X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
קח לך מאה שקלים לחודש בממוצע, כפול שנים עשר חודשי עבודה כפול מאה אלף עובדים, והנה לכם מוסדות שצריך לקיים, תפקידים שצריך לסדר, ובניינים שלמים שמישהו צריך פעם לבקר בהם
▪  ▪  ▪
כוח וכסף [צילום: פלאש 90]

פתאום הטלפון שלי שתק. זה כבר כמה שבועות שאני מקבל שיחות ומסרונים שונים. אני לא יודע מי התיר למתמודדים המדוברים להשתמש במספר הטלפון שלי, אבל כנראה שהדרך לכס היושב-ראש רצופה בהמון שימוש במספר שלי. גם לא ידעתי עד כמה הבחירות האלו באמת חשובות למישהו. בכל זאת, הרי מדובר בבחירת להסתדרות. למי זה באמת חשוב? שלטי חוצות ענקיים בישרו לי שאנחנו מתקרבים לתקופת בחירות שסוחפת לתוכה המון כוח כסף ובעיקר תפקידים. "ידע כל פועל בישראל שבתלוש המשכורת שלו ישנה שורה שנקראת "הפרשה לארגון" (או להסתדרות)".
קח לך מאה שקלים לחודש בממוצע, כפול שנים עשר חודשי עבודה כפול מאה אלף עובדים, והנה לכם מוסדות שצריך לקיים, תפקידים שצריך לסדר, ובניינים שלמים שמישהו צריך פעם לבקר בהם. במשך כמה שבועות הציעו לי המסרונים להקשיב לקולה של המתמודדת שלא השקיעה שקל בפרסום אבל מפרסמת את זה מספיק חזק שהיא לא מפרסמת. על המועמד שפתאום לאחר כמה שנות כהונה, התחיל לסגור הסכמים על ימין ועל שמאל. ואז אני מדבר עם העובדים שכביכול עשו להם את ההסכמים ואני מגלה שההסכם הוא לא בדיוק הסכם. נו, איך לומר את זה.
במדינה כמו שלנו, הסכם הוא משהו שנולד כדי שיהיו בו כמה שיותר אותיות קטנות, ומתחתיהן אותיות קטנות עוד יותר. יום הבחירות שנפל בדיוק ביום מילואים שלי היה עמוס. זכיתי לקבל שיחות טלפון (מוקלטות אמנם) משלל אנשים מוכרים שביום יום לא זכיתי שיתקשרו אליי. אריה דרעי, שלי יחימוביץ', אבי ניסנקורן, ועוד אנשים חשובים שביום יום לא מוצאים זמן להתקשר אליי.
את הקלפי מסתבר טרחו למקם במקום שאי-אפשר למצוא אותה. את הקלפי שליד מקום העבודה שלי למשל, מיקמו מאחורי תחנת הדלק, כאילו מדובר בבחירות אפילות או במעשים אסורים. או שאולי בזה מדובר? שאלתי את המנקה אצלנו אם גם היא מגיע לבחור, אבל היא אמרה לי שהיא לא חברת ההסתדרות. כלומר כל המועמדים דואגים לה ולשאר עובדי הקבלן, אבל היא לא יכולה לבחור. יושב-ראש הוועד שלי מצא זמן לאחל לי מזל טוב ליום ההולדת שלי, שאמנם חל בעוד חודשיים, אבל מי סופר? הוא אפילו שאל אם חסר לי משהו, והפטיר משהו על כך שהגיע הזמן שיהיה לנו מזגן בבית הכנסת בבניין. חשבתי לפרט בפניו את הרשימה הארוכה שרשומה אצלי על הקיר, אבל הוא טען שיש לו עוד הרבה פגישות במהלך יום הבחירות, וסיכם איתי שאולי כדאי שניפגש לאחר הבחירות. כמובן רק לאחר שאבחר במועמד שלו לראשות ההסתדרות.
קצת אוויר
כשהגעתי לקלפי הייתי כבר די נרגש. זה היה מיד לאחר שיחת הטלפון (המוקלטת) מדרעי שביקש את עזרתי האישית (אז, עדיין לא עודכנתי לגבי החקירות העתידיות שלו) למען חיזוק כוחו של הפועל בישראל. אנשים, שהם פעילי המועמדים המתינו לי עם דגלים וחולצות תואמות במרחק המותר לפי חוק מאזור הקלפי, ולרגע קט הרגשתי איך זה פתאום להרגיש שיש לך הרבה חברים. חיוכים מכל כיוון והמון חיבה מתורגמת ל"נשמה" כפרה" "עיניים שלי" "גרביים שלי", כך שהייתי חייב לבקש מהם שימתינו עם זה קצת. הייתי צריך קצת אוויר מהחיבוקים שלהם. עד אחרי שאצא מהקלפי, ואז נוכל להמשיך עם החיבוקים והנשיקות. נכנסתי, בחרתי ויצאתי. הכנתי את עצמי למגננה של התקפת נשיקות וחיבוקים חוזרת אבל משום מה, אף אחד כבר לא ניגש אליי. גם ההיא שהבטיחה לי כריך שחולק לפעילים כבר לא חזרה, ואפילו טרופית לא נתנו לי. המסרונים כבר פסקו מלזרום, ואף אחד כבר לא התקשר אליי כדי לשאול את דעתי על ההסתדרות, על נעמ"ת ועל נעמה הבת שלי.
כבר שבועיים לאחר הבחירות, ואף מועמד לא חשב אפילו לעדכן אותי אם הם זכו או לא. לא היה לי מושג, כי הבחירות לא הוכרעו ביום אחד ולקח כמה ימים עד שהחליטו. אף אחד מהמועמדים, לפחות לא זה שניצח לא חשב להודות לי אישית אפילו לא בשיחה מוקלטת, על כל מה שעשיתי בשבילו. ופתאום הרגשתי קצת בודד. איש לא מתקשר, איש לא שולח הודעות ויושב-ראש הוועד לא חזר מאז שהבטיח. תחושת ההחמצה עברה לה במהירות. כי הרי בעוד פחות משנה וחצי אנחנו מגיעים לבחירות המקומיות. ושוב אנשים יבקשו לשמוע את דעתי, יבקשו לדעת מה כואב לי ומה מציק לי. ישלחו לי הודעות ויתקשרו אליי.
אני אוזמן לחוגי בית. אגב, מי אחראי למונח הזה חוג בית? זה מוגדר גם כחוג מחוגי המתנ"ס? והאם יש חופשות לחוגי בית כמו לשאר חוגי המתנ"ס- כלומר בדיוק בזמן שהכי צריך אותם בחופשות בית הספר הם גם יוצאים לחופש? האם ההרשמה לחוגי בית כמו חוגי המתנ"ס כרוכה בהמון תורים, דחיפות ועמדת תשלום אחת? ושוב יהיו לי חברים. אנשים שאוהבים אותי ודואגים לי. אנשים ששום דבר לא מעניין אותם אלא רק המצב שלי.
כמה טוב שיש בחירות. אבל למה לא כל שנה?

תאריך:  20/06/2017   |   עודכן:  20/06/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמי דור-און
בשידורי החדשות בגלי צה"ל נוהגים להשתמש בתואר "גברת" לגבי שרה נתניהו. זו בהחלט גישה מכובדת, אבל ראוי להפעיל גזירה שווה על כולן ולהצמיד את התואר המכובד לכל הנשים המוזכרות בשידור; אבל לא רק לנשים מגיע הכבוד. בהחלט ראוי להתחיל לכנות את הגברים בתואר "מר"
עו"ד אלי דסה
חומרתם של כאבים לרוב אינה משפיעה על אחוזי הנכות ועל הפיצוי שיינתן בגינם. התחום אומנם מתפתח בשנים האחרונות, אך עדיין אינו נותן מענה לכל המקרים
רון בריימן
רעיון העוועים נולד כנראה אי-שם במשרד הביטחון, במסגרת תוכנית המקלות והגזרים, שאינו אלא מקלות ליהודים וגזרים לערבים
לימור שריר
מקורה של שבועת הרופאים היא שבועת היפוקרטס שנוסחה בסביבות שנת 460 לפני הספירה על ידו, ויש הסוברים שנוסחה על-ידי תלמידיו
אליקים העצני
מה שנתניהו וליברמן מתנדבים לשלם בשבילו בחלקי מולדת זו האריזה בלבד    מערכת היחסים החיובית בין המדינה הציונית למדינה הערבית הרדיקלית ביותר נרקמה עוד בימי אובמה ואולי לפני כן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il