מצגי שווא והטעיית בית המשפט העליון
חקירתה של בהרב-מיארה, ולו במסגרת עדות פתוחה, היא בבחינת צורך חיוני ומחויב המציאות המהווה תנאי בסיסי לניהול חקירה תקינה. אין זה סוד כי היועצת עמדה בקשר רציף בפרשה הנדונה עם הפרקליטה הצבאית הראשית, יפעת תומר-ירושלמי. בשמה של היועצת ובידיעתה הוגשו לבית המשפט העליון הודעות שנועדו להביא לדחיית עתירות שדרשו חקירה.
במסגרת הודעות אלה הוצגו מצגים וקביעות בנוגע לעמדתה של בהרב-מיארה, לפיה יש לאפשר לפרקליטות הצבאית לחקור בעצמה מי הדליף מידע על חקירה פלילית בחשד לעבירת אונס לכאורה נגד עציר פלשתיני מצד חיילי מילואים בשדה תימן. כמו-כן, נכללו התחייבויות של היועצת לפקח על חקירת ההדלפה מהפרקליטות הצבאית, לצד קביעה כי למרות ביצוע פעולות מורכבות ומעמיקות, לא נמצא המדליף.
מצגים אלה הוגשו לערכאות שעה שהיה ידוע לבעלי תפקידים בכירים כי תומר-ירושלמי היא המדליפה. בית המשפט העליון, שקיבל את עמדת היועצת, דחה את העותרים, אולם הפרשה התפרצה מחדש בעקבות חשיפת המדליפה בבדיקת פוליגרף אגבית. הפרקליטה המודחת, יפעת תומר-ירושלמי, הודתה במכתב רשמי כי היא זו שהדליפה את הסרטון לעיתונאי גיא פלג שפרסמו בערוץ 12.