X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
עצרת התמיכה באלאור אזריה היא ביטוי נוסף לנסיונות הבוטים והפסולים להשפיע על תוצאותיהם של משפטים פליליים. יש לאסור על קיום הפגנות - הן פיזיות והן וירטואליות - כל עוד ההליך הפלילי מתנהל
▪  ▪  ▪
אזריה. עצרת תמיכה [צילום: אריאל שליט/AP]
הזכות למשפט הוגן
חופש הביטוי צריך להיות מאוזן מול הזכות למשפט הוגן. הזכות הזאת לכל הפחות נמצאת בסכנה, אם לא נפגעת ממש, כאשר מתאספות מפגינות מחוץ לבית המשפט, כאשר מתקבצים מפגינים בכיכר העיר וכאשר הפייסבוק הופך לבית משפט חלופי. גם התובעים ואפילו השופטים הם בני אדם, העלולים להיות מושפעים - לכל הפחות בתת-ההכרה

אוי לנו אם נמשיך להידרדר
עבירת הסוביודיצה מתה מזמן, משום שהיא לא הותאמה למציאות המודרנית. סכנת ההשפעה אינה מצויה כיום במה שעמיתי ואני כותבים, אלא בהמונים שיוצאים לרחובות או מתקבצים מול המסכים. צריך להחזיר את העבירה הזאת לחיים, בצורה שתענה על הסכנות המודרניות, ולאכוף אותה. אוי לנו אם נמשיך להידרדר במדרון בו ההמונים עלולים לחרוץ את הדין לא רק מבחינה תדמיתית ותודעתית, אלא גם מבחינה משפטית ופלילית

מה רוצים להשיג מארגני עצרת התמיכה (יום ג', 19.4.16) באלאור אזריה? מן הסתם: הקלה בדינו או אפילו את זיכויו ושחרורו. במילים אחרות: הם רוצים להשפיע על התביעה הצבאית ובעיקר על בית המשפט שידון בעניינו. וזה פסול בתכלית.
לא מדובר בתופעה חדשה. כבר בזמן משפטו של משה קצב, לפני כמעט עשור, עמדו קבוצות נשים מחוץ לבית המשפט המחוזי בתל אביב והפגינו נגדו. גם שם המטרה הייתה ברורה: להשפיע על השופטים - שהרי לא היה אף אדם אחר שהיה צורך להשפיע עליו באותה נקודת זמן.
שלא לדבר על הפגנות וירטואליות, במיוחד בפייסבוק. מה רוצים חברי הקבוצה התומכת ברומן זדורוב? תחילה הם רצו שבית המשפט העליון יזכה אותו, עכשיו הם רוצים שיעניק לו דיון נוסף. או אלו שהתארגנו נגד יניב נחמן אחרי פסק הדין בעניינו, והביאו את הפרקליטות להגיש ערעור שערורייתי ומיותר לחלוטין.
מה שמוביל למסקנה, שלחצים כאלו יכולים/עשויים/עלולים להשפיע - ולכן צריך לאסור אותם. החוק צריך לאסור במפורש כל צורה של הפגנה ציבורית על עניין פלילי תלוי ועומד, מהרגע בו יש מעצר או שחרור בתנאים מגבילים ועד לפסק הדין החלוט. מאחר שהמטרה של הפגנה כזאת היא להשפיע על ההליך המשפטי, היא בלתי לגיטימית.
עכשיו יקפצו עלי ויגידו שאני סותם פיות. אולי. אני רואה את זה כהגבלה מידתית של חופש הביטוי לטובת אינטרס-על חשוב לא פחות: משפט הוגן. אני לא מדבר על זכותו של כל פרט לכתוב טוקבק או פוסט; אני מדבר על פעילות ציבורית מאורגנת ורבת משתתפים, בין אם במרחב הפיזי ובין אם במרחב הווירטואלי.
אין אף זכות שהיא מוחלטת. גם הזכות לחיים - הנעלה ביותר שקיימת - נסוגה כאשר המדינה שולחת חיילים לקרב, וכאשר אילוצי תקציב מונעים ממנה לספק כל תרופה לכל חולה. גם הזכות לבחור - החשובה ביותר במשטר דמוקרטי - אינה מחייבת להציב קלפי ניידת ליד כל מיטה בכל בית חולים. וגם חופש הביטוי - זכות יסוד שבלעדיה אין דמוקרטיה - צריכה לעמוד במגבלות של ביטחון המדינה, הזכות לשם טוב והזכות לפרטיות.
באותה מידה, חופש הביטוי צריך להיות מאוזן מול הזכות למשפט הוגן. הזכות הזאת לכל הפחות נמצאת בסכנה, אם לא נפגעת ממש, כאשר מתאספות מפגינות מחוץ לבית המשפט, כאשר מתקבצים מפגינים בכיכר העיר וכאשר הפייסבוק הופך לבית משפט חלופי. גם התובעים ואפילו השופטים הם בני אדם, העלולים להיות מושפעים - לכל הפחות בתת-ההכרה.
המקרה של יניב נחמן מדגים בצורה הברורה ביותר, כיצד לחץ ציבורי הביא לקבלת החלטה משפטית חסרת יסוד שכל מטרתה לשאת חן. התחושה שלי היא, שאלמלא הרעש סביב רומן זדורוב, גם הסיפור שלו היה מסתיים מזמן בצורה הרבה יותר שקטה. יש הטוענים, כי ההפגנות הביאו להחמרה בעונשו של משה קצב; את זה לא ניתן יהיה להוכיח או להפריך.
עשויה להישמע האזהרה, שאם לא יינתן לציבור להביע דעה בקולו או במקלדתו, הוא עלול להביע אותה בידיו. כלומר: עדיפות הפגנה וקבוצה בפייסבוק על פני אלימות. התשובה פשוטה: איום באלימות אינו צריך להרתיע מעשיית המעשה הנכון. מי שינהג באלימות - מקומו בכלא. ואני שב ומדגיש: ההצעה שלי מדברת על הפגנות מאורגנות ולא על הזכות להגיב בצורה אישית. נכון, אפשר יהיה לארגן קבוצות של מגיבים באינטרנט, אבל זה מחיר שראוי לשלמו כדי לאפשר חופש ביטוי מידתי.
עבירת הסוביודיצה מתה מזמן, משום שהיא לא הותאמה למציאות המודרנית. סכנת ההשפעה אינה מצויה כיום במה שעמיתי ואני כותבים, אלא בהמונים שיוצאים לרחובות או מתקבצים מול המסכים. צריך להחזיר את העבירה הזאת לחיים, בצורה שתענה על הסכנות המודרניות, ולאכוף אותה. אוי לנו אם נמשיך להידרדר במדרון בו ההמונים עלולים לחרוץ את הדין לא רק מבחינה תדמיתית ותודעתית, אלא גם מבחינה משפטית ופלילית.

האם השפיעו על עונשו של קצב? [צילום: פלאש 90]
היה נגמר מזמן אלמלא הרעש הציבורי [צילום: פלאש 90]
תאריך:  19/04/2016   |   עודכן:  19/04/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
השפעה פסולה
תגובות  [ 19 ] מוצגות  [ 19 ]  כתוב תגובה 
1
השפעה פסולה ????
בני בת ים   |  19/04/16 11:09
 
- צודק ל"ת
אביב אורון  |  19/04/16 16:31
 
- המאמר היה אמור לכתב ברוסית ל"ת
י. סטאלין  |  19/04/16 17:47
 
- צודק לחלוטין - אלמלא הציבור
דוד אברהם  |  19/04/16 18:02
 
- כדאי שתפסיק לכתוב מאמרים  ל"ת
לאיתמר לוין  |  19/04/16 19:50
 
- כדאי שתפסיק לכתוב מאמרים !
לאיתמר לוין  |  19/04/16 20:59
 
- בני,דעתי זהה לדעתך.המאמר הוא ל"ת
השפעה פסולה  |  20/04/16 16:00
2
איתמר כותב לפעמים שטויות
נאור.............  |  19/04/16 11:13
3
מותר לשופטים להרגיש את הדופק
פיניכהן  |  19/04/16 11:22
4
שר-הביטחון,הרמטכ"ל,והדובר ,והמ
אבנר אברהם   |  19/04/16 11:34
5
אינך יכול להשוות את שאר
למר איתמר לוין  |  19/04/16 12:14
6
4 אימאות
אילןג  |  19/04/16 12:42
7
החוק המשטרה הפשע המאורגן והאמת
פאשיסט אדום  |  19/04/16 12:45
8
עם עוול כל כך בולט אין ברירה
יראוס  |  19/04/16 12:50
9
"הם לא נחמדים?"
באום  |  19/04/16 13:31
10
מפכל, שר ביטחון ושאר משפיעים
אבי22  |  19/04/16 13:57
11
מר לוין היכן בדיוק מקומך
צורי  |  19/04/16 15:02
12
לתמוך בחייל צה"ל זה לא פסול-נה
קורןנאוה טבריה  |  19/04/16 16:10
13
אבל - גם רה"מ מתערב ב'רמזיו'..
מסכים עמך  |  19/04/16 16:25
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שלמה אבינר
תגובה לטיעון על ההשוואה לכאורה בין "הבעיה הרפורמית" ל"בעיה היהודית"    מבוא ללוגיקה רעיונית
הרב אליהו קאופמן
ישנם במפלגת העבודה לא מעט אישים בכירים שיודעים כי סיכוייהם להיבחר ליו"ר אינם גבוהים, וכדי שיריביהם לא יבחרו וכך הם ימשיכו לבחוש בקדירה, הרי שהם מעדיפים שבראש המפלגה יעמוד דחליל פוליטי ולא יעמוד מישהו שידחק אותם הצידה
יוני בן-מנחם
ההצהרה של נתניהו כי רמת הגולן לא תוחזר בעתיד איננה אמינה מכיוון שנתניהו ניהל מספר פעמים משא-ומתן על החזרתה לסוריה. נתניהו ממשיך לפזר ספינים כדי לשקם את תדמיתו שנשחקה כ"מר ביטחון"
ראובן לייב
התפטרותה הדרמטית של נציבת ביקורת הפרקליטות, השופטת בדימוס הילה גרסטל, באה על-רקע הצרת צעדיה של האישה שאין ראוי ממנה לתפקיד
מעיין כפיר
הקולגה שעבדה איתי אהבה רעיונות יהודים, אבל התנגדה להגבלות על החופש שלה. האם היהדות בהכרח כובלת? ומה ההבדל בינה לבין סוגים של שעבוד כמו 'להתחרות עם השכנים' או 'לחקות את כוכבי הריאליטי'?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il