X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
שורה שלמה של אנשי אופוזיציה מקשקשת, ומבצרת עוד ועוד את מעמדו של נתניהו כאשר שר בכיר כמו יעלון מותח כזו ביקורת נוקבת נגד שלטון שרק אתמול היה חלק מרכזי ומוביל בו, הוא שם עצמו לצחוק
▪  ▪  ▪
יעלון. הכסא עזב את ישבנו [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
ליברמן הפך מגדול המבקרים לשותף, יעלון הפך משותף לגדול המבקרים, הביקורת התחלפה עם הכיסא, ליברמן, יעלון אהוד ברק יאיר לפיד וצפי לבני, מתהפכים כזיקית, ורק גורם אחד יציב, מקבל ברצון את מי שרוצה להצטרף, ומשלח את אלה שעוברים את הגבול, קוראים לו בנימין נתניהו.
ומה רואה הציבור? הציבור רואה עקביות מול זיג זג מתמיד, הציבור רואה מפלגת שלטון מול שברי מפלגות בלי הווה ובלי עתיד, הציבור רואה שנתניהו לא מגיש את הלחי השנייה לאויבינו אל מול הלך רוח תבוסתני הצץ ועולה מן האופוזיציה הצבועה.
יעלון מקשקש על ענין האיום הקיומי, והופך אותו לניסיון הפחדה על-ידי ראש הממשלה, ומדובר באותו שר ביטחון שעצם עיניו אל מול איום המנהרות, שלא רק היה איום קיומי לגבי משפחות רבות בישראל אלא אף גדע חיים בפועל. ברק מחרטט על ניצני פשיזם, כאילו חסרות לנו מילים בומבסטיות בלקסיקון, ומחר הם יצטרפו לממשלה ופתאום הניצנים ייעלמו והקיומי יחזור להיות קיומי. ברברנים צבועים ואינטרסנטיים.
אידיאולוגיה עלק של כל מיני טוענים לשלטון, אשר ניתן למצותה במילה לגיטימית אחת, כיסאולוגיה. ואין כל רע בכיסאולוגיה, אך אבוי לה לצביעות, אותה צביעות המציירת את הכיסאולוגיה בצבעים עזים ושקריים של אידיאולוגיה. ואת כל הקרקס הזה רואה הציבור. הוא גם רואה מי מסובב על אצבעו הקטנה את כל המערכת הפוליטית בישראל. הציבור מבין בברור מי כאן המוביל ומי כאן המובל, מי הגורר ומי הנגרר, וכמובן כל אלה יבואו לידי ביטוי הולם בקלפי.
נוצות של אידיאלים
כאשר שר בכיר כמו יעלון מותח כזו ביקורת נוקבת נגד שלטון שרק אתמול היה חלק מרכזי ומוביל בו, הוא שם עצמו לצחוק. הוא פשוט מסביר לציבור מהן ההשלכות הקיצוניות של הכיסא שנפל פתע פתאום מתחת לישבנו, על-פי החלטתו של ראש הממשלה.
לא אידיאולוגיה ולא נעליים. הציבור גם מבין בברור שיעלון איננו ולא יהיה עוד כוס התה שלו. לציבור עדיף מנהיג מאוד ברור אשר טועה מפעם לפעם ומתנצל, מאחד המתקרא מנהיג ולא פוסק לזגזג, כזה מתהדר בנוצות של אידיאלים כאשר מה שמפריע לו זה הכיסא שעזב את ישבנו במפתיע.
ומדוע כל זה קורה? זה קורה כי לא מתגבשת כל אלטרנטיבה לשלטונו של נתניהו, שיקולי אגו מובהקים (הן אישיים והן קבוצתיים) מונעים את איחוד שברי המפלגות האופוזיציוניות, ואז כל שבר מבין שכיסא הוא לא יתפוס עם חבריו לאופוזיציה הנוכחית, והחלופה היחידה אשר תביא כיסא היא חבירה לקואליציה הנוכחית, ולכן הממשלה מתחזקת והאופוזיציה מתפוררת.
אם האופוזיציה רוצה לאיים על שלטונו של נתניהו עליה ליצור חזית. כל עוד אין חזית כזו, כל פעולה של האופוזיציה מחזקת יותר ויותר את מעמדו של ראש הממשלה, ומבטיחה לו עוד ועוד מנדטים בבחירות הבאות. ובשל הנפשות הפועלות באופוזיציה, ודאי עם המצטרפים החדשים, אין סיכוי לאיחוד כוחות שם ומכאן שעל עם ישראל להבין שיש לו עוד שנים רבות עם בנימין נתניהו, כאשר עקומת העוצמה שלו רק תצמח ותעלה, לטוב ולרע.
Author
פובליציסט | דוא"ל
מהנדס חשמל בוגר הטכניון. עסק ועוסק לאורך השנים בפיתוח אלקטרוניקה ותוכנה, הן כשכיר והן כעצמאי.
תאריך:  21/06/2016   |   עודכן:  21/06/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מקשקשים ומחזקים את נתניהו
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
נו באמת
ד.ה  |  22/06/16 07:23
 
- אספסוף
ה.א  |  22/06/16 08:11
 
- אספסוף ב.
אמנון111  |  25/06/16 03:25
2
העלית חיוך על שפתי וברק בעיניי
פריטה  |  22/06/16 08:04
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דניאל גלילי
אתר החדשות העצמאי "ארץ הג'יהאד" פרסם סדרה של תחקירים המצביעים על כך שהוקמה קואליציית ענק של ארגוני מורדים ג'יהאדיסטים בסוריה בשם ג'יש אל-פתח
דני קדרון
בדרך-כלל חניות הנכים בקניונים תפוסות על-ידי רכבי נכים, אך לעיתים קורה שגם רכב ללא תו נכה חונה בחניות אלו
דני קדרון
ברחבי אירופה, ארה"ב והעולם מכסי בורות הניקוז ומכסי קווי הטלפון מצויים בצידי הכביש, ולא באמצע הכביש    קטנוע או אופנוע אשר חולפים במקום עלולים להיתקע בתוך הבור
דני קדרון
במסעדות ובבתי קפה רבים בארץ לא ניתן למצוא קינוחים המתאימים לחולי הסוכרת    חבריי חולי הסוכרת מבקשים להתחשב גם בהם
ישראל דויד
ד"ר מיכאל פייגה ז"ל, היה בין ארבעת הנרצחים בידי בני עוולה במתחם "שרונה"    הוא היה איש אוניברסיטת בן-גוריון, האוניברסיטה שלי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il