X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
פביאן נחמן עיתונאי ופרשן   |  מראה
מטרתם המוצהרת של מפגשי הארגון היא לקדם שת"פ כלכלי בין מדינות הליגה הערבית והאיגוד של מדינות דרום-אמריקה, ובמקביל - לדון בנושאים מדיניים שהוגדרו על ידיהם כבעלי חשיבות עולמית
▪  ▪  ▪
[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
מדינות ידידותיות לישראל כמו קולומביה, אורוגוואי ופרגוואי לא תושפענה מהחלטות הפסגה האנטי-ישראליות הצפויות, גם אם קרוב לוודאי יצרפו להן את חתימותיהן

השבוע מתקיימת בריאד בירת ערב הסעודית ועידת הפסגה הערבית של ארגון אספ"א ASPA המשמש מוקד למפגש בין ראשי מדינות דרום-אמריקה עם מדינות ערב החברות בליגה הערבית.
מטרתם המוצהרת של מפגשי הארגון היא לקדם את שיתוף הפעולה הכלכלי בין מדינות הליגה הערבית והאיגוד של מדינות דרום-אמריקה, ובמקביל - לדון בנושאים מדיניים שהוגדרו על ידיהם כבעלי חשיבות עולמית.
היחסים בין מדינות אמריקה-הדרומית ומדינות ערב, החלו עוד בתקופת המלחמה הקרה והתפתחו בשנות ה-70' של המאה שעברה, כשנושאים כלכליים שימשו מסגרת לשיתוף פעולה אפשרי בין המדינות שבשני אזורי העולם.
נשיא ברזיל דאז, לולה דה סילבה, שביקש להתייצב כמנהיג פוליטי וכלכלי של מדינות אמריקה הלטינית, יזם לפני 10 שנים את המפגש הראשון של אספ"א שהתקיים בברזיליה בירת ברזיל. המפגש נערך אז בדרג של ראשי מדינות של אמריקה הלטינית עם ראשי מדינות-ערב, במטרה לגבש סדר יום ראשוני לשיתוף פעולה. המפגש הניב תוצאות חיוביות לברזיל ולארגנטינה כשבעקבות המפגש הן הגבירו יצוא של סחורות ומוצרים למדינות ערב.
הפטרו של צ'אבס
במקביל, הוחל במפגשים דיפלומטיים בדרג של שרי חוץ בבואנוס איירס בירת ארגנטינה ובקהיר שבהם נדונו, בנוסף לנושאים הכלכליים, גם נושאים מדיניים. בוועידת הפסגה השנייה שנערכה ב-2009 בקטר כבר היו אלה שרי חוץ שהתכנסו בהחליפם את ראשי המדינות, והנציגים הערבים הציגו בפני המשתתפים מכלול של חוקי סחר חופשי בין מדינותיהם והציעו את שירותי הבנק לפיתוח ערבי בדרום אמריקה.
חרף העובדה שהמפגש נערך בהשתתפות שרי חוץ של 22 מדינות החברות בליגה הערבית ו-12 מדינות אמריקה הדרומית, הזדרז נשיא ונצואלה דאז, הוגו צ'אבס, להופיע בוועידת הפסגה והציע לאמץ מטבע חדש פרי המצאתו - הפטרו - ששערו ייקבע לפי רזרבות הנפט של מדינות שונות בעולם בשיתוף פעולה עם רוסיה וסין. צ'אבס האשים את ארצות-הברית שנואת נפשו בזניחת כיסוי-הזהב לדולר ובקנייה, לדבריו, של חצי מן העולם בניירות מודפסים בדיו ירוק.
הצעתו המגוחכת של צ'אבס נדחתה מכל וכל, והמפגש הניב הצהרה מסכמת הקוראת להתאים את המערכות הפיננסיות הבינלאומיות נוכח המשבר הכלכלי העולמי המסתמן שאיים אז על הארצות המתפתחות.
הוועידה האחרונה של הארגון התקיימה לפני שלוש שנים בלימה בירת פרו, בנוכחות דיפלומטים בכירים ושגרירים ובצל ההתקוממויות וההפגנות ומעשי המחאה והאלימות בעולם הערבי, שהחלו בדצמבר 2010 בתוניסיה, ובתחילה כונו "האביב הערבי" ובהמשך "החורף הערבי" ו"האביב האיסלאמי".
האירועים במדינות ערב, ובשיאם המלחמה בסוריה והשתלטותם של ארגוני טרור קיצוניים על שטחים נרחבים של מדינות-ערב, הפכו את הליגה הערבית לבלתי רלוונטית ואת ההחלטות של מפגש הפסגה בפרו לפני שלוש שנים לחסרות ערך ותוקף.
מאז ועידת הפסגה הראשונה של אספ"א לפני עשור ועד היום, פועלות אירן, רוסיה וסין ללא ליאות במדינות אמריקה הדרומית הנתונות במשבר כלכלי עמוק וזוכות להישגים בתחום הכלכלה. תוך כדי כך, הן השכילו לרכוש חלק ניכר מחומרי הגלם בתמורה לאספקת נשק וביצוע עבודות בנייה ותשתיות רבות, לא מעט בסיועם של פוליטיקאים מושחתים.
מה שנותר לוועידת הפסגה הנוכחית הוא שמו הריק מתוכן של ארגון אספ"א. במהלכה נתקל קרוב לוודאי, בין מאות ההחלטות וההצהרות של המפגש, בהצהרה הקבועה הקוראת למדינות העולם לתמוך בעם הפלשתיני המדוכא ובהצהרות שטנה דומות נגד מדינת ישראל.
כפי שניתן ללמוד מתגובותיהן של מדינות אמריקה הלטינית לאירועי הסכינאות העכשוויים אצלנו, המנהיגות של מדינות היבשת הדרומית אינה מתאמצת ואינם רוצה לחקור יתר על המידה בנעשה אצלנו. החלטות הפסגה לא ישפיעו על מדינות ידידותיות לישראל כמו קולומביה, אורוגוואי ופרגוואי, גם אם קרוב לוודאי יצרפו את חתימותיהן להחלטות הפסגה.
כל מה שניתן לצפות מן הפסגה הוא היותה אירוע תיירות לפקידים הבכירים ולשגרירים העומדים בראש המשלחות של מדינותיהם לפסגה המהוללת.

לאתר מגזין מראה
פורסם במקור באתר מגזין מראה
הכותב הוא עיתונאי ופרשן המתמחה במדיניות חוץ של מדינות אמריקה הלטינית, ספרד ופורטוגל
תאריך:  18/11/2015   |   עודכן:  18/11/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
צ'לו רוזנברג
אם למישהו היה ספק שנציגי המפלגות החרדיות יודעים להילחם עד הסוף עבור מה שהם רואים כיהרג ובל יעבור, קיבל בימים אלה דוגמה ומופת למאבק פוליטי. לכם, ח"כים של המפלגות החרדיות, כל לחי
מנשה שאול
רעידת אדמה בהרי זגרוס באירן עלולה להתרחש בקרוב    תופעה נוספת המדאיגה את תושבי המדבריות בחצי-האי ערב היא מה יהיה כשיאזלו מעיינות הנפט והגז    הסופר עבדאללה אלהדלק שוב מתגרה בקיצונים הערביים באהדתו לישראל
עילי צוף
עם קצת עזרה מתמי המכוערת שקראה לי חנון ואידיוט הרבה פחות פעמים מבדרך-כלל, ואפילו נתנה לי כמה עצות שימושיות
הדר שמש
נשאלת השאלה, האם השכר המגוחך והלא הולם אותו מקבלים המועסקים המוגבלים מאפשר להם שילוב אמיתי ושוויוני בחברתנו?
יהודה שלם
ד"ר רן ברץ הוא סכנה בעליל להגמוניה המעמדית הוותיקה - הוא חילוני, רהוט, אינטלקטואל, בעל קשרים בינלאומיים, רחב אופקים והגרוע מכל: הוא חסר רגשי נחיתות    איום מיידי שכזה יש לנטרל בעודו באיבו, וללא שום רחמים
רשימות נוספות
אפילו לא תמורת נזיד עדשים  /  דפנה נתניהו
דמוקרטיה של שבטים   /  מרדכי קידר
על האמת הפשוטה שלנו  /  יהושע השל-ייבין
משבשב ברוח (12)  /  עילי צוף
מצלמה בהיכל  /  מנשה שאול
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il