1. שום בעל חיים בטבע איננו צורך חלב של מין אחר משום שלכל בעל חיים יש את החלב שמתאים לו מבחינת הרכבו הביוכימי. רק האדם חושב שכל מה שהוא לבן ונוזל הוא חלב והוא גם מתאים לו. כך התכוון הטבע/אלוהים.
2. שום בעל חיים בטבע איננו ממשיך לינוק חלב אם לאחר תקופת הגמילה. באורח מוזר טוענים "המומחים" למינהם שבני אדם הם יצורים אחרים, הם שונים מכל בעלי החיים היונקים וחובה עליהם להישאר תינוקות יונקים במהלך כל חייהם.
3. אם הטבע היה חושב שבני אדם חייבים להמשיך לינוק חלב כתינוקות כל ימי חייהם האם לא היה יוצר בחוכמתו הרבה מנגנונים טבעיים לכך? ואם זה לא קרה אז מה זה אומר?
4. פעולת הצריכה של חלב האם נעשית ישירות מגופה של האם לגופו של הוולד מבלי לעבור חמצון ובטח לא חימום ופסטור. היניקה הינה פעולה סטרילית באופן מוחלט. היא מספקת לוולד חלב חי ולא מבושל והרוס. צריכת חלב של בעל חיים על-ידי האדם כרוכה בהרס ראשוני של החלב על-ידי חמצון ואור. שני אלה הם הרס שנכפה על כל מזון מרגע היחשפו לכוחות הטבע. אולם ההרס המשני הוא על-ידי האדם. כיוון שנוזל הנחשף לאוויר מתחיל לצבור מיד חיידקי תסיסה או ריקבון עובר החלב הרס משני על-ידי תעשיית החלב וזאת האמצעות פסטור החלב, כלומר חימומו ב-70-80 מעלות כדי לקטול את החיידקים. למעשה מדובר על בישול החלב. כל חוקר מתחיל בתחום מדעי התזונה והביוכימיה יכול להעיד שמזון שעובר בישול ב-70 מעלות איבד את כל האנזימים שלו, חלק גדול מהוויטמינים שלו ועוד אלפי רכיבים תזונתיים שבו. משמע שגם אם החלב היה מוצר חיוני לאדם הרי שבדרך זו הוא עובר הרס לפני צריכתו.
5. ישנן עדויות רבות לכך שהימנעות מצריכת חלב ומוצריו משפרת את הבריאות. צריכת חלב ומוצריו יוצרת ליחה, שמשמעותה עבודה מוגברת של מערכת החיסון כדי לסלק את הפסולת מגופנו באמצעות מערכת והעיכול והקרומים הריריים. אם מזון כל שהוא יוצר ליחה בכמויות גדולות אנחנו מקבלים רמז שהגוף מאוד לא אוהב אותו ולכן הוא דוחה אותו רובו ככולו.
ישנן עדויות מחקריות רבות לנזקים שקשורים לצריכה מוגברת של חלב ומוצריו. אחד המחקרים הידועים בעולם הוא מחקר האחיות שנעשה על אחיות בבתי חולים ומצא שצריכה מוגברת של חלב ומוצריו מגבירה את בריחת הסידן מהעצמות ואחראית בסופו של דבר ליותר שברים בעצמות.
6. על סמך ניסיוני הקליני ב-20 השנים האחרונות ראיתי בבירור שחלב ומוצריו מזיקים באופן קשה למשל לחולי סוכרת, חולי יתר לחץ דם וחולי לב על בסיס של טרשת עורקים וסתימות בכלי הדם. חולים אלה כאשר הם מסגלים תחליפים למוצרי החלב מצבם משתפר ללא הכר.