X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מבט תמציתי ראשון על השלכות החלטתו של הציבור הבריטי לפרוש מהאיחוד האירופי: כמה זמן זה יקח, מה יקרה בינתיים, האם המאבק בטרור ייפגע וכיצד זה ישפיע על ישראל
▪  ▪  ▪
יש עוד שנתיים [צילום: מאט דנהאם, AP]

האם בריטניה פורשת מיידית מהאיחוד האירופי?
לא. משאל העם מחייב את הממשלה לפרוש ולשם כך עליה לנהל מו"מ עם האיחוד האירופי על מועד הפרישה ועל ההשלכות המעשיות שלה. על-פי כללי האיחוד, פרישה מחייבת הודעה מראש של שנתיים לפחות. בפרק זמן זה, בריטניה תמשיך להיות כפופה לכללי האיחוד, אך לא תשתתף בקבלת ההחלטות בו.
מהן ההשלכות במשפט אחד?
בריטניה תפסיק להיות כפופה להנחיות האיחוד האירופי ולא תיהנה מן ההטבות הנלוות לחברות בו.
האם יהיה צורך בדרכונים במעבר בין בריטניה למדינות האיחוד?
קרוב לוודאי שכן. תנועה חופשית של אנשים וסחורות היא הבסיס לקיומו של האיחוד, ולא סביר שמי שאיננו חבר בו יוכל להמשיך וליהנות מאותם התנאים. זה היה אחד הטיעונים המרכזיים של תומכי הפרישה: משמעותו של המעבר החופשי היא שמהגרים המגיעים למדינה אחת באיחוד, יכולים להיכנס אוטומטית לבריטניה - על כל ההשלכות הביטחוניות, הכלכליות והחברתיות הכרוכות בכך.
מהי ההשפעה על האיחוד האירופי?
בריטניה היא אחת משלוש המדינות החשובות ביותר באיחוד, לצידן של גרמניה וצרפת. היא כלכלה גדולה, בעלת צבא מקצועני ונשק גרעיני. כאשר האיחוד האירופי מפעיל את כוחו, הוא גדול מסכום חלקיו. בלי בריטניה, עוצמתו תפחת משמעותית - למשל בעת הטלת סנקציות על מדינות כמו אירן או רוסיה: בריטניה תחליט לבדה האם ואיך היא מטילה סנקציות. גם הכוח המסחרי של האיחוד ייפגע, מסיבות ברורות של הפחתת היתרון לגודל.
מהי ההשפעה על בריטניה?
רוב המומחים סבורים שבריטניה תיפגע בצורה משמעותית מן הפרישה. היא תאבד את היתרונות של סחר חופשי עם אירופה ואת הכוח הטמון בהיותה חלק מהגוש הכלכלי והמדיני הגדול ביותר בעולם. בנוסף לכך, קיימת האפשרות שסקוטלנד ו/או צפון אירלנד - בהן היה רוב לתומכי האיחוד - ינסו לפרוש מן הממלכה המאוחדת ולמעשה יביאו לקיצה. תומכי הפרישה טוענים, שבריטניה תוכל לפעול בצורה יעילה יותר, לא תכפיף את צרכיה לפשרות הפוליטיות של יתר 27 המדינות ותחסוך מיליארדי ליש"ט לשנה שהיא משלמת כיום לאיחוד.
מה יקרה למאבק בטרור?
ייתכן שהתוצאה תהיה חיובית. איום הטרור העיקרי באיחוד האירופי הוא מצד מי שכבר חיים בו ומאמצים אידיאולוגיה מוסלמית קיצונית. הללו יכולים לעבור בצורה חופשית ממדינה למדינה, ללא כל צורך בהזדהות בעת הכניסה והיציאה. אם בריטניה תפעיל מערכת בדיקה משלה, יהיה לה קל יותר לזהות ולעצור מחבלים וחשודים בעת היציאה ממנה והכניסה אליה. גם יתר מדינות האיחוד יצטרכו לבדוק את זהותם של היוצאים מהן לבריטניה והנכנסים מבריטניה, מה שיהדק את הפיקוח בגבולות. תומכי האיחוד טענו שבמסגרתו יש שיתוף פעולה במאבק בטרור, אך למעשה ניתן לקיימו גם בלא חברות באיחוד.
כיצד יושפע הסחר בין בריטניה לאירופה?
הסכמי סחר בינלאומיים, ללא קשר לאיחוד האירופי, כבר הסירו חלק ניכר מהמכסים - החסם העיקרי לייצוא וייבוא חופשיים, כך שמבחינה זו ההשפעה כנראה לא תהיה משמעותית. לעומת זאת, מוצרים ממדינה אחת באיחוד האירופי אינם זקוקים לתווי תקן ואישורים כדי להימכר ביתר המדינות - וכאן עשויה להיות לבריטניה בעיה. מדינות האיחוד עשויות לדרוש מהיצואנים הבריטיים לעמוד בתקינה האירופית, ואם התקינה הבריטית תהיה שונה - המשמעות היא מוצרים שונים ועלויות רגולציה כפולות.
האם בריטים יזדקקו להיתרים כדי לעבוד ביתר מדינות האיחוד?
זה יהיה אחד הנושאים המרכזיים שיידונו במו"מ בין בריטניה לבין האיחוד.
האם אזרחי האיחוד יצטרכו רשיונות כדי לעבוד בבריטניה?
הדבר תלוי בממשלת בריטניה, אשר תצטרך להחליט האם להחיל עליהם את הכללים החלים על אזרחים מיתר מדינות העולם.
מה תהיה ההשפעה על שוק העבודה בבריטניה?
כמו ברוב המדינות, גם בבריטניה מועסקים מהגרים במשרות נחותות ובשכר נמוך. לא מדובר על גירוש המהגרים הנוכחיים, אבל בטווח הארוך יותר - בריטניה תצטרך למצוא להם תחליף. אם בריטים יתפסו את אותן משרות - קרוב לוודאי שהשכר יעלה וכך גם המחירים. אם לא יימצאו מספיק עובדים - התפוקה תרד. לכן, נראה שבכל מקרה כלכלת בריטניה תספוג מכה לא פשוטה.
מה תהיה ההשפעה על מערכת הבריאות הבריטית?
תלוי את מי שואלים. תומכי הפרישה טוענים שכספים המועברים כיום לאיחוד, יועברו לשיפור המערכת הבריטית. הממשלה מזהירה מפני בריחה של רופאים ואחיות למדינות אחרות באיחוד.
כיצד תושפע הליגה האנגלית בכדורגל?
"חוק בוסמן" הנודע מאפשר לכל כדורגלן אירופי לשחק בכל ליגה באיחוד האירופי, ואין הגבלה על מספרם בכל קבוצה. לאחר הפרישה מהאיחוד, כדורגלנים מחוץ לבריטניה ייחשבו לזרים ומספרם יוגבל - מה שצפוי לפגוע בצורה קשה בליגה, הנחשבת בעיני רבים לטובה ביותר בעולם.
ואי-אפשר בלי שאלת ההשלכות על ישראל.
האיחוד האירופי הוא שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל, וכל פגיעה במעמדו אינה טובה לנו. בריטניה לבדה היא שותף הסחר השני שלנו, אחרי ארה"ב. אם בריטניה תקבע תקינה משלה, עשויים יצואנים מישראל להידרש לשני קווים של מוצרים: האחד לבריטניה והשני ליתר 27 המדינות. ישראלים המחזיקים בדרכונים בריטיים או בדרכונים של מדינה אחרת מן האיחוד, יהיו כפופים למגבלות שתטיל בריטניה על התנועה והעבודה בינה לבין האיחוד. מעבר לכך, ממשלתו של דייוויד קמרון ידידותית לישראל וסייעה לבלום צעדים נגדה במישור האירופי - וכעת לא תוכל לעשות זאת.

ריכוז נתונים: אריאל י. לוין.
תאריך:  24/06/2016   |   עודכן:  24/06/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הפרישה, הכלכלה, הטרור וגם ישראל
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
חיסכון של שני מיליון ליש"ט....
דניאל143   |  24/06/16 10:04
 
- בריטניה תחסוך 2 מיליארד ליטש
מקס פאואר  |  24/06/16 14:25
2
לא רלוונטי
באום  |  24/06/16 10:18
3
לכל המנדהו..
הגוי..  |  24/06/16 13:19
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בריטניה פורשת מהאיחוד
איתמר לוין
בניגוד לתחזיות המוקדמות: רוב של 52% בעד הפרישה    סימן שאלה סביב המשך חברותן של סקוטלנד וצפון אירלנד בבריטניה    המועד המוקדם ביותר לפרישה בפועל: בעוד שנתיים
רשימות נוספות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il