הבישול הכשר בימות העבר הגביל לא אחת, ואפילו הכשיל, לא מעט מסעדות שביקשו להצליח. עם יד על הלב מן הדין להודות שתווית הכשרות הייתה מאז ומתמיד, מסיבות מובנות, מין מוקש לאותם מסעדנים שביקשו להקפיד על הלכות המסורת היהודית, האוסרות בתכלית את ערבוב הבשר עם חלילה חלב, או שימוש בבשרים בלי חותמת "כשר".
עכשיו, מסתבר, מתחולל מהפך של ממש, כשדווקא המסעדות הכשרות הן אלה שרוכבות על הסוס ומצליחות להעפיל לפסגה קולינרית, שיש בה כדי להתחרות באותן מסעדות שלא התברכו מרצונן בחותמת הרבנות. שפים ידועים, לא מעטים, שקודם לכן בישלו כל דבר, הסכימו פתאום להגביל את עצמם, תוך מיצוי העידית בבישול הכשר.
מאז שאכן התהפכו היוצרות, וכשהבישול הכשר הפך ללהיט - מצליחות המסעדות הכשרות להוכיח שאין הן נופלות מאותן מסעדות שאינן מציעות קולינריה כשרה. עשו ועושים זאת שפים דגולים, כמאיר אדוני וכיונתן רושפלד, המפיקים מן המטבח הכשר שלהם את מיטב המעדנים, ברמה של גורמה, עד כדי כך שאינה מביישת אפילו את כוכבי המישלן הידועים.
איכות מעולה אחת המסעדות הכשרות המובילות היא מסעדת "הרברט סמואל" שבמרינה של הרצליה, הממוקמת בין כתליו של מלון ריץ-קרלטון. הדברים אמורים במסעדה מרשימה, מעוצבת היטב והמשרה על סועדיה אווירה נינוחה. מחלונותיה נשקף נוף מרהיב ועוצר-נשימה של מעגן היאכטות במרינה, כשצבא מלצרים גדול ומרשים, עטוי בגדים צחורים, ניצב מדי יום לשרות האורחים.
היינו בשניים, לעת צהריים, לתפריט עסקי מפתה ביותר. מן המנות הראשונות המרנו על האדום-האדום של מרק-עגבניות, שהיה מרומם, ועל סלט-עגבניות שהיה מהמם. לצידם הוגש גם לחם הבית. מן המנות העיקריות בחרנו במנת עוף ברושטי-שורשים, עם ניוקי, ובשיפוד של בקר מאיכות מעולה, עם תוספת מחית תפוחי-אדמה. קינחנו באספרסו כפול ובסודה צוננת.
החשבון הסתכם ב-271 שקל, והוספנו עליו תשר של 15% לשרות מעולה. את "הרברט סמואל" זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.