X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
הגברת המתח [צילום: פארה עבדי וורשמה/AP]
התנגשות
המקרה שהרעיד את אמריקה היה ירי באח רפואי, אלכס פרטי בזמן שהוא שרוע על הקרקע ואז יורים בו למוות
קובי ברדה מומחה להיסטוריה פוליטית אמריקאית וגאואסטרטגיה, חממה לחקר דתות, אוניברסיטת חיפה
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
לאור בקשת הקהל - בערך בחודש האחרון, מתנהלת התנגשות של ממש במיניסוטה (מדינה הכי כחולה ברפובליקה מאז 1974) שם מטרגטת משטרת ההגירה (ICE) את קהילות המהגרים הלא חוקיים בכלל ובדגש על זו הסומלית. זה לא קורה במקרה, תחקיר שעשה בחור צעיר, עשה מאות מיליוני צפיות על הקהילה הסומלית. התחקיר יצר לחץ על פוליטיקאים ברמה הארצית והמקומית, לאחר שהתברר שמדובר בהונאה ששווה למשלם המיסים האמריקני בסכומי עתק, הודיע (אם או בלי קשר) המושל וולץ (שגם היה המועמד לסגן הנשיא) כי הוא לא ירוץ יותר לתפקיד המושל.
הנשיא החליט להפנות למיניסוטה כוחות מוגברים של מעל ל-2,000 סוכני הגירה לעצור שוהים בלתי-חוקיים, במיוחד בקהילה הסומלית. צעד זה הוציא לרחובות אמריקנים שהתעמתו עם השוטרים. ניקול גוד, אזרחית ארצות הברית בת 37, אם לשלושה נורתה למוות על-ידי סוכן של סוכנות ICE.
ממשל טראמפ גיבה את הסוכנים, מה שגרם להגברת המתח ברחובות ולתחושה כי הממשל פועל בניגוד לחוקה באכיפה שלו את גירוש המהגרים (במדינה בה כולם למעט האינדיאנים היגרו בשלב זה או אחר של חייהם.) אבל המקרה שהרעיד את אמריקה היה ירי
באח רפואי, אלכס פרטי בזמן שהוא שרוע על הקרקע ואז יורים בו למוות. בנוסף, סוכני אייס פרצו לקונסוליה של אקוודור בעיר, מקום החוסה תחת אמנת וינה ואסור לכניסה של כוחות משטרה.
ברקע, הנשיא ומזכירת ביטחון המולדת קריסטי נואם, מגינים על הסוכנים למרות הסרטונים המאוד ברורים שמראים שירי למוות נעשה בניגוד לכללים, ובמקרה של אלכס, כשהוא מנוטרל תוך ירי 10 כדורים (!) לגבו וכאשר הוא מוחזק בידי מספר סוכנים ואיננו מהווה איום. הטיעון כי החזיק אקדח הרגיזה שמרנים רבים, ששואלים האם זו עבירה על החוק לשאת אקדח (ודאי שלא תיקון שני לחוקה) וזה מביא להתפרצות זעם ברחובות.
אתמול הייתי עד לתהלוכה כזו של אלפי מפגינים שצעדו ברחבי סוואנה הקוראים ל-Abolish Ice. הדבר מרסק את שיעורי התמיכה בנשיא, לנקודה שבסקר של פוקס (!) נמצא כי 59% מהציבור חושבים שאייס אלים מדי בהתנהגות שלו כלפי מהגרים שכולל "קטיפה" של הורים שמגיעים בסוף יום לאסוף את הילדים מהגן או אפילו מעצר של ילד בן חמש (שבינתיים שוחרר). ולא רק זה. מארבים ממתינים מחוץ למסעדות לשוטפי הכלים בסוף היום, לעובדי גינון וחקלאות ואפילו בהום דיפו שם אוספים עובדים לעבודות "קטנות".
התחושה בקרב ציבור היא שלהפעיל את הכח הזה כנגד כנופיות, זה דבר נכון אבל נגד מהגרים שרק מחפשים לעבוד בשקט זה בעייתי. בינתיים דונלד טראמפ זכה בניצחון גדול בעליון אתמול עם חוק נידח משנת 1798 שמאפשר לו לגרש "פולשים".
Author
מומחה להיסטוריה פוליטית אמריקאית וגאואסטרטגיה, חממה לחקר דתות, אוניברסיטת חיפה | דוא"ל
תאריך:  02/02/2026   |   עודכן:  02/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יעקב אחימאיר
איננו נזקקים לסקרי דעת הקהל שיורו לנו על עומק השפל אליו צנחה יוקרתו של בית המחוקקים
יהונתן דחוח הלוי
חודש לפני מתקפת שבעה באוקטובר - ארגון "אחים לנשק": "ממשלה שלא מתכוונת לציית לבית המשפט שהוא הפרשן המוסמך של החוק היא ממשלה מורדת    ראש השב"כ [רונן בר], ראש המוסד [דדי ברנע], הרמטכ"ל [רא"ל הרצי הלוי], רגע האמת עומד להגיע. היו מוכנים; אנחנו [אחים לנשק] מוכנים, ואתם?"
עמנואל בן-סבו
לאן נעלם הזעזוע כאשר התקיימה התקפה אלימה, קשה ומכוערת על מכון המחקר "קהלת", כאשר צרו על אשת ראש הממשלה שהגיעה למספרה וכאשר רדפו נבחרי ציבור בבתיהם
יוסף אליעז
בשל ריבוי הנרצחים בשבי אפילו לא חזרנו ולא נחזור לעולם למצבנו אשר קדם לטבח    אסור היה לנו להגיע לשום הסכם או מו"מ כלשהו בטרם הוחזרו כל החטופים או לפחות כל החטופים החיים
מאיר חוטקובסקי
בניין אלהמברה שביפו ניצב על שדרות ירושלים כאחד הסמלים האדריכליים והתרבותיים הבולטים של העיר    בשנים האחרונות נפתח הבניין לציבור במסגרת סיורים מודרכים, המאפשרים מבט מקרוב על המבנה ועל סיפורו הארוך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il