X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
על הסדרה "דיני נפשות" אומרת נשיאת הבית המשפט העליון "גם פרקליטים עשויים, כמובן, לטעות וטעויות שלהם עשויות כמובן להשליך על פסק הדין אך מכאן ועד הצגה של הפרקליטות כאוסף אנשים חורשי רע ותופרי תיקים, שנקבצו יחד כדי להרשיע חפים מפשע ויהי מה – רב המרחק"
▪  ▪  ▪
דוד. "יכולים לטעות" [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

אני כעת בסין, קראתי באתרי האינטרנט על הסדרה "דיני נפשות", וצפיתי בפרק הראשון. לי לקח 18 שעות להגיע לכאן. גם הפרק הראשון של "דיני נפשות" התעצל להגיע אך בסופו של דבר ראיתי אותו בשלמותו וזאת עשיתי לאחר שראיתי דווקא את נשיאת בית המשפט העליון מגיבה במילים "גם פרקליטים עשויים, כמובן, לטעות וטעויות שלהם עשויות כמובן להשליך על פסק הדין. אך מכאן ועד הצגה של הפרקליטות כאוסף אנשים חורשי רע ותופרי תיקים, שנקבצו יחד כדי להרשיע חפים מפשע ויהי מה – רב המרחק".
ויש לי הרבה מה לומר לנשיאה הנכבדה.
1. הפרק אכן קשה לצפייה, ולכן הייתי מגביל אותו לגילאי 18 ומעלה, אך הפרק איננו מציג כלל את הפרקליטות כאוסף של אנשים חורשי מזימות וכו', לו היה מישהו מהפרקליטות אומר את המשפט הזה הייתי משיב לו "על ראש הגנב בוער הכובע". הפרק עוסק בפרקליטה אחת, מרכזית ככל שתהיה, ומעלה בצדק תהיות בעיקר לגבי עושי דבריה.
2. השופט או השופטת אמורים לאזן בין התביעה לבין ההגנה, ואינני זוכר מתי קם נשיא בית משפט עליון להגן על זכותו של נאשם או חשוד שהעיתונות קרעה לו את הצורה באמרו "הלו, תעזבו אותו, יש לנו חזקת חפות, תמתינו לסוף המשפט". מה עשתה כבוד הנשיאה בעניין החייל? האם יצאה להגנת חזקת החפות שלו? עד כמה נשמרה חזקת החפות של הנשיא קצב? ומילא נשיאת העליון באותה עת לא יכלה להגן על חזקת חפותו כי ישבה בעתירה בעניין הסדר הטיעון, אך יש דובר למערכת בתי המשפט, ובפלילים סוב יודיצה הוא סעיף בחוק, לעומתו הפרקליטות היא גוף ציבורי שראוי ורצוי וודאי מותר לבקר אותו, בייחוד כאשר הדיונים בתיקים האלה הם כבר היסטוריה ארוכת זקן.
3. ואם השופטים לא מגנים ציבורית על זכויות הנאשמים והחשודים, כיצד מגנים הם על זכויות מייצגי המדינה? איזה זכות יש למייצגי המדינה שאין לנאשמים ולבאי-כוחם?
4. ומה אמורה לעשות מערכת כאשר מתגלה בה תפוח רקוב בצמרת? וללא ספק מדובר בתפוח רקוב. וכאשר מתגלה גם שמשנים תצהירים, ושמועות אחרונות מדברות על סימני שאלה בקשרים בין הפרקליטות לבין המכון לרפואה משפטית, מהן דרכי הפעולה אז? אפשרות אחת היא "עולם כמנהגו נוהג", ועל כך מפזרים קצת הגנה של נשיאת בית המשפט העליון – אינדיקציה לריקבון עמוק אשר ללא ספק יהרוס את המערכת עד יסוד, אם לא הרס אותה כבר. האפשרות השנייה היא כניסה למשטר של ביקורת על-ידי גוף חיצוני אשר יציל את הארגון מפני עצמו, אבל גם לביקורת מתנגדים הפרקליטים, ולא רק מתנגדים הם גם מחבלים בה, ופוגעים במערכת, מנסרים את הענף עליו הם יושבים בניסיונות פסאודו אלימים לשיתוקה של הביקורת.
5. ואיזה תנאים נוחים הבאנו להם. לקחנו שופטת נהדרת, גם בתחום המשפטי וגם כבן אדם, ועם יכולת ארגונית מרקיעת שחקים, עם אנרגיה בלתי נדלית, אשר לו ניתנה לה יד היו נעקרים מהפרקליטות כל עשבי היבליט שקיימים בה, בין אם רבים הם ובין אם הם מעטים (ביקורת פרטנית) ובמקביל הייתה נכתבת תורת ניהול ומערכת נהלים אשר יקשו על שחיתות להשתרש במערכת (ביקורת מערכתית). אז מדוע הפרקליטים מתנגדים? מה גורם להם להתנגד אלא באמת אם הכול יבליט וכל מי שמסכים לעקירה כלשהי מסכים באותו משפט גם לעקירה של עצמו.
קצה של קרחון
גבירתי נשיאת העליון, תפקידך להגן על השופטים, ולא על פרקליטים, ממש כמו שתפקיד הרמטכ"ל הוא להגן על חיילים ולא על פרצופה ההומאני ליבראלי של המדינה. ללא פרשת רות דוד, התוכנית הזו לא הייתה בא לעולם כלל. התוכנית הזו עוסקת ברות דוד, וכל שאר הנושאים הם ספיחיה, אם אני צריך לשפוט בין אדם שמיררו את חייו על עניין של פחות מ-600 שקל ועם כל ההאזנות והמעקבים מצאו עליו כלום וחצי לעומת מה שהתגלה בפרשת פישר-רותי (אשר לכולם ברור שמדובר רק בקצהו של קרחון) אין לי ספק מי הצד החולה שנוטה למות כאן. את יודעת מה? אם יחפשו עלי איזה ברדק עם 600 שקל ודאי ימצאו, ואני מבטחי לך שעל כל 100 שקל שלקחתי אולי מהמדינה בתום לב, אני שילמתי לה ובמזומן פי 10 אבל אם אני נודניק, ומחפשים אותי, ונשבר להם ממני, והם חיים בניגוד עניינים כדרך חיים לאורך שנים, אז מה יותר קל מאשר להשתיק אותי, ואנחנו הרי יודעים שהיה שם מרכיב סרטני, לא יודעים מה הגודל שלו אך היה מרכיב סרטני, וניסיונות ההסתרה דווקא כן מעידים על גודלו המאיים, או לפחות על חשש מגודלו המאיים.
גברתי הנשיאה, במקום לעודד את הפרקליטות על-ידי הגנה על מחדליה, ולדעתי אין אדם במדינה שסובר שפרשת פישר-רותי איננה מחדל איום של מערכת אכיפת החוק, בלי לענות כלל על השאלה אם מדובר בבעיות אתיות או פלילית, הקשרים האלה אשר אין כלל ספק שהיו, ואשר אין כלל ספק שנוצלו על-ידי פישר, עיוותו משמעותית את מערכת הצדק ופגעו בליבת מערכת המשפט, נקיטת עמדה לטובת הגורמים המגינים על המחדלים האלה, היא בפועל הגנה על המחדלים, היא בפועל ניסיון להשתיק את הביקורת שתמנע מכאלה מחדלים להישנות בעתיד.
דבר אחד מצופה מהנשיאה, והוא לפעול אם בדרכי נועם או אם אין ברירה אז בדרכים קצת יותר אסרטיביות, באורח פומבי ובאורח שאינו פומבי להחיל את הביקורת על הפרקליטות, הן האישית והן המערכתית, באשר אם לא כך יקרה, כל מערכת המשפט בישראל תאבד עצמה לדעת, עוד תוכנית טלוויזיה, ועוד אחת, אט הציבור יפעיל כוחו הרב, יפרוץ את מחסומי החברות בין לבין ויוציא לאור השמש את כל מה שחייב לצאת, ועדיף שלא יפרוץ למסכינו עם כל המוגלה בפנים, אלא ייחשף באורח מבוקר על-ידי שופטת רצינית ואחראית המלווה בצוות מיומן שהיא אספר למטרה קדושה זו.

תאריך:  12/04/2016   |   עודכן:  12/04/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דיני רפשות
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
מצאת למי לכתוב - לנשיאה נאור.
אהוד פרלסמן  |  12/04/16 16:51
2
גם אנחנו ממש רוצים !
שוקי משעול  |  12/04/16 18:56
3
אין כבר סכנה לאובדן אמון הציבו
אוונגארד  |  12/04/16 21:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יובל לובנשטיין
האם אנו לא תורמים מספיק? האם שיעור המס הישיר בישראל נמוך? או חלילה שיעור המע"מ? או האם אין מספיק אגרות, קנסות, היטלים ורישיונות למיניהם? האם חופש הפרט הפך למושג ערטילאי בלבד? ואם לא בא לי לתרום למשל?
אסתר שניאורסון גרי
רמ"י רשות מקרקעי ישראל מפרסמת מכרזים רבים לבנייה בישובים ערבים, אך בפרסום כבר נאמר שיהודים אינם יכולים להשתתף בהם (אם מישהו בכל זאת מעוניין) אבל אינה מגבילה ערבים להשתתף במכרזים לבנייה בישובים יהודים. וכך השכונה החדשה בעפולה העומדת להיבנות תהיה ע"פ תוצאות המכרז ב'כשרות' ערבית למהדרין
רו"ח אושר קידר
בסופו של יום, מדינת ישראל לא תראה שקל מהטלת המס על ענקי האינטרנט: מס הכנסה לא ייגבה בגלל האמנות למניעת כפל מס, ומע"מ יקוזז בידי בעלי העסקים שישלמו אותו
איתן הרשקו
היא בהחלט הביאה את זה על עצמה בהתנהלות העסקית וכן בהתנהלות התקשורתית אשר בנתה אותה אבל גם הורסת אותה היום. ליבי ליבי עם כל הקונים שקיפחו את כספם והונו אותם ונותרו לדאבוני ללא כסף
עו"ד ליאור נוימן
רשות המיסים מציעה פרשנות חדשנית למונח "מוסד קבע", ותצטרך להתמודד לא רק עם ענקי האינטרנט הבינלאומיים, אלא גם עם המדינות בהן הם רשומים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il