השם דאעש החל להתפרסם רק במהלך 2014, למרות שביסודו היה שלוחה של אל-קאעידה בעירק, עשר שנים קודם לכן. ארגון זה שהכריז על עצמו כ"מדינה האיסלאמית" שולט היום על שטח הגדול פי 15 ממדינת ישראל. הכינוי דאעש הוא ראשי תיבות של מדינת האיסלאם בעירק ובסוריה. לו היו מדינות המערב מתייחסות אליו מלכתחילה כאל מדינה ולא כאל ארגון, ונלחמות עימו ומשמידות אותו בבחינת לרוצץ את ראש הנחש בתחילתו, הן היו מצליחות לחסוך מעצמן הרבה הרג ודם.
אל ה"מדינה האיסלאמית" בהחלט צריך להתייחס כאל מדינה. היא מנפיקה מטבעות שעליהן כתוב מדינה, יש לה מנהיג שתחתיו פועלת ממשלה (אבו בכר אל בגדדי), יש לה מוסדות, היא בעלת מקורות כספיים של נפט מצפון עירק, ומתקיימת לרוב מתרומות של מוסלמים עשירים ברחבי העולם, ממיסים של האוכלוסייה, ומכספי כופר עבור שחרור זרים שחטפה.
דאעש רואים עצמם כשליטי העולם, כמו כל מוסלמי "טוב". אללה ברא עולם אחד, ונתן לעולם את השריעה האיסלאמית ולאף אחד אין זכות לחבר חוקים אנושיים. למרות האיבה והשנאה בין המדינה האיסלאמית הסונית (הסונים מונים כ-80% מכלל המוסלמים בעולם) ואירן השיעית, שתיהן חולקות את אותו רעיון של שלטון איסלמי על העולם כולו.
דתם המשותפת מקדשת כעיקרון דתי מוסלמי רצח וטבח המוניים של אזרחים. מי שקובעים הם חכמי הדת המוסלמים המדגישים את היות ה"מבצעים " שאהידים - קדושים. פסקי ההלכה, הפתוות, מקדשים את הרצח כל אזור שאינו נשלט ע"י מוסלמים והם מחויבים להחזירו בכח החרב - דאר אל חרב. אומנם פסקי ההלכה מתחילים עם היהודים בדרך כלל, אבל בהחלט לא מסתיימים שם. היטלר התחיל עם היהודים, אבל במלחמת העולם השנייה נרצחו לא "רק" 6 מיליון יהודים, אלא 60 מיליון, והרוב היו אירופים. על כן פסקי ההלכה לא נעצרו בארץ ישראל, אלא משתוללים בכל העולם, ומה שקרה בצרפת זו רק טעימה קטנה ממה שעוד מצפה לאירופה, אחרי שהכניסה לתוכה רבבות מוסלמים..
חכמי הדת המוסלמים הם בעצם השליטים הקובעים, הם הגוף העליון של המרצחים בדיוק כמו הפיהרר שכל המערכות בגרמניה היו כפופות לו. אבל היטלר היה מנהיג פוליטי, ובאירן למשל האיטוללה חמינאי הוא מנהיג דתי נטו, שמיישם התנהלות דתית על-פי עקרונות האיסלאם. כל הנעשה באירן נעשה בהכוונה דתית של אנשי ממסד דתי קובעי ההלכה השיעית, וחימנאי הוא זה שיכול להורות לצבא האירני הכפוף לו ישירות, וגם יכול לבטל כל צעד. נסראללה גם הוא כוהן דת ועושה הכול בשם הדת ולמען הגשמתה.
כל מדינות העולם צריכות להתחיל להבין מי עומד מולם, להילחם ולנצח, אם חפצי חיים המה, ולא להתעסק עם רישום של אסלה, אם יוצרה זו בפתח תקוה או בשילו. מה זה מועיל להם?
בכלל נראה שבעיה גדולה עומדת להיווצר בשמיים. מאחר שהרוצחים הם קדושים ולכל שאהיד מובטחות 72 בתולות, ומעשי הטבח אינם נגמרים, הרי צריך כמות אין סופית של בנות שתענקנה מחסדיהן. הקוראן לא דיבר על שאהידיות. אבל בתקופה האחרונה יש גם נשים מתנדבות, מעניין אם ימתינו גם להן "מיטב" 72 הבחורים.