X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הטכנולוגיה בשנים האחרונות אינה מפסיקה להתקדם ולהשפיע כשנדמה שכבר אין לאן להתקדם, פיתוח חדשני מראה אחרת: רובוטים בעלי יכולות אנושיות
▪  ▪  ▪
פיתוח רובוט. אסון חברתי [צילום אילוסטרציה: AP]

הטכנולוגיה המתפתחת במאה הנוכחית, מאפשרת לחברות רבות לעמול על פיתוח מכונות לביצוע פעולות שונות שעד-כה נעשו על-ידי אנשים. רובוטים. עד היום הפעולות שרובוטים תוכנתו לעשות הן בעיקר פעולות פיזיות כמו שטיפת רצפה במסגרת ביתית ופיתוח מוצרים במסגרת מפעלית.
השונה כיום הוא שמגוון הפעולות העתידיות שמפתחים רובוט לעשותן, מתפרס על מגוון רחב. הפעולות כוללות יכולת דיבור ותקשורת אנושית שיאפשרו לרובוט לארח חברה לאנשים, להשגיח עליהם ואף לטפל. רבים סבורים שפיתוח כזה הוא דבר חיובי, שכן מאפשר נגישות רבה לפעולות חיוביות ואף חסכון בזמן. אני חושבת שזהו אסון חברתי.
נראה במבט ראשוני, כי פיתוח מכונה שמסוגלת להשגיח על ילדים בשעת הצורך או להוות תחליף לחברה אנושית לאלו שצריכים אותה - זה דבר חיובי. הוא מאפשר נגישות לצרכים בסיסיים ויומיומיים שבדרך-כלל עולים כסף ולוקחים זמן למבצעים אותם, דוגמה: פסיכולוג. כשאדם הולך לטיפול פסיכולוגי, הוא משלם כסף רב ולאורך זמן, ולמטפל כביכול 'לוקח' זמן. אם פעולה כזאת תבוצע על-ידי רובוט שקנייתו היא תשלום חד-פעמי, הדבר יחסוך כסף רב למטופל וזמן למטפל.
דוגמה נוספת היא בייביסיטר. ההורים יוכלו להרוויח זמן רב יותר, להרוויח יותר כסף ולאפשר לעצמם זמן פנוי ואמנם, כל אחד מהיתרונות נראה כי לוקה בחסר. הרווח הכספי שיכל להישמע מכך - אינו נכון. אם לאנשים יהיה יותר זמן לעבוד ולהרוויח, ממילא ערך הכסף ירד, ואם פעולות שמבוצעות כיום על-ידי אנשי מקצוע יעברו לרובוטים, יהיה חוסר רב בהיצע מקומות העבודה ובדרישה למקצועות ביחס לכמות האוכלוסייה.
ומה עוד נפסיד? אנשים יאבדו עם הזמן את היכולת התקשורתית המולדת בהם. תקשורת היא יכולת שנבנית לאורך שנים באמצעות קשרים בין-אישיים, התנסות במערכות תקשורתיות שונות, היררכיות, זוגיות ורבות משתתפים (בית-ספר, מורים, הורים, חברים, אנשים אקראיים) על-ידי אלה נבנית יכולת תקשורת כללית. לכן, אם תפגע התקשורת באחת המערכות, כל היכולת התקשורתית תפגם במקצת, מה שיוביל לפגיעה במערכות יחסים שאינן ברות תחליף כמו בן/בת-זוג (או הורים וילדים למרות שנראה כיום שבעניין הזה נשמעות דעות שונות).
נוסף על-כך, אנשים יאבדו לאורך זמן ובצורה שיטתית את העיקרון הבסיסי שמנחה את האדם לעזור לזה שנזקק לו. הרי יבוא רובוט שיוכל לעשות את זה, אז בשביל מה להוציא אנרגיות? לכן, גם היכולת תפגע וגם העקרון הפנימי המצווה עליה. בסופו של דבר, זה יוביל לחברה אפתית וחסרת רגישות.
סוף דבר, אומנם ניתן להפיק יתרונות מסוימים מפיתוח הרובוט המדובר, אך הם נראים תפלים לעומת החסרונות והחסכים שיכולים להיווצר מזה. אם נמשיך בפיתוח תחליפים למה שאין לו תחליף, נשנה את החברה שלנו אבולוציונית, מחברה אמוציונלית ערכית, לחברה של מכונות בעלי צרכים טכניים ותו לא. אפשר לפנק את עצמנו מדי פעם ברובוט שישטוף את הרצפה, אבל את הקפה בזמן הפנוי הזה נשתה עם חבר/ה, בן/בת-זוג, ואפשר גם ליד הילדים.

תאריך:  22/12/2015   |   עודכן:  22/12/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אינטליגנציה מלאכותית
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אין מה לדאוג
באום  |  22/12/15 13:21
2
כל שכביצה ביצה טובה המינה ל"ת
בתחומים אלה  |  23/12/15 21:06
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בינה מלאכותית
מירב ארד
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת אריאל מגלה שיטה חדשה ויעילה לניבוי הצלחה בלימודים    השאיפה - החלפת תהליכי הקבלה והמיון של סטודנטים הקיימים כיום
מערכת PCאון
זה מה שצופה לנו אינטל: התקדמות במהירות שיא במאה השנים הקרובות, שוות ערך להתקדמות של 20,000 השנים האחרונות. וזה לא הכל! מה עוד? באינטל מתכננים לנו את העתיד
אסף גדות
חוקרי הטכניון רתמו את האינפורמציה שזמינה באנציקלופדית Wikipedia המקוונת להגדלת בינתו של המחשב
ענבל אביב
מתחת לפני השטח של התחתית, נמצאים שבבים שרגישים למשקל ולחץ שמגיעים מהכוס ומידע שהם קולטים על שינויים בלחצים ובמשקל הם מעבירים דרך גלי רדיו לבר - שם נדלקת נורת איתות במחשב מיוחד שמתריאה לברמן למלא את הכוס
מירב לוי
פרופ' מרטין גולומביק מאוניברסיטת חיפה יצטרף לארגון היוקרתי    בארגון חברים 80 חוקרים מכל העולם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il