מי לא אוהב אותו ומוכן להישבע ששלו / איפה שהוא אוכל - הוא הכי טוב במדינה. אולם האם חשבתם על כך שהוא משמש גם כמראה, אשר משקפת את מציאות החיים ההזויה, בה אנו חיים!
מנת הפלאפל היא בסך-הכל מזין משביע ומזין המכיל כדורים, סלט, לעיתים גם צ'יפס, חמוצים וטחינה בתוך פיתה, אולם מדוע מחירו האמיר לכמעט 20 שקלים למנה, בעוד שעלות מרכיביו השונים אינה עולה על שלושה שקלים במקרה הגרוע ביותר?
מדוע בשוק בחברון הוא עולה שלושה שקלים (סלט הירקות טעים במיוחד ומטובל שם עם טחינה, לימון וקמצוץ פטרוזיליה), בשוק הכרמל שבעה שקלים למנה ואצל רצון בתל אביב שישה שקלים ואילו בשאר המקומות בארץ, מציעים אותו בטווח מחירים שנע בין 18-15 שקלים למנה?
ושלא יהיה לאף אחד ספק, ההבדל בין המנות אינו גדול ולהפך הוא הנכון, ההנאה שלי גדולה כפליים אצל רצון מאשר המנות היקרות. אז מה הסיבה - התשובה פשוטה מאוד - כי אפשר או במילים אחרות, אובדן הבושה מצד המוכרים ועייפות צרכנית של הישראלים, שנמאס להם לריב על כל דבר ופשוט הרימו ידיים, אבל אם יעשה מעשה ומספיק שיום אחד ואפילו רק למשך יממה, נמנע מקנייה של מנה יקרה, נראה לפתע מחירים שפויים וחסרי בושה של שישה-שמונה שקלים למנה.
תנסו ותראו!