X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אפשר כמובן לטעון שאין שום קשר בין פיטוריה של ענת לוין ממגדל למגדר. עם זאת, לרגל השמיני למרס, מעניין אם פרופ' האוזר היה מגיב באותה אדישות מפליאה שהוא הפגין אילו ענת לוין הייתה גבר או שבכל זאת היה מחליט לבחון לעומק האם אין פסול בתהליך המינוי שהתרחש בצורה כה מעוותת?
▪  ▪  ▪
ענת לוין. דוגמה קלאסית לפגיעה במעמדן של נשים בשוק התעסוקה [צילום: רמי זרנגר]

סתיו 2013. שלמה אליהו, בעל השליטה בקבוצת הביטוח והפיננסים מגדל פונה לענת לוין, דאז משנה למנכ"ל בנק הפועלים ומציע לה תפקיד של מנכ"ל מגדל אחזקות הציבורית ויו"ר חברות הבנות של מגדל. לוין, שנחשבה לאחת המנהלות המוערכות בשוק ההון התלבטה קשות. מצד אחד תפקיד זה היה מבחינתה סוג של סגירת מעגל שכן היא שימשה במהלך 8 שנים כמנהלת השקעות ראשית ומנהלת האשראי של מגדל, אך מצד שני לא קל היה לה לעזוב את התפקיד הרם שהחזיקה בו באותה העת. אבל בסוף לאחר לבטים רבים, לוין, שדחתה בעבר לא מעט הצעות, מחליטה לחזור למגדל.
לכאורה, סיפור הצלחה נחמד של אישה שהצליחה בזכות כישוריה להגיע לאחת המשרות הנחשקות בשוק ההון. מכאן מתחיל סיפור אחר לגמרי, סיפור של בעל השליטה שנאלץ, כך נדמה, להחזיר טובה לעובד ציבור לשעבר, שהיה ממונה על שוק ההון והביטוח, פרופ' עודד שריג.
שריג, שמונה ב-2009 ע"י שר האוצר לשעבר מטעם הליכוד יובל שטייניץ לממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר נתן במהלך תקופת כהונתו לשלמה אליהו את היתר השליטה במגדל למרות החששות והתהיות של גורמים מקצועיים רבים. כשנה לאחר ששריג פרש מהתפקיד, בחר אליהו לתת לו ג'וב טוב עם משכורת עתק. המפקחת על הביטוח ושוק ההון במשרד האוצר, דורית סלינגר, התנגדה למינוי זה בתוקף, בטענה כי הדבר פוגע באמון הציבור, אך זה לא שינה את דעתו של אליהו.
עם זאת התפקיד הנחשק ע"י שריג כבר היה מאויש, אם כי כפי שהסתבר מאוחר יותר באופן זמני בלבד. ענת לוין, שלרוע מזלה, תפסה את המקום ששריג היה חפץ בו נאלצה להודיע על פרישתה. לוין שנאלצה להציג את סיפור הפרישה כרצון "לבחון הזדמנויות למיצוי רב יותר מכפי שהתאפשר לה", רמזה, כי אליהו מידר וייבש אותה ולבסוף הבריח אותה מהחברה. לוין, שעבדה בכל מקום שהיא הגיע אליו שנים רבות נאלצה להיפרד ממגדל במהירות שיא. בעת העזיבה ללוין לא היו סיכומים עם חברות אחרות. לאישה כה מוכשרת לא לקח הרבה זמן למצוא מקום עבודה חילופי, אבל הטעם המר נשאר.
גורמים פוליטיים וציבוריים שאלו היכן היה בכל הסיפור הזה פרופ' שמואל האוזר, יו"ר רשות ניירות ערך, הרגולטור שהיה אמור לבוא על תקן המבוגר האחראי? מסתבר, כי האוזר, שאגב, גם הוא מונה בזמנו ע"י שטייניץ, לא ראה פסול במינויו של שריג, שעלה,כך לדבריו של האוזר, "בקנה אחד עם הוראות חוק החברות". יו"ר הרשות בחר לא רק להתעלם לחלוטין מהתנהלותם של שריג ואליהו, התנהלות שהדיפה ריח רע של יחסי הון-שלטון, אלא גם מפרשת לוין, שהיא הדוגמה הקלאסית לפגיעה במעמדן של נשים בשוק התעסוקה בישראל. האוזר, שבנה לעצמו פרופיל תקשורתי של רגולטור קשוח, שנלחם נגד הטייקונים, בחר להדיר את רגליו דווקא מהמקרה שהיה בו חשש לחוסר תום לב ופגיעה בטוהר מידות ע"י הטייקון.
אפשר כמובן לטעון שאין שום קשר בין פיטוריה של לוין למגדר. עם זאת, לרגל השמיני למרס, מעניין אם האוזר היה מגיב באותה אדישות מפליאה שהוא הפגין כאן אילו ענת לוין הייתה גבר או שבכל זאת היה מחליט לבחון לעומק האם אין פסול בתהליך המינוי שהתרחש בצורה כה מעוותת? שאלה זו משום מה לא הועלתה מעולם בתקשורת, שכה אוהבת ומלטפת את האוזר למרות כישלונותיו, אבל אני רואה בו מקרה קלאסי של שלטון גברים במדינת ישראל. הקשרים שנרקמים בצמרת הניהולית והעסקית גורמים לכך שנשים נשארות מחוץ למועדון יוקרתי זה, למרות כישוריהן והרקורד המוכח.

הכותבת היא מרצה וחוקרת באוניברסיטת מנצ'סטר מטרופוליטן, מחברת הספר "מיליטריזם דיגיטלי: כיבוש ישראלי בעידן של רשתות חברתיות", אנתרופולוגית ופמיניסטית. המחקר של ד"ר קונצמן מתמקד בנושאים של אלימות בישראל, פלשתין ותפוצות, בפוליטיקה הישראלית, תרבות וחברה.
תאריך:  09/03/2015   |   עודכן:  09/03/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
מסעדת "התרנגול הכחול" מוכיחה את עצמה בתפריט של גורמה ובריאות. הפעם דגמנו את ארוחת הערב המיתולוגית שלה ולא התאכזבנו
רו"ח עידו רחמני
סה"כ 13 התייחסויות משמעותיות על נתניהו, מתוכן שתיים חיוביות, ושלוש התייחסויות להרצוג - שתיים בצורת ציטוטים של דברי ביקורת שלו על נתניהו, ועוד אחת בה דה-מרקר מצטט ביקורת של ח"כ אקוניס וממהר להראות שבעצם הוא לא מדייק. זו דוגמה מעיתון שלא הכריז מלחמה גלויה על רה"מ. העיתונים האחרים היו כמובן הרבה יותר קיצוניים בהתקפותיהם. היש צורך לפרט?
נסים גבאי
הפוליטיקאים בישראל המוקצים בענק מחמת מיאוס, וכמעט רוב מוחלט של תושבי מדינת ישראל ירק ויורק עליהם בכל פעם שמזכירים אותם – נמצאים שבוע לפני הבחירות בלחץ והיסטריה מטורפים – והציבור המתעקש לבחור בהם שוב, זורם איתם
יעקב שטרכר
הנושא החברתי הוא הקריטי ובהקשר זה לכחלון יש יתרון. הוא הוכיח יכולת ביצוע, הוא מעורר אמון שהמוני העם קרובים ללבו וכן הוא אדם משכיל. ממנו לא נשמע שטויות כגון מע"מ 0. כחלון קרוב יותר ל-10
יוני בן-מנחם
המועצה המרכזית של אש"ף החליטה להפסיק את התיאום הביטחוני עם ישראל אך מחמוד עבאס נכנע ללחץ האמריקני ומעכב את יישום ההחלטה. עבאס ממתין לתוצאות הבחירות בישראל אך אינו מתכוון לבטל את פניית הפלשתינים לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il