X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
הלוי. רק חיבוק [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
הגיבור הטרגי של מלחמת ההישרדות
אני חושב על הקפה הראשון של הבוקר ועל התה האחרון של הלילה על התהפכותו על יצועו בשוכבו ועל סהרוריותו בקומו ובלכתו לאן שהוא הולך, רץ, נוסע
אין יום שאני לא חושב על הרצי הלוי ש"קם בבוקר ובוקר בו לא קם", כמאמר המשורר. אני חושב על טעות אחת גדולה, קריטית, קיומית, שעשה (כלומר לא עשה) בשעת לילה ארורה, לפני עלות השחר של שבעה באוקטובר 2023. הוא יתייסר בה ייסורי איוב עד אחרון ימיו (עד 120). אי-קבלת החלטה גורלית, אשר הרסה, בין היתר, את חייו, ריסקה ופוררה אותם. אני חושב על האדם הטוב שהינו ועל המפקד העליון הלא רע שהיה. על קריירה צבאית ארוכה ומפוארת אשר החריב אותה ובתוך כך את עצמו.
אני חושב על הקפה הראשון של הבוקר ועל התה האחרון של הלילה. על התהפכותו על יצועו בשוכבו ועל סהרוריותו בקומו ובלכתו לאן שהוא הולך, רץ, נוסע. אני תוהה, האם ייזכר לו המאמץ ההרואי, הכמעט על-אנושי, להעמיד את הצבא על הרגליים לאחר מכת-המוות שספג; האם יוקע וישופד וייצלב עד עולם על שיקול דעת נורא ביום הנורא ההוא; האם יוכל ליהנות, ולו לזמן קצר, מחמלה ומחום אנושיים.
רבים לא יסלחו לו לעולם. רבים סבורים שעליו להיענש בחומרה. רבים לא מסוגלים לראות ולשמוע אותו. אני חושב עליו. כל הזמן. ותוהה, איך אפשר לחיות אחרי היום ההוא, כאשר במחשבה לאחר מעשה, ודאי ברור לו שאם היה ספק - והיה! - אסור היה לו להשאיר את הספק על-כנו. היה עליו להזעיק לאלתר כוחות לגבול, להיפרס על הגדר, להכין כוח מוסק וכח משוריין וכח רגלי. אין טירון שלא מבין זאת. אין אדם שלא שירת מעודו בצבא שלא מבין זאת.
העובדה שהלך לישון והותיר את הדברים על-כנם, כאשר כל האורות האדומים מהבהבים, היא בלתי נסבלת, בלתי נסלחת ובעיקר - בלתי סבירה ובלתי מתקבלת על הדעת. איך חזר למיטה, לנמנם עד אור הבוקר ואולי אף לישון. איך לא לקח בחשבון את מה שהיה הכרחי לקחת בחשבון. איך לא הבין את מה שזיהה המודיעין והתריע עליו כי אלה סימנים המעידים לא רק על היערכות למלחמה אלא על כוננת עליונה והשלמת סידורים אחרונים לקראתה?
אם וכאשר תוקם ועדת חקירה הוא ודאי יהיה בין ראשוני הנחקרים בה. הרצי הלוי הוא אדם הגון ומצפוני. הוא דובר אמת. הוא יכה על חטא, יודה באחריותו. באשמתו. הוא לא יינקה.
בלשון השאלה: הוא ערף את ראשו במו ידיו כאשר התפטר מתפקידו, אבל יש לא מעט אנשים שאינם מסתפקים בכך. הם לא יירגעו ולא ישקטו עד שייענש בכל חומרת הדין. חייו לא ייעשו קלים יותר מעתה ואילך. אני חושב עליו ואין לי מה לעשות עם המחשבה. אילו פגשתי אותו - הייתי מצדיע ומבקש לחבק.
Author
פובליציסט | דוא"ל
פובליציסט. חבר קיבוץ. פייסבוק - ↗
תאריך:  23/02/2026   |   עודכן:  23/02/2026
+הלילה ה-12 למלחמה מול אירן 13:42 23/02/26  |  עידו שחם   |   לרשימה המלאה
הנזק הכולל של הטילים האירנים למשק הישראלי נאמד בסכום עתק של כ-4.5 מיליארד שקלים מנזק ישיר לבניינים ועוד כמה וכמה מיליארדים מנזק ישיר ועקיף לתשתיות באותם מתחמים
מחדל כפול ומכופל [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+מוכן ונכון 12:12 23/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
ינואר 2022 - הרמטכ"ל אביב כוכבי: "עד לפני שנה, פיקוד הדרום התמודד כמעט בכל יום עם מגוון רחב של איומים ואתגרים שהציבו צבאות הטרור בעזה  ▪  קצב והיקף האירועים מסוג זה שככו במידה ניכרת. זה לא קרה מעצמו אלא בזכות שילוב של הפעלת כוח צבאי ויישום מדיניות אזרחית"
[צילום: פלאש 90]
+שיקום עזה לאחר הריסתה
12:04 23/02/26  |  יוסף אליעז   |   לרשימה המלאה
לאזרח המביט מהצד נותרת תמיהה: אם הכוונה מלכתחילה הייתה לשקם את עזה - מדוע צה"ל הרס אותה?  ▪  לשם-מה היה צורך "לשטח" את עזה בציוד מכני כבד, כמו 9-D ופיצוצים?
למי ישמשו המבנים? [צילום: עלי חזן/פלאש 90]
+פשיטה רחבה מאד 11:48 23/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
חודשיים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - עמרי מניב מדווח: ראש מדור הפשיטה באוגדת עזה מקבל את מסמכי הניתוח וההערכה של נגדת ו’ ונגדת ס’ מיחידה 8200, והוא מגיע למסקנה שחל שינוי בהיתכנות למתקפה רחבת היקף, בניגוד להערכה הרווחת באותה עת לפיה תיתכן מתקפה בארבעה נקודות פריצה במקביל
רוזנפלד. מפקד אוגדת עזה ב-7 באוקטובר 2023 [צילום: אריאל חרמוני]
+עצרתי את זרימת המזומנים 11:21 23/02/26  |  נפתלי בנט   |   לרשימה המלאה
ב-2018 מר נתניהו שלח מכתב למנהיג קטר בו ביקש ממנו להעביר 30 מיליון דולר בחודש לתוך עזה  ▪  מר נתניהו עשה זאת מכיון שחמאס איים לשגר רקטות אל ישראל אם לא ייכנס הכסף ואלו היו מעין דמי פרוטקשן
מזוודות של דולרים [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+"סימן מעיד לפלישה" 10:07 23/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
תא"ל (במיל.) דרור שלום, לשעבר ראש חטיבת המחקר באמ"ן: "מסמכי השלל של סינוואר מעידים כי חמאס לא החזיק בתוכנית מבצעית סדורה עד לאחר מבצע שומר החומות; בתקופת כהונתו של שלום [מרס 2016 - אוקטובר 2020] חטיבת המחקר הציגה תרחיש מחמיר של מתקפת פתע של חמאס ואף גובש מודל התרעה להתקפה כזו"
שלום. לא עדכן [צילום: דובר צה"ל]
+שינוי תפיסתי 09:38 23/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
שלושה חודשים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - נגדת ס’ מיחידה 8200: "תוכנית 'חומת יריחו' אינה תוכנית על הנייר; [היא כוללת] מכת אש תמ"ס [תלול מסלול] עצימה, יצירת פרצות במכשול, חצייה רכובה על גבי ג'יפים, הסתערות אלימה על היעד, לקיחת בני ערובה, מעבר להתקפה"

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הגיבור הטרגי של מלחמת ההישרדות
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
המצרים עבדו על רונן בר &הרצי!
ע_הראל  |  23/02/26 17:51
2
הוא גיבור טרגי ?
ציני  |  24/02/26 10:08
3
הכושל הפלילי
אמונחטאפ III  |  24/02/26 10:23
4
גרימת מוות ברשלנות
רציונלי  |  25/02/26 11:06
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
יהונתן דחוח הלוי
שנה לפני מתקפת שבעה באוקטובר - ראש חטיבת המבצעים: "תוכנית חומת יריחו מסמלת מעבר למאמץ התקפי רחב היקף בשטח ישראל; תחת ההנחה שניתקל במתווי פשיטה סימולטניים בתווך העילי [דהיינו פלישה קרקעית] והימי... [יש לערוך דיון נוסף ובו] יוצג באופן סדור מענה מבצעי כולל לתוכנית"
יהונתן דחוח הלוי
שישה חודשים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - מסר בערוץ טלגרם צבאי המזוהה עם חמאס: "לא נסתר מעיניו של כל הקורא היטב את האירועים, שתנועתנו [חמאס] מתקרבת בקצב מהיר אל המערכה [הצבאית] המכריעה [נגד ישראל]; המערכה המוזכרת בקוראן, מערכת הבטחת אחרית הימים [שכונתה בישראל חומת יריחו]"
יהונתן דחוח הלוי
בנובמבר 2025, פרסם מבקר המדינה דוח מיוחד 45 שכותרתו "היעדר תפיסת ביטחון לאומי וההשפעה על תהליכים מרכזיים בדרג המדיני ובצה"ל - חשוון התשפ"ו"
יהונתן דחוח הלוי
אלוף (במיל.) תמיר הימן, לשעבר ראש אמ"ן (2018 -2021): היה מודיעין טוב מאוד על תוכנית המתקפה של חמאס - חומת יריחו    המודיעין בחן אותה בהמשגה ישראלית, והבין אותה כ"כלי לייעול תכנון, מצפן לבניין הכוח", וכ"משהו שאף פעם לא קורה"; "אני נגד להאשים את המודיעין שלא ידע לנבא את זה [המתקפה]"
יואב יצחק
חמש מדינות ראשונות ישגרו כוחות שיטור ואבטחה לחמשת מגזרי הרצועה    ארה"ב תוביל את המהלך המבצעי    הפריסה תחל ברפיח ותתרחב לצפון בתוך שבועיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il