לאחרונה יצאו ראשי התעשיינים וראשי איגוד יצרני המזון למלחמה על דעת הקהל ועל "חופש הבחירה" בטענות משונות שאין מזון לא בריא, אלא מזון בריא ובריא יותר.
מיותר לציין שזו שטות וגיבובי מילים שבאו להקטין את הנזק מפרסומי משרד הבריאות על המשקאות הממותקים, הסלטים המוכנים, החטיפים, הבשר המעובד ובעצם על המזון המתועש.
מובן שהם לא נלחמים על הבריאות, אלא על מפעלי המזון הישראלים, אשר שנים רבות, לא שעו למגמות בעולם וכאילו מבקשים הם פסק זמן להערכות.
נדמה שהזרקור מופנה בעיקר כלפי היצרנים, אשר רק מיעוטם התייחס לתופעת הבריאות, אשר אינה טרנד ואינה אופנה והיא כאן בשביל להישאר, אולם גם לחלק מהיבואנים יד בנעשה בשוק המזון בארץ.
מיותר לציין שגם הטעם הישראלי שונה מזה של האירופי, אותו טעם שנרכש ואולף הציבור בארץ ולכן על-מנת להצליח עם מוצרי היבוא, ישנם יבואנים, אשר מתאימים את קווי היצור ומוסיפים מלח/סוכר על-מנת שיתאימו שיקלטו היטב בארץ.
הידעתם? ישנם מוצרי מזון המיוצרים באירופה, אשר מותאמים במיוחד לחיך ולטעם הישראל?!
מוצרים מלוחים אשר מיובאים לארץ לשם, עוברים טיפול מיוחד ומוסיפים להם עוד מלח ולחלופין עוגות ואו מוצרים מתוקים, לחלקם מוסיפים עוד סוכר, על-מנת להתאימם "לטעם הישראלי".