממש נראה ומרגיש כמו שידור חוזר של מבצע שידור חוזר" של מבצע "צדק נחרץ" שביצעה ארה"ב בפנמה ב-1989, אז הפילה את משטרו של מנואל נורייגה.