X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
התעשיה האוירית חשפה השבוע מל"ט "מתאבד" ובאופן טבעי עולה האפשרות שאחת ממטרותיו היא מתקני הגרעין באירן
▪  ▪  ▪
בלי לסכן טייסים [צילום: AP]

מבט מזרחה

השבוע נערך טקס אזכרה לחללי מלחמת לבנון השנייה בו נאם אלוף פיקוד צפון, אביב כוכבי, שדיבר על הזירה הצפונית ותפקידה. בין היתר אמר כוכבי, שיש להכין את כוחות צה"ל ליום הפקודה לחזית הצפונית והמזרחית. השאלה היא: מהי בדיוק אותה חזית מזרחית? בעבר, החזית המזרחית הייתה עירק, ואפשר להגיד שאולי ירדן. האם כוכבי חושב על איום מכיוונים אלו? יכול להיות שהכוונה היא לאיום שמביא איתו דאעש מעירק, או החשש שארגון זה יתחיל לפעול בירדן וינסה לעשות את מה שעושה בעירק.
בכל מקרה, אם מדובר באיום של דאעש, הסבירות לעימות בחזית המזרחית היא נמוכה. דבר ראשון, לדאעש יש מספיק בעיות בעירק ובסוריה, ובעתיד הנראה לעין הוא לא יפתח חזית נוספת. דבר שני, האידיאולוגיה של הארגון אומרת שקודם יש לטפל באויב הקרוב (הכופרים המקומיים) לפני שמתחילים להילחם באויב הרחוק (היהודים והצלבנים). דבר שלישי, דאעש מעולם לא נלחם בצבא סדיר ומאורגן. אם הוא יילחם מול צבא כזה, כדוגמת צה"ל, הארגון יובס במהירות.

מל"ט מתאבד

התעשיה האוירית חשפה השבוע מל"ט "מתאבד" בעל חיישני יום ולילה ובעל ראש קרב של 15 ק"ג. מכיוון שהצורך הוא אבי ההמצאה, מעניין לשם מה פותח המל"ט המתאבד. בשל גודלו וכמות חומר הנפץ שהוא יכול לשאת, נראה שמדובר במטרות בינוניות עד גדולות. לא נראה שהכוונה היא לפגוע בקבוצת אנשים או ברכבים, משום שהדבר יהיה "בזבוז" של המל"ט. ניתן להעריך, שמטרת המל"ט היא לפגוע במטרות בעלות הגנה אווירית גבוהה, כדי לחסוך בסיכון לחייהם של טייסים. כמו-כן, אפשר להעריך שהמל"ט מתפקד ככלי תוקף ראשון, שמטרתו לפגוע במערך הגנה של מטרה חשובה, ואז חיל-האוויר יגיע ויטפל במטרה עצמה.
צירוף הערכות אלו מעלה את האפשרות שמל"ט זה יכול לשמש ככלי תוקף ראשון במקרה של תקיפה באירן. המל"ט פוגע במערך ההגנה האווירית של מתקני הגרעין, ואז חיל-האוויר משלים את המלאכה. מובן שיכול להיות שמדובר בהערכה מוטעית, אבל הימצאותו של כלי מסוג זה פותרת מספר בעיות הנוגעות בכל הקשור לתקיפה באירן.

הנחיות לשיקום

ראש חטיבת המחקר באמ"ן, תת-אלוף אלי בן מאיר, הופיע השבוע בפני ועדת החוץ והביטחון ודיבר על שיקום רצועת עזה. לדבריו, ישראל עושה את כל האפשר למען הקלה על תושבי הרצועה, כאשר היא מעבירה להם "סיוע חומרי".
השאלה היא מה עושים עם אותו סיוע חומרי. מאחר שהחמאס הוא בעל-הבית ברצועת עזה ובראש מעייניו נמצאת הלחימה בישראל, הארגון כנראה מעדיף לשקם את יכולותיו ומנהרותיו לפני שיקום בתי אזרחיו. סקר שפרסם המרכז הפלשתיני למדיניות ולסקרים העלה, כי רוב תושבי הרצועה אינם מרוצים מהחמאס, וכי 63% מהם סבורים שהנזקים מצוק איתן גבוהים מהרווחים. הבעיה היא שלמרות זאת, אזרחי הרצועה עדיין לא יכולים להתקומם פיזית נגד החמאס. נראה שהפתרון הוא התקוממות צבאית נגד החמאס כדי להפיל את שלטונו ולהגיע להידברות עם ישראל. עד שהדבר הזה יקרה, אם בכלל, החמאס ימשיך לפגוע באזרחי הרצועה והירי לעבר ישראל יתחדש.

שלום רווחי

מחקר של תאגיד ראנד האמריקני מצא שישראל והפלשתינים ירוויחו מיליארדים אם ייחתם הסכם שלום בין הצדדים: 120 מיליארד דולר לישראל בתוך עשור ו-50 מיליארד דולר לפלשתינים באותו פרק זמן.
המכון בדק חמישה תרחישים: שתי מדינות לשני עמים, נסיגה חד-צדדית מתואמת, נסיגה חד-צדדית ללא תיאום, התנגדות לא-אלימה והתנגדות אלימה. נמצא, כי הרווח הכלכלי הגבוה ביותר הוא במצב של שתי מדינות לשני עמים. בתרחיש כזה, אזרח ישראלי יראה עלייה של 2,200 דולר בהכנסה שלו תוך עשור, והפלשתיני יראה עלייה של 1,000 דולר בפרק זמן דומה. אולם, רק 5% מהישראלים ייהנו משיעור עלייה זה (האחרים ייהנו פחות), בעוד ש-36% מהפלשתינים ייהנו מהעלייה המירבית.
ידוע ששלום עוזר מבחינה כלכלית. שכנות תמיד מרוויחות מיחסי מסחר וכלכלה, תיירות ופיתוח. מה שלא נבדק הוא האם במקרה שלנו יש מוכנות לבצע זאת. מאחר שלפי הנתונים נראה שהפלשתינים הם המרוויחים הגדולים, הם אלו שצריכים לרוץ ולחזור לשולחן המו"מ. מאחר שהדבר לא קורה ולא נראה שיקרה בקרוב, עולה השאלה האם הבכירים הפלשתינים אכן דואגים לעם שלהם, או שהם רוצים לשמור על הסכסוך כדי להוציא את ישראל כגורם הרע.

לעזור לדרוזים

ראשי העדה הדרוזית בישראל ביקשו השבוע מראשי המערכת הביטחונית לסייע לדרוזים בסוריה נגד דאעש. החשש הוא שדאעש ינסה לנקום בדרוזים שם, ולכן ראשי העדה ביקשו מישראל לשלוח לאחיהם נשק וציוד. שאלת הסיוע ואופיו היא שאלה שדנים עליה כבר זמן מה, כולל גורמים אמריקנים.
אחרי סוריה ולבנון, ישראל היא המדינה בעלת ריכוז האוכלוסייה הגדול ביותר של דרוזים, עם כ-130,000 מהם. בשל האמונה שהעולם הזה הוא רק פרוזדור לעולם הבא, לדרוזים אין שאיפות לעצמאות והם מאמינים בנאמנות למדינה בה הם חיים - כפי שבולט מאוד ביחסים החמים בינם לבין ישראל ובקורבנות הרבים שלהם בשירות המדינה.
מצד שני, אמונה זו עלולה ליצור בעיה כאשר דרוזים ישראלים יתגייסו לצה"ל ודרוזים בסוריה יתגייסו לצבא סוריה. אולם, לפי הבקשה של ראשי העדה הדרוזית בישראל, לא נראה שקיים חשש שנשק ישראלי שיועבר לדרוזים בסוריה יכוון בעתיד לעבר ישראל. הנאמנות שלהם היא אות ומופת וישראל צריכה לעשות כל שביכולתה כדי לסייע לדרוזים שבסוריה, שלא ישכחו לישראל את הטובה הזאת.

תאריך:  11/06/2015   |   עודכן:  11/06/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מת עליהם
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
בשתי מילים
אהרון שחר  |  11/06/15 09:07
2
למה
שמ  |  11/06/15 11:25
 
- היסטוריה
שמ  |  11/06/15 12:08
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות הגרעין האירני
איציק וולף
דובר מחלקת המדינה האמריקנית סירב לענות האם בשלב מסוים של המשא-ומתן על תוכנית הגרעין האירנית היו השיחות חשופות בפני צד שלישי    "אנחנו נוקטים במגוון צעדים ואני לא הולך להגיב מעבר לכך"
עופר וולפסון
מומחי אבטחת סייבר מחברת קספרסקי זיהו עקבות של תוכנה בה נעשה שימוש נרחב על-ידי ישראל בעבר, כדי לעקוב אחרי הפעילות במלונות ששימשו את אנשי המשא-ומתן בסוגיית הגרעין האירני
אמילי לנדאו, שמעון שטיין
ועידת המעקב של האמנה למניעת תפוצת נשק גרעיני הגיעה ליומה האחרון מבלי שהושגה הסכמה על הנוסח המלא של המסמך הסופי, עקב מחלוקת סביב שאלת ועידת הפירוז    בהיעדר מסמך סופי לוועידת המעקב, מנדט 2010 לכינוס ועידת פירוז הושהה זמנית במקרה הטוב, וביחד עמו כל התקדמות שהושגה בנושא    ישראל תיהנה מכשלון מצרים להעביר את הצעתה הבלתי-מתפשרת, אולם הסוגיה אינה עתידה להיעלם ועסקה גרעינית עם אירן עשויה להעניק לה תנופה חדשה
עידן יוסף
ראש הממשלה אמר כי מערכת המשפט תישאר עצמאית והתקשורת חופשית    על ההסכם עם אירן: מאות מיליארדי דולרים שיגיעו לאירן בשנים הקרובות ישמשו לטרור
עמי דור-און
אירן איננה השחקן היחיד    גם סוריה שמרה על מצבורי נשק כימי מוכן לשימוש, והחשש הוא שאמצעי לחימה זה יזלוג לידיהם של לוחמי דאעש, הקרובים להשתלטות על מדינתו המתמוטטת של אסד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il