X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בחנתי את המועמדים השונים על-פי הקריטריונים שקבעתי לעצמי והחלטתי עמיר פרץ. כי יש לו את הניסיון, יש לו את העמדות הנכונות, בחייו האישיים הוא כמוני-כמוך וחשוב מכל יש לו את היכולת להביא ציבורים נוספים לתמיכה במפלגה
▪  ▪  ▪
עמיר פרץ. המתאים ביותר [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

לראשונה הייתי מעורב בפריימריז במפלגת העבודה בשנת 1976, בהתמודדות בין רבין לפרס, לקראת בחירות 77. חלו להן 4 שנים ושוב התמודדות ושוב בין רבין לפרס. 9 שנים עברו להן ומצאתי עצמי מעורב, עוד פעם, בהתמודדות פנימית במפלגת העבודה זו שבין רבין ופרס (והפעם חידוש גם קיסר ונמיר השתתפו במרוץ). אחיהן היו אלו ברק ביילין ובן עמי, בן-אליעזר ובורג, רמון מצנע ובן-אליעזר ואחר כך פרץ - פרס. עם בחירתו של פרס לנשיא המדינה קיבלה חופשה ממעורבות בהתמודדויות למשך 7 שנות נשיאותו. פעמים הייתי מעורב באחד המטות של המועמדים ופעמים כדובר המפלגה. תמיד הייתה לי עמדה. מעולם לא ברחתי מקבלת החלטה.
כל ההקדמה כדי להראות כי שבע התמודדויות אני לא פעם שיניתי את מושא תמיכתי. כל פעם עמדו לנגד עיני ארבעה קריטריונים מרכזיים: העמדות, ההתנהלות האישית, הניסיון והיכולת לנצח.
ראשית העמדות הן בתחום הביטחוני- מדיני והן בתחום החברתי - כלכלי. יש המכנים עמדות אלו עמדות שמאל ואילו אני רואה עצמי כפטריוט ישראלי. לכן אני רואה בשמירה על ביטחונם של אזרחי ישראל כסעיף החשוב ביותר בסדר העדיפויות של המועמד. כפטריוט אני רוצה שלום. כפטריוט אני בעד פשרה טריטוריאלית. כפטריוט אני בעד פתרון של שתי מדינות לשני עמים על בסיס קווי 67. כפטריוט אני בעד מחיקת פערים בחברה הישראלית. כפטריוט אני בעד בניה ציבורית לזוגות צעירים ולמחוסרי דיור. כפטריוט אני בעד הקטנת המיסוי העקיף. כפטריוט אני בעד פנסיה לכל. כפטריוט אני מתנגד להעסקה מנצלת של עובדי קבלן וכפטריוט אני רוצה בבריאות לכל ובחינוך מעולה לכל ללא תלות במצב הכלכלי של הפרט.
גורם משפיע נוסף על החלטתי הוא ההתנהלות האישית. איני סובל אחת בפה ואחת בלב. נהנתן הקורא להדק את החגורה לא זכה ולא יזכה לתמיכתי. אני מחפש אדם כמוני. המכיר את החיים האמתיים. את קשיי היום יום. מישהו שכמו שאומרים "עמד פעם בתור למכולת". לא תמיד יש מועמדים כאלו אבל אם ישנם אני בעדם.
כן, מבחינתי רצוי שיהיה גם ניסיון. איני מצדד במועמדים ש"ילמדו להתגלח על הזקן של המדינה". במדינה כמו ישראל זוהי ממש סכנה לאומית. פספוס קטן והופ החלום הציוני "הולך פייפן". גם ליצחק רבין לקח 15 שנים מאז הוקפץ למשרת ראש הממשלה ב1977 (כהונה שהסתיימה בהתרסקות המפלגה בבחירות ול"מהפך") ועד להצלחתו, יוצאת הדופן כראש ממשלה משנת 1992.
לבסוף, אם בענייני רבין עסקינן אזי ברשימת הקריטריונים שלי נמצאת היכולת לנצח בבחירות. כי גם המועמד הצנוע ביותר, עם המצע הטוב ביותר, ועם הניסיון הגדול ביותר שאינו יכול להביא לתמיכה של ציבורים נוספים במפלגה הוא מועמד טוב למצפון אבל רע לבחירות.
בפריימריז 1990 ניצחה הסיסמה "רק רבין ינצח" את סיסמתו של פרס "מנצחים עם הטוב ביותר". שתי הגישות הוטמעו היטב בציבור חברי המפלגה על-ידי מנהלי הקמפיינים. אלו (יותר ממאה אלף חברים באותה עת) העדיפו את אפשרות הניצחון.
כמעט 10 שנים נטלתי פסק זמן ונעדרתי (מרצון) מההמולה המפלגתית. רק עכשיו חזרתי לקראת ההתמודדות. בחנתי את המועמדים השונים על-פי הקריטריונים שקבעתי לעצמי והחלטתי עמיר פרץ. כי יש לו את הניסיון, יש לו את העמדות הנכונות, בחייו האישיים הוא כמוני-כמוך וחשוב מכל יש לו את היכולת להביא ציבורים נוספים לתמיכה במפלגה.
כיועצו של פרס בבחירות 2005 (פרס התמודד ברשימת קדימה) ראיתי איך העבודה בראשות פרץ "קורעת" את הליכוד בראשות נתניהו בכל ערי פיתוח. מעוז אחרי מעוז ליכודי נפל. מהיכרותי עם החברה הישראלית אני משוכנע כי גם בבחירות 2019 יכול לחזור תסריט דומה. כדי לנצח בבחירות הכלליות חייבת מפלגת העבודה להבין כי מצביעי הליכוד המסורתיים אינם הבעיה. מצביעי הליכוד הם הפתרון שאליו רק עמיר פרץ יכול להוביל.

הכותב שימש כדובר מפלגת העבודה 1992-1998 וכיועצו של שמעון פרס כיו"ר המפלגה 2001-2005
תאריך:  15/06/2017   |   עודכן:  15/06/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
למה עמיר פרץ
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
הגיע הזמן לשינוי
ח.ח  |  15/06/17 09:54
2
״הצלחתו
באום  |  15/06/17 11:00
3
פיליטון מצויין
ארי כספי  |  15/06/17 15:04
4
כאשר
שמ  |  15/06/17 15:39
5
עמיר פצע ל"ת
ישע  |  16/06/17 10:01
6
עמיר פרץ ו יתר ראשי/שודדי
ישע  |  16/06/17 10:07
7
גלגוליו של מעיל ...
GREEN  |  29/06/17 16:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם הללי
המתנגדים לקוד האתי שחיבר פרופ' אסא כשר, הם גדולי ומסוכני סותמי הפיות    לא מדובר בסתימת פיות - מדובר בסתימת חורים בשטיפת מוחות אקדמית, בהצגת אג'נדות ברוח המרצים, שלא קשורות כלל בחומר הנלמד
יורם אטינגר
בדיקה מדוקדקת של הרקורד הפלשתיני - אש"פ, הרשות הפלשתינית, פתח וחמאס - היא תנאי להבנת הצפוי לישראל ולאזור מהקמת מדינה פלשתינית
עמוס גלבוע
העיתון חוזר ומפרסם כי טראמפ העביר לרוסים מידע מודיעיני רגיש על דאעש שמקורו במודיעין הישראלי. בפועל המצב הוא שמי שמוסר לכל העולם את המידע המודיעיני הרגיש הוא העיתון באמצעות גורמים במודיעין האמריקני, והכל משנאת טראמפ
יוני בן-מנחם
למרות הודעת שה"ח האמריקני טילרסון הרש"פ מתכוונת להמשיך לשלם למשפחות מחבלים שעשו פיגועים בישראל. גם אירן מחלקת כספים למשפחות מחבלים הרוגים ברצועת עזה
ראובן לייב
לדברי ההיסטוריון והעיתונאי גד נחשון, מניו-יורק, נובע הקשר החם שנוצר בין נשיא-ארה"ב, דונלד טראמפ, לבין המנהיג הרוסי, ולדימיר פוטין, ממדיניות מכוונת ומחושבת מראש של השניים, שמאחוריה עומדת כדאיות הדדית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il