X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
ההתפתחות הטכנולוגית ופישוט אמצעי הקשר בין אנשים סייעו רבות למהפכה של הקהילה הלהט"בית ועוזרים לגייז רבים להבין שהם לא לבד טכנולוגיה בשירות הגאווה
▪  ▪  ▪
מהפכה גאה בקליק [צילום: גילי יערי/פלאש 90]
העידן האינטרנטי הביא לעשרות ומאות אלפי אתרים של להט"בים, עבור להט"בים, לתמיכה בזכויות להט"בים. כיום, כל ילד יכול לגלוש לאתר בו הוא יוכל ללמוד שיש לקבל את האחר ושהומוסקסואליות זה לא שד כל כך נורא

   רשימות קודמות
  הצעד של אורנג' - נורת אזהרה
  כסף קטן, גדול!
  זמן הצקצקנים
  השוק הסיטונאי: רב הנסתר על הגלוי
  מה עשיתם למען שוויון לנשים?

אני רוצה לקחת אתכם לרגע אחורה, חזרה בדמיון לשנות ה-80', אפילו תחילת ה-90'. התקופה שלפני עידן הסלולר, האינטרנט, המסרים המיידיים והמכשיר שמצלצל בכל פעם שחבר מעלה פוסט לפייסבוק (Facebook). העידן שבו הטכנולוגיה המתקדמת ביותר לתקשורת בין אנשים הייתה הטלפון ואם הייתם רוצים להעביר הודעה מיידית למישהו, הייתם צריכים לגשת למכשיר הפקס - ולא לכולם היו - ולקוות שלמי שאתם רוצים לשלוח אליו יש אחד כזה.
עכשיו תחשבו: כמה להט"בים היו אז במרחב הציבורי? עד כמה ההומוסקסואליות הייתה נוכחת בו? וכמה אמצעים דיגיטליים היו ללהט"בים - וגם לסטרייטים, אגב - כדי להכיר? קו היכרויות אחד של עיתון העיר, לכל היותר.
חיזרו בבקשה להיום: מאז אותם ימים, להט"בים תפסו נוכחות די רבה, גם אם לא מספקת, במרחב הציבורי. דגלי הגאווה מתנוססים בשבוע שבו אנחנו נמצאים בתל אביב, החברה מתחילה להכיר בזוגיות להט"בית וכולנו התרגשנו כשהמדינה הצילה - פשוטו כמשמעו - את הזוגות הגאים וילדיהם בנפאל. הייצוג של ההומו במדיה הוא הרבה פחות שלילי וגייז ישראלים לא חייבים ללכת לגן העצמאות כדי להכיר. מספיק שיפתחו את 'גריינד"ר(Grindr) או 'אטרף'.
וזה בדיוק העניין. רבים מדברים על הבדידות והניכור שיוצרת הטכנולוגיה. מי היה מעלה על הדעת לפני 20 שנה שפעם יישב מישהו בבית קפה בתל אביב ויכתוב טור לאינטרנט, כמו שאני עושה עכשיו? אולי אפילו הייתי נראה ליניב של לפני שני עשורים כזומבי, מוזר. הכל נכון. אלא שלצד הגברת הבדידות והניכור, הטכנולוגיה הביאה עם השנים ליותר ויותר נראות.
התרומה הרבה ביותר - מהרשתות החברתיות
התפתחות המחשוב, הסלולר והאינטרנט סייעה מאוד לקהילת הלהט"ב. למעשה, היא נתנה דחיפה אדירה למהפכה שלה. פתאום קל הרבה יותר לתקשר האחד עם השני, לא צריך לחכות עד שבן השיח יהיה בבית על-מנת להתקשר. עכשיו קל יותר להחליף רעיונות, לשמוע דעות ולהוציא לפועל פעילויות. העידן האינטרנטי הביא לעשרות ומאות אלפי אתרים של להט"בים, עבור להט"בים, לתמיכה בזכויות להט"בים. כיום, כל ילד יכול לגלוש לאתר בו הוא יוכל ללמוד שיש לקבל את האחר ושהומוסקסואליות זה לא שד כל כך נורא.
התרומה הרבה ביותר מגיעה מהרשתות החברתיות. העובדה שאחרי כל אמירה הומופובית של איש ציבור זב חוטם, מאות ואלפי להט"בים ותומכיהם מביעים את דעותיהם בפייסבוק ומוקיעים אותה ואת אומרה, מעצימה את הקהילה. הימצאותו של מקום בו יכול איגי, ארגון הנוער הגאה, להפיץ את ההודעה על פרויקט מימון ההמונים שהוא עורך ולהגיע ליעד הרבה לפני התאריך המוגדר נותנת לה כוח. קיומן של קבוצות גאות - וגדולות - בפייסבוק נותן לגייז מקום נוח ובטוח. ואולי הכי חשוב: האינטרנט, ובעיקר המדיה החברתית, מאפשר להומואים צעירים, שזה עתה יצאו מהארון, להבין שהם לא לבד. לקרוא סיפורי יציאה מהארון של אחרים, לשתף ולהתעודד.
נכון, לא הגענו אל המנוחה והנחלה. הרשת נותנת גם ללהט"בפובים אפשרות להביע את דעותיהם הנלוזות ברבים ויש עוד הרבה מה לעשות. אבל לצד התגובה הלהט"בפוביות נראות תגובות הנגד של הגייז ותומכיהם. אם לפני שנים להט"בים היו שותקים אם מישהו היה מקלל אותם, בימינו, אמירות שנאה כאלה בדרך כלל לא עוברות בשקט, לפחות לא במרחב הווירטואלי. כך שבסופו של דבר, לצד הצורך להמשיך הלאה במאבק למען עולם טוב וטולרנטי יותר, אפשר להסתכל לרגע אחורה בגאווה על עוד צד טוב של הטכנולוגיה.

פורסם במקור: אנשים ומחשבים (11.6.15)
תאריך:  16/06/2015   |   עודכן:  16/06/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - גם מהמותן - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - לשקר אין רגליים, לא אכזב, חד-סטרי ותבונה
אהוד טוקטלי
"היצירות" השנויות במחלוקת אינן תרבות ואינן אמנות כלל וכלל! מדובר בהפקות תעמולה מן הסוג הנחות ביותר!
יעקב עמר
דווקא בשל חמקמקותו של מושג "תרבות" נתפס בו השמאל כמושא להתנשאותו העדרית. השמאל שכנע את עצמו בשכלו הרב כי מהיותו "חושב" ו"תרבותי" הוא ורק הוא יגן על "זכויות מיעוט" וילחם נגד "סתימת פיות"
שמעון זיו
זוהי מלחמת התרבות האמיתית של אלה הרוצים להשמידנו וכיצד אנחנו עונים להם כמו גליית בזמנו שבא אל דוד בחרב ודוד ענה לו באבן הקלע דהיינו בתחכום
יורי מור
במקומה של שרת התרבות מירי רגב לא הייתי מתרגש מזה שתיאטרון חיפה לא מופיע בפני קהל מסוים כי יש בלהקה שחקן עם מצפון רגיש במיוחד    שיבושם להם - לשחקן ולתיאטרון, זכותם    לא הייתי אוסר, שולל מימון, מוציא מסל התרבות וכו'    הייתי דואג שבאותה חיפה בהקדם האפשרי ייפתח תיאטרון נוסף אשר ישמח להופיע בבקעת הירדן, באריאל, בקריית ארבע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il