X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מלינים על העם ומבקשים למשול בו נשיא בית המשפט בעבר פרופ' אהרן ברק הודיע בראיון עיתונאי כי "בישראל הגרעין הדמוקרטי שברירי בגלל שלוש סיבות ואחת מהן העדר תרבות שלטונית בחברה הישראלית"
▪  ▪  ▪
ברק. גרעין שברירי [צילום: נועם מוסקוביץ/פלאש 90]
נאמנים לדמוקרטיה
אם כך נראה "שלטון-החכמים" על העם שעליו הם מלינים בשם ערכים עליונים - אנו מוותרים. אנו האנשים הפשוטים מעדיפים להישאר נאמנים לדמוקרטיה הרגילה של שלטון הרוב הנבחר בבחירות דמוקרטיות.

התרגלנו לשמוע נציגי מפלגות שונות מתווכחים ביניהם ומבקשים להוכיח כי דרכם היא הנכונה והמתנגדים - טועים. בלהט הוויכוח אולי גם יטען נציג המפלגה האחת כי הוא ומפלגתו טובים וישרים ואילו אנשי המפלגה האחרת מוליכים שולל את הבוחרים. ואולי יחשוב נציג המפלגה המפסידה בליבו כי העם אינו די חכם להבין עד כמה הוא ומפלגתו טובים ועדיפים. אך בימים אלה אנו שומעים סוג אחר של תעמולה. נציגי השמאל שהפסידו בבחירות והתייאשו מן הסיכוי לזכות בקולות הבוחרים, מתחרים ביניהם בהכרזות עד כמה רע העם, מבוהם וקיצוני, בעוד שנציגי מפלגות בשמאל בחסות התקשורת, מעניקים להם מטריית חסות בדברי שבח והלל.
כך, סגן הרמטכ"ל שכנראה ביקש להראות כמה עמוקות מחשבותיו, בחר להודיע בנאום ביום הזיכרון לשואה כי הוא חושש שיש בישראל תהליכים הדומים למה שהתרחש בגרמניה לפני 60, 70 ו-80 שנה, ושר הביטחון היוצא התלונן על אנשים "המתלהמים" נגדו ונגד אותו קצין בכיר, ובאותו הזמן הכפיש את הציבור בישראל, ולא חסך בכינויי גנאי חריפים.
נשיא בית המשפט בעבר פרופ' אהרן ברק הודיע בראיון עיתונאי כי "בישראל הגרעין הדמוקרטי שברירי בגלל שלוש סיבות ואחת מהן העדר תרבות שלטונית בחברה הישראלית". ולמי יש תרבות שלטון ומבין כי "דמוקרטיה אינה שלטון הרוב אלא משטר שבו נשמרות זכויות הרוב"? את התשובה סיפקה נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור, שאמרה בכנס בבית הנשיא (29.4.15) כי "במשטרנו הדמוקרטי, בית המשפט הוא המחסום האחרון מפני פגיעה בכבוד האדם ובזכויות יסוד נוספות". הנשיאה לא פירטה מי ומה פגעו בזכויות האדם בישראל ועברו כל המחסומים עד שהגענו למחסום האחרון. אולי נכון יותר לפרש את דבריה כי בית המשפט הוא המחסום האחרון שנותר מפני שלטון הממשלה הלאומית, אחרי שגוש השמאל אינו זוכה לאמון העם ומפסיד בבחירות פעם אחר פעם? אולי כך אפשר להבין מדברי ראש מפלגת "המחנה הציוני" בכנסת כשהציג בנימין נתניהו את ממשלתו לאחר הבחירות: "בשם המחנה הזה אני מזהיר אותך היום אדוני ראש הממשלה: אם תרים יד על בג"ץ...תמצא אותי, אדוני ראש הממשלה, עומד מולך ומחנה עצום מאחורי".
לרוב אזרחי ישראל אין אפוא תרבות שלטון דמוקרטית והם אינם בוחרים במפלגה הנכונה. והראייה? הם לא הצביעו עבור המחנה הציוני של יצחק הרצוג וציפי לבני וזוהיר בהלול. אבל לא אלמן ישראל, כי בעקבות ההפיכה החוקתית של אהרן ברק והקביעה כי "הכל שפיט", כולל עניינים צבאיים,מדיניים וכלכליים, יוכל בג"ץ לפסול חוקים של הכנסת. כך ימשלו הנבונים בעם שאינו נבון.
רעיון זה מחזיר אותנו קרוב ל 2400 שנים לאחור, ליוון הקדומה. היווני אפלטון בחיבורו "המדינה", מצא כי המשטר הטוב ביותר הוא שלטון החכמים, הפילוסופים, שיבחרו מביניהם את הממשלה. ובימינו ממש, מוגשם רעיון זה במדינה שכנה. צורת המשטר באירן נקראת "ווילאית אל פקיהּ" - שלטון חכם המשפטים, המשפטן, והכל יקום על-פי איתוללה ח'מינאי, שהוא הפקיה כיום.

שלטון החוק קלה כחמורה
"נאבקתי בכל כוחי בנסיונות הפגיעה בבית המשפט העליון ובשופטי ישראל', אמר יעלון בנאום ההתפטרות שלו. איזה נסיונות פגיעה בשופטים ראה לנגד עיניו?
▪  ▪  ▪

חילופי אישים הם תהליך מקובל בדמוקרטיה, ובדרך כלל נעשים בהתאמה ליחסי הכוחות של המפלגות בכנסת. בנימין נתניהו היה ראש ממשלה, ואחרי כן היה לשר אוצר בממשלה בראשות אריאל שרון. נפתלי בנט היה שר הכלכלה, והיום הוא שר החינוך. למשה יעלון הוצע התפקיד המכובד של שר החוץ, אך הוא גילה כי איבד את אמונו בראש הממשלה, וכי על הליכוד "השתלטו קיצונים". כך שולל מר יעלון את זכותו של ראש הממשלה לצרף מפלגה נוספת לממשלתו, ואת זכות המפלגות המשתתפות בממשלה להציע את הרכב השרים לכנסת.
נאום ההתפטרות של משה יעלון זכה לתמיכה ולאהדה של מפלגות השמאל בכנסת. לא הייתה זאת רק התנגדות להעברת משה יעלון מתפקיד שר הביטחון, אלא התנגדות עזה למנויו של אביגדור ליברמן לתפקיד שר הביטחון. והלא היו לנו שרי ביטחון אזרחים בעבר שהצטיינו בתפקידם, והיו לנו שרי ביטחון שהיו קצינים בכירים בעברם שלא הצליחו ביותר. המתנגדים (בשם הדמוקרטיה, כמובן) רואים בליברמן גוף זר, שאינו משתייך לחוג הסגור של קציני צבא בכירים, ברוח ההתבטאויות בדבר השמירה על "ערכי צה"ל", כאילו אין מדובר בצבא העם, וכאילו ערכי הצבא נפרדים מערכי החברה שממנה הוא מורכב.
יעלון קרא "להקפיד על שלטון החוק קלה כחמורה (כנראה ביקש להשתמש בביטוי "מצווה קלה כחמורה") ולכבד את בית המשפט כי 'אלמלא מוראה של מלכות איש את אחיו חיים בלעו"'. מורא המלכות הוא כוח השלטון המרתיע את הפושעים. אלא שבג"ץ פעל לפעמים דווקא להגביל את ההרתעה ואת הענישה של מחבלים. כזכור, היה זה ראש ממשלה שלא מן "הליכוד" שביקש לשלוט על הערבים ביו"ש "בלי בג"ץ ובלי בצלם".
ב-2004 רצחו מחבלים ערביים את טלי חטואל תושבת גוש-קטיף ואת העובר שנשאה בבטנה. וגם ארבע בנותיה שהיו בדרך יחד עמה נרצחו. ועל-פי הערך "רצח טלי חטואל ובנותיה" בויקיפדיה, "הרצח בוצע בחסות בנייני מגורים בפאתי ח'אן יוניס, שבג"ץ לא הרשה לצה"ל להרסם, למרות טענת הצבא שמדובר באיום ביטחוני". ובהמשך, ביום השבעה לרצח "ירו שני מחבלים פלשתינים שהיו לבושים בבגדי נשים אל עבר תהלוכת האזכרה לחטואל", ו"רק אחרי רצח חטואל והירי בעת האזכרה, הסיר בג"ץ את האיסור והכשיר את הריסת המבנים בידי צה"ל בדיעבד לאחר שכבר נהרסו ברובם" (ההריסה הייתה פעולת טיהור למחרת הירי על תהלוכת האזכרה). לא מן הנמנע כי לולא מוראה של המלכות מבג"ץ, לא היה מבולע לטלי חטואל ולבנותיה. בג"ץ גם מנע מן המלכות, הממשלה, גירוש מסתננים לא חוקיים אלימים מסודן חזרה למצרים שממנה באו, או את מעצרם, ופגע בזכויותיהם של תושבי דרום תל אביב לחיות בבתיהם בלא פחד ולהלך ברחובות שכונתם בשלום.
"נאבקתי בכל כוחי בנסיונות הפגיעה בבית המשפט העליון ובשופטי ישראל', אמר יעלון בנאום ההתפטרות שלו. איזה נסיונות פגיעה בשופטים ראה לנגד עיניו? האם היה מקרה שהממשלה לא צייתה להוראות של בית המשפט, למשל כאשר ציווה על הריסת בתים של יהודים בירושלים, כשהיה ברור כי כעבור זמן קצר יינתן אישור לבנותם ולא הייתה פגיעה בשום בעל בית קיים? השר המתפטר מדבר על קיצוניות שפשתה בחברה הישראלית, בעוד שהוא עצמו משתלח בהאשמות חריפות חסרות יסוד.
יעלון גם אמר "נאבקתי בכל כוחי בתופעות של הקצנה, אלימות וגזענות שפשתה בחברה הישראלית". הוא גם מודיע כי בכוונתו לחזור "להנהגה הלאומית", כנראה אחרי שיתקן את החברה החולה הזאת. האם נאבק בתופעות של גזענות וחינוך לרצח ולשנאה בקרב הערבים של יו"ש? האם פעל נגד מנהל בית הספר בג'בל מוכבר במזרח ירושלים שחינך את תלמידיו להעריץ רוצחי יהודים, בהזמינו את מוחמד עליאן לספר לתלמידים על בנו כ"שהיד". ה"שהיד" עלה עם עוד צעיר לאוטובוס בירושלים, והשניים ירו ותקעו סכינים בגוף אזרחים תמימים, הרגו שניים ופצעו 17 אחרים. אחד הפצועים, מנהל בית-ספר בגמלאות, פרפר בין חיים למוות במשך מספר שבועות ומת. בן הנרצח פנה למנהל בית-הספר וביקש גם הוא להופיע בפני התלמידים הערביים לספר להם כמה פעל אביו לקירוב לבבות ולשלום, אך מנהל לא נעתר לבקשה. האם פעל מר יעלון להביא את המנהל למעצר מנהלי, לשלוח מישהו לדבר אל התלמידים ולהרתיע אותם?
אם כך נראה "שלטון-החכמים" על העם שעליו הם מלינים בשם ערכים עליונים - אנו מוותרים. אנו האנשים הפשוטים מעדיפים להישאר נאמנים לדמוקרטיה הרגילה של שלטון הרוב הנבחר בבחירות דמוקרטיות.

לאתר מגזין מראה
הכותב הוא מדען (בתחום הכימיה והפיסיקה) וחובב לשון.
תאריך:  06/06/2016   |   עודכן:  06/06/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שלטון החכמים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
התבהמות, התקרנפות, התחסדות
ד"ר רון בריימן  |  6/06/16 15:15
2
השליט העליון והגרעין הדמוקרטי
אהוד פרלסמן  |  9/06/16 22:37
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוני בן-מנחם
טורקיה חוששת כי שר הביטחון החדש אביגדור ליברמן יעכב את חתימת הסכם הפיוס עמה. טוב יעשה שר הביטחון אם יבחן מחדש את כל הסיכומים עם טורקיה עד כה וישתמש בהסכם כמנוף לחץ על חמאס
עליס בליטנטל
תיאטרון הבימה מצוי כעת בנקודת מפנה. לאחר שנים של הפסדים וכישלונות כספיים, ולאחר החלפה מיועדת של המנהל האמנותי על כל הישגיו האמנותיים שתחל באוגוסט, ניכר בתיאטרון הלאומי שהוא חוזר לשיאו
נאוה קורן
שרה שרה, לו היית לאה רבין, סוניה(פרס) גל, נאוה ברק, או עליזה אולמרט    יש לצפות מתקשורת תקינה שאינה מועלת בתפקידה, כצפוי במדינה דמוקרטית מתוקנת, לנהוג שוויון וכבוד גם בגב' נתניהו
רועי אורן
היות וכל דבר מתחיל ונגמר בחינוך, חשוב ללמד את השוטרים את עקרונות עבודת המשטרה,וכן חשוב להבהיר להם את גבולות האסור והמותר .
דרור אידר
משעה שזכינו לשחרר את ירושלים ולהחיל את ריבונותנו עליה, אסור לנו לשמוט אותה מידינו. ויתור על ירושלים, חלילה, יפגע בכל התהליך ההיסטורי של שיבת ציון
רשימות נוספות
אפילו לא תמורת נזיד עדשים  /  דפנה נתניהו
דמוקרטיה של שבטים   /  מרדכי קידר
בורר אינו שק חבטות   /  אורי שטרוזמן
וכיתתו עטיהם לחרבות  /  יובל ברנדשטטר
הנכבה האמיתית  /   צבי גבאי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il