X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
התעקשות חלוצי עמונה להישאר על ההר מפיחה בנו תקווה שהמהפכה הציונית לא גוועה ההליכה על הסף, תוך דיאלוג עם הממשלה, והפשרה שבאה בעקבותיה, מלמדות על בגרות
▪  ▪  ▪
מה הסיפור האמיתי של עמונה? [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90]

אין שמחה כהתרת הספקות. אויבי ההתיישבות קיוו לעימות אלים בין חלוצי גב ההר לכוחות הביטחון, מתוך מחשבה שתמונות כאלו ישניאו את המתיישבים על הציבור. אבל החברה הישראלית ברובה מבינה שהמאבק אינו על עמונה בלבד, אלא מאבק לאומי על זכותו של העם היהודי לשוב הביתה. לא לחינם משקיעים ארגוני זכויות השמאל מאמצים, כסף ואנרגיה עצומים, בניסיונם לעצור את התיישבות היהודים בחבלי הארץ המקושרים ביותר עם זהותנו כעם.
מה הסיפור האמיתי של עמונה? אחרי החלטת האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947, סירבו ערביי האזור לקבלה ופתחו בפעולות איבה שהתגלגלו למלחמה כוללת עם שבע מדינות ערב, שצבאותיהן פלשו למדינה שנולדה. מה רצו להשיג הפולשים? "צדק", כלומר: חיסול היישוב היהודי והשמדת יהודיו. 6,000 מטובי בנינו ובנותינו נפלו במלחמה ההיא.
כתוצאה מהפשע הזה, כבש עבדאללה מלך ירדן, את יהודה ושומרון. מייד החלו הוא ונכדו חוסיין ברישום נאמניהם בטאבו הירדני, תוך חלוקת אדמות לפי אינטרסים פוליטיים. אתם מבינים, הממשל הירדני, ששלט פה באופן בלתי חוקי 19 שנה, חילק אדמות שלא היו שייכות לו. על בסיס הרישומים האלה, יושב עיקר גל התביעות של ארגוני "זכויות האדם" (שמשמעם: זכויות לכל בני האדם, רק לא ליהודים להתיישב במולדתם). מדינת ישראל קיבלה את השקר, וכך בית המשפט. על בסיס השקר הזה, מדבר השמאל על "גזל" ו"כרם נבות" וטענות נוספות שהמשותף להן הוא קבלת הנרטיב השקרי של ערביי האזור. זה החטא הקדמון שמסבך את עמונה ויישובים נוספים.
גם לאחר קבלת הנרטיב השקרי - לא הצליחו העותרים להוכיח את תביעות ה"בעלות" על מקום מסוים. בית המשפט לא התעקש על כך, כי המדינה הודתה מייד שמדובר בבנייה בלתי חוקית או לא לפי הכללים ושלל התפלפלויות משפטיות שהתייחסו למצב בעלות הקרקעות כאילו החל רק עם הכיבוש הירדני. עמונה הייתה אדמת טרשים לפני שעלו עליה חלוצי גב ההר, ולא רק היא, אלא גם בסביבותיה אין כמעט חקלאות ערבית. "בעלי האדמות" קיבלו מתנה מההפקר: המתיישבים והמדינה מוכנים לפצותם ביותר משווי הקרקע. גם אם רצו לקבל כסף, רצונם הפרטי לא נחשב; הם כלי במאבק הערבי ארוך השנים נגד שיבת היהודים לציון. למאבק הזה הצטרפו גם אנשים מבני עמנו. לחרפתנו, בני עמי בחרו להילחם בציונות.
בקיץ הקרוב ימלאו 120 שנה לקונגרס הציוני הראשון, שהתכנס בבזל. לולא זיכרונה של שומרון, לולא הגעגועים לחברון, ולולא העלינו את ירושלים על ראש שמחתנו במשך 19 מאות שנים מאז חרב הבית השני - לא היה מוצא הרצל הד לחזונו, משום שאין ציונות בלי ציון, וציון היא בראש ובראשונה חבלי הארץ העתיקים הללו.
המאבק על עמונה הוא קצה קרחון למאבק על הארץ כולה. בעומק הדברים, המאבק הניטש הוא בשאלת ייעודנו, מי העם ששב לציון, מה זהותו ומה האתוס שעליו מתגבשת לאומיותו המתחדשת. עוד במאה ה-19, כשהחלה המטוטלת ההיסטורית לשנות כיוון מגלות לגאולה, ויהודים שבו ארצה טיפין טיפין, עמדה למבחן שאלת נאמנותנו לארץ שהמתינה לנו בשיממונה ולא הסכימה להעניק מטוּבה לעם אחר. חלוצי כל העליות נאבקו בקשיים אדירים, שעיקרם התמצה בשאלה אם הם נצמדים לאדמת אבותיהם למרות הכל ואף-על-פי-כן. ההתיישבות החלוצית הראתה לעמי האזור שגם היהודים יודעים "צוּמוּד" מהו.
התעקשות חלוצי עמונה להישאר על ההר מפיחה בנו תקווה שהמהפכה הציונית לא גוועה. ההליכה על הסף, תוך דיאלוג עם הממשלה, והפשרה שבאה בעקבותיה, מלמדות על בגרות. מול הניוון של העילית הישנה, הולכת ונבנית עילית חברתית חדשה. המבחן העליון של כל אליטה הוא בהבנה שאינה יכולה עוד לפעול מתוך תודעה של מיעוט נרדף, הנמצא במצב מתמיד של מחאה. חלוצים יקרים, בזמנים האלה אין עם מי להתחלף מתחת לאלונקה.

פורסם במקור: ישראל היום (19.12.16)
תאריך:  21/12/2016   |   עודכן:  22/12/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לא מאבק פרטי על קרקע
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
עצימת עיניים לא תעלים את הבעיה
אלטע קאקער  |  22/12/16 03:24
 
- אלטע קאקער טוען שהוא לא 0מולני
לולינקה  |  22/12/16 12:14
2
כל השמאלנים אשר חוזרים
כ.ח.  |  22/12/16 05:18
3
משפטנים בעד חיסולה של ישראל1
שפרירית  |  22/12/16 08:02
4
משפטנים בעד חיבולה של ישראל2
שפרירית  |  22/12/16 08:08
5
משפטנים בעד חיסולה של ישראל3
שפרירית  |  22/12/16 08:16
6
קשירת עמונה לציונות רק תירוץ!
פועה  |  23/12/16 12:58
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות הקרב על עמונה
יוסי בלום הלוי
החלטתי להציג את האמת העובדתית על התיישבות זו בכלל ויש"ע בפרט - כתשובה לשקרים ולעיוותים שהוצגו ע"י רביב דרוקר וברוך קרא שכינו אותם "כלא חוקיים"
צ'לו רוזנברג
ברגע שתושבי עמונה ומנהיגי המתנחלים הסכימו לפנות את עמונה תמורת כסף, אין יותר אידאולוגיה אלא סחר-מכר ותו לא. כל אימת שיבואו אותם מנהיגים חדלי אישים ויטענו שאדמת ארץ ישראל קדושה, בלתי ניתנת לחלוקה, שייכת רק ליהודים ואסור לוותר עליה בשום תנאי ובשום מקרה, אנו נזכיר להם שתמורת כסף הם הסכימו להרס עמונה
איתמר לוין
בעקבות ההסכמה עם התושבים על פינוי שקט, מבקשת המדינה מבג"ץ לדחות את הפינוי עד 8.1.17 כדי לאפשר למצוא מגורים זמניים ולקדם את בניית הקבע
איתן הראל
אליקים העצני
"אני לא מוכן שתהיה איפה ואיפה בנושא אכיפת הבנייה בין אזרחי ישראל, בין יהודים וערבים, "בין אדם לאדם    אני אאבק על כך שבישראל יהיה חוק אחד לכולם ואכיפה אחת לכולם - דבר שלא היה עד עכשיו במשך עשרות שנים"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il