היא נמצאת בכל סופר ועל הרבה מדפים ובכלל היא הומצאה רק לפני 200 שנה?
איך הצליחה הקופסא לחדור לחיינו והאם האם מתחילה לצאת קצת מחיינו?
היה זה נפוליאון, בשנת 1800, שדרש מהאחראים על הלוגיסטיקה בצבאו, שיפתחו לו מזון אשר נשמר לאורך זמן, על-מנת שיוכל להרחיב את מעגל הכיבושים שלו.
המצביא, אשר תבע את האמרה "הצבא צועד על קיבתו", ביקש לצייד את לוחמיו במזון אשר יהיה יחזיק לאורך זמן, כדי שיוכל להרחיק כמה שניתן ולכבוש את כל מאווייו.
לקח למהנדסיו כמה שנים והם פיתחו מוצר אשר הכיל בתוכו מזון בשר משומר שהיה בתוך גוש של מתכת, אשר לפתחו היה צריך לנעוץ בו כידון או לנפץ אותו אל מול הסלע.
עברו השנים והשתכללה השיטה, בעיקר בתקופת מלחמת העולם הראשונה ולאחריה הפכה קופסת השימורים למוצר המוני ונידרש. הקופסא נותן מענה ופתרון מהיר לכל מי שמבקש להכין לעצמו ארוחה משביעה בכלום זמן.
האם האוכל בקופסא בריא?
המתנגדים מונים מספר סיבות: בישול ממושך, פוגע באיכות המזון, עודף נתרן וסוכר וכן המצאות מחומר סינטטי, המכסה את הדופן הפנימית של הקופסא המכיל ביספינול A, אשר מזיק לבריאות, גורם להפרעות הורמונליות, השמנה ופוריות.
המצדדים מונים את זמינות האוכל, נוחות וחיסכון רב בזמן.
הידעת?
למבקרים ברשתות מזון באוסטרליה, צפויה הפתעה גדולה. מחלקת השימורים שם קטנה ביותר, אולי שליש מגודל המחלקה ברשתות בישראל ומנגד גדול מאוד שטחם של היקרות המצוננים והטריים, לצד מקררים עמוסים של מיצים סחוטים טריים ופירות טריים חתוכים ומוכנים למאכל.
שם האוכלוסייה מעדיפה לאכול כמה שיותר טרי!