X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
צריכת חלב של בעל חיים על-ידי האדם כרוכה בהרס ראשוני של החלב על-ידי חמצון ואור שני אלה הם הרס שנכפה על כל מזון מרגע היחשפו לכוחות הטבע. אולם ההרס המשני הוא על-ידי האדם
▪  ▪  ▪
מה מסתתר בחלב
ד"ר ערן אשחר [צילום: יח"צ]

   רשימות קודמות
  אירוע מוחי: האם יש דרך חזרה?

כיצד התפתחה המסורת של חגיגת מוצרי חלב בחג השבועות? האם זה לא אמור להיות חג האסיף? חג מתן תורה? מחג האסיף הובלנו בדרך פתלתלה לחג הגבינות ומוצרי החלב. החג של המחלבות ותעשיית החלב.
מזה עשרות שנים שאנחנו חשופים לפרסומות מבוקר עד ערב בכל אפיקי התקשורת שמעודדים אותנו, מילד ועד זקן, לצרוך 3 מוצרי חלב ביום. אם כך מדוע משרד הבריאות יצא בשבועות האחרונים ממש בחצי הכרזה שהסיסמה של 3 מוצרי חלב ביום אינה חקוקה בסלע והוא ממליץ עקרונית על פחות מזה? אם מוצרי חלב הם שיא הבריאות מדוע להפחית?
לצערנו קל מאוד לשכנע ציבור שרוצה להשתכנע בכך שצריכת מוצרי חלב היא בריאות צרופה. מה יותר טעים מעוגת גבינה משובחת מעורבבת בכל מיני מטעמים, שוקולד, פיצפוצי...ופירות יבשים?!
אבל האמת המדעית והקלינית הנגלית מזה מאתיים שנה בעקבות צריכת מוצרי חלב היא שונה לגמרי.

האמת הפשוטה על צריכת מוצרי חלב
אם הטבע היה חושב שבני אדם חייבים להמשיך לינוק חלב כתינוקות כל ימי חייהם האם לא היה יוצר בחוכמתו הרבה מנגנונים טבעיים לכך?
▪  ▪  ▪

1. שום בעל חיים בטבע איננו צורך חלב של מין אחר משום שלכל בעל חיים יש את החלב שמתאים לו מבחינת הרכבו הביוכימי. רק האדם חושב שכל מה שהוא לבן ונוזל הוא חלב והוא גם מתאים לו. כך התכוון הטבע/אלוהים.
2. שום בעל חיים בטבע איננו ממשיך לינוק חלב אם לאחר תקופת הגמילה. באורח מוזר טוענים "המומחים" למינהם שבני אדם הם יצורים אחרים, הם שונים מכל בעלי החיים היונקים וחובה עליהם להישאר תינוקות יונקים במהלך כל חייהם.
3. אם הטבע היה חושב שבני אדם חייבים להמשיך לינוק חלב כתינוקות כל ימי חייהם האם לא היה יוצר בחוכמתו הרבה מנגנונים טבעיים לכך? ואם זה לא קרה אז מה זה אומר?
4. פעולת הצריכה של חלב האם נעשית ישירות מגופה של האם לגופו של הוולד מבלי לעבור חמצון ובטח לא חימום ופסטור. היניקה הינה פעולה סטרילית באופן מוחלט. היא מספקת לוולד חלב חי ולא מבושל והרוס. צריכת חלב של בעל חיים על-ידי האדם כרוכה בהרס ראשוני של החלב על-ידי חמצון ואור. שני אלה הם הרס שנכפה על כל מזון מרגע היחשפו לכוחות הטבע. אולם ההרס המשני הוא על-ידי האדם. כיוון שנוזל הנחשף לאוויר מתחיל לצבור מיד חיידקי תסיסה או ריקבון עובר החלב הרס משני על-ידי תעשיית החלב וזאת האמצעות פסטור החלב, כלומר חימומו ב-70-80 מעלות כדי לקטול את החיידקים. למעשה מדובר על בישול החלב. כל חוקר מתחיל בתחום מדעי התזונה והביוכימיה יכול להעיד שמזון שעובר בישול ב-70 מעלות איבד את כל האנזימים שלו, חלק גדול מהוויטמינים שלו ועוד אלפי רכיבים תזונתיים שבו. משמע שגם אם החלב היה מוצר חיוני לאדם הרי שבדרך זו הוא עובר הרס לפני צריכתו.
5. ישנן עדויות רבות לכך שהימנעות מצריכת חלב ומוצריו משפרת את הבריאות. צריכת חלב ומוצריו יוצרת ליחה, שמשמעותה עבודה מוגברת של מערכת החיסון כדי לסלק את הפסולת מגופנו באמצעות מערכת והעיכול והקרומים הריריים. אם מזון כל שהוא יוצר ליחה בכמויות גדולות אנחנו מקבלים רמז שהגוף מאוד לא אוהב אותו ולכן הוא דוחה אותו רובו ככולו.
ישנן עדויות מחקריות רבות לנזקים שקשורים לצריכה מוגברת של חלב ומוצריו. אחד המחקרים הידועים בעולם הוא מחקר האחיות שנעשה על אחיות בבתי חולים ומצא שצריכה מוגברת של חלב ומוצריו מגבירה את בריחת הסידן מהעצמות ואחראית בסופו של דבר ליותר שברים בעצמות.
6. על סמך ניסיוני הקליני ב-20 השנים האחרונות ראיתי בבירור שחלב ומוצריו מזיקים באופן קשה למשל לחולי סוכרת, חולי יתר לחץ דם וחולי לב על בסיס של טרשת עורקים וסתימות בכלי הדם. חולים אלה כאשר הם מסגלים תחליפים למוצרי החלב מצבם משתפר ללא הכר.

הכותב הוא נטורולוג, M.P.H - מוסמך לבריאות הציבור ומדעי הרפואה (מהפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית והדסה) [קישור]
תאריך:  09/06/2016   |   עודכן:  09/06/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הימנעות ממוצרי חלב משפרת את הבריאות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
משׁה שׁפריר
(שיר לערב חג שבועות, תשע"ו)
בנימין נתניהו
נאום ראש הממשלה בעצרת חגיגית לכבוד יום איחוד ירושלים בישיבת מרכז הרב [כ"ח באייר תשע"ו, 05.06.2016]
יפעת גדות
במהלך היום הפתוח יוכלו המבקרים בין השאר לסייר במרכז החיזוי של השירות המטאורולוגי ובשדה התצפיות, לפגוש חזאי הטלוויזיה ואנשי מטאורולוגיה ולשמוע מהם הסברים על עבודתם
עילי צוף
איש לא יגיד לי מתי לחגוג את ל"ג בעומר    למרות שכשכולם שמחו והדליקו את המדורות, אבא שלי לא הרשה לי להיות קרוב לאש, כי זה נורא מסוכן, וגם לשבת על החול, כי זה נורא מלכלך, וגם לקלף תפוחי אדמה שרופים, כי זה נורא חם ועלולה להיות לי כוויה
חניאל פרבר
מדוע מסתיים חג הסוכות בשמיני עצרת? בהיות והקב"ה אומר לעם ישראל קשה עלי פרידתכם התעכבו עמי עוד יום אחד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il