X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
איתן טמיר פסיכולוג וראש מכון טמיר מכון תמיר
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מחקר חדש מבהיר שתסבלו פחות כאב נפשי וגופני אם תקללו ייתכן שקללות הן חלק מכוח ריפוי מטהר ומשחרר, כמו בתהליך קתרזיס שבו אנחנו הופכים תוקפנות לאנרגיה שמשתחררת באופן מעודן החוצה לעולם
▪  ▪  ▪
מכה לא צפויה [צילום: איוון סקרטרב/AP]

כפי שרובנו יודעים, קללות יכולות לפעמים להקל על כאב פיזי, למשל כשנתקעת הבוהן ברגל במדרגה לא צפויה. מחקר חדש מראה שאנחנו לא צריכים לחשוש לקלל גם במקרים מסובכים יותר, כמו כאב לב.
המחקר הזה קובע שקללות שאנחנו מבטאים בקול רם עשויות לספק הקלה בעיקר עבור אנשים שסובלים ממצוקה חברתית קצרת-טווח, למשל מריבת אוהבים, או אירוע השקה שלאכזבתם לא הוזמנו אליה.
הניסוי במחקר תוכנן בהתבסס על תיאוריה מוכרת, לפיה כאב גופני ונפשי עוברים תהליך עיבוד דומה. בניסוי, המשתתפים חולקו לשתי קבוצות ותיארו בכתב אירוע של מצוקה או בידוד חברתי כדי לעורר בהם רגשות בהתאם. המשתתפים חולקו באופן אקראי לכאלה שהתבקשו לקלל בקול, וכאלה שהתבקשו לומר בקול מילה שאינה קללה. התוצאות הצביעו על כך שהמשתתפים שסבלו ממצוקה חברתית וקיללו בקול רם חוו פחות כאב מאלו שלא קיללו. לא רק זה, המקללים גם הפגינו פחות רגישות לכאב פיזי.
למה זה קורה?
אחד החוקרים מספר שמחקר קודם כבר הראה שלחצים חברתיים כמו דחייה או נידוי, אינם מתמצים רק בכאב, אלא גם מגבירים את הרגישות של הסובלים מהם לכאב פיזי. במילים אחרות, אותה מכה תיחווה ככואבת יותר כשאתם מאותגרים בהיבטים בין-אישיים. לדבריו, קללות 'מדללות' את העצמה של הכאב הפיזי או הנפשי גם באמצעות הסחת הדעת של הסובל מכאב.
עם זאת אנחנו יודעים שבמובן מסוים קללות הן עדיין בגדר טאבו, בטח לא נעודד ונלמד את הילדים שלנו לקלל בעסיסיות. זה לא עובד ככה. אבל לפי תוצאות המחקר הזה, ייתכן שקללות הן חלק מכוח ריפוי מטהר ומשחרר, כמו בתהליך קתרזיס שבו אנחנו הופכים תוקפנות לאנרגיה שמשתחררת באופן מעודן החוצה לעולם.
ויש גם הקשר. כמובן שחובה לשים לב להקשר שבו אנחנו מקללים - העיתוי, המקום, המטרה, האנשים שסביבכם וטיב היחסים. למשל תקרית עם שוטר תנועה עלולה להסתיים עם הרבה יותר כאב למקללים.
וכמובן הרגלים - מי שמקלל בימי חול לא יוכל לקבל את אותה השפעה כמו מקלל בימי קודש... שימוש בקללות באופן תדיר, או במצבים יחסית קלים להתמודדות, עשוי להפחית ממידת היעילות שלהן ככוח מרפא. פשוט מתרגלים.
עדיין קיימת עמימות לגבי השאלה מדוע קללות בקול מסייעות להקל על כאב גופני ורגשי. מה שהמחקר מבהיר הוא שיש בהן תועלת ולא מדובר בתגובה סתמית לכאב.
למתלבטים שחושבים שנמצא פתרון ללחצי החיים, יש להדגיש שקללות אינן פתרון לכל כאב נפשי, ובוודאי לא לכאבים נפשיים חמורים כמו כאב שנובע מאבל, התעללות או טראומה אחרת, לגביהם לעתים יש צורך בטיפול קליני.

מבוסס על מחקרם של Michael C. Philipp, Laura Lombardo שפורסם ב-European Journal of Social Psychology.
תאריך:  22/06/2017   |   עודכן:  22/06/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תקללו חופשי
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
ממילא אדם מפליט קללה כשהוא
כתבה שלא במקומה  |  23/06/17 05:22
 
- צודקים הבני שרמוטות מנייקים
המקלל חופשי  |  23/06/17 15:46
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור אידר
מה הלהיטות לפשוט על בית עקד ספרים, משל היה מאורת פָּריצים, ועל הדרך להציג ראש ממשלה לשעבר כבוגד שחשף סודות מדינה? די לנו בתשעה קבין של מתח ומריבה בין השבטים השונים בארץ
איתן אראל
עקירת יהודים בידי יהודים והרס בתיהם כולל בתי-הכנסת בארץ-חמדת-אבות; במלים ברורות: טִיהוּר אתני, הִנָּהּ מעשה רשעות, זדון ופשע כנגד האנושות וכנגד בני עמְךָ מוּל כל אַמַּת-מִדָּה שתרצֶה
עמוס שנער
אם מפלגת העבודה רוצה לשמור על עצמה ולא להתפורר אז שתתחיל להיות מלוכדת סביב מנהיג אחד, תיתן לו גיבוי ותתאזר בסבלנות עד שתחזור שוב שעתם הטובה (גם אם זה יקרה בעוד המון המון זמן) כי בדמוקרטיות, אף מפלגה לא שולטת לנצח ומהפכים בסופו של דבר מתרחשים
אברהם הללי
מחלוקת זו מאז קרח מוסיפה להתקיים עד ימינו, בין אלה המנהיגים את העם כיון שֶׁקִיְמוּ את כל החובות המוטלות עליהם כדי להיות ראויים לתפקיד, לבין אלה שדי אם הם מתפקדים לרשימה שרואה עצמה במעמד של מבטן ומלידה נועדו להנהיג את העם
בעז שפירא
קליקה המונה כמה מאות פרופסורים ודוקטורים פועלת בכוחנות ובדעתנות על-מנת לייצר בסביבתה שיח אחד, כובל, דיקטטורי ומאיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il