X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
בשולי הכותרות: הסתדרות הנָכים בישראל הפוליטיזציה של מרים נאור דמגוגיה שמאלנית קבלת האחר? לא חד סטרי ולקינוח בקטנה
▪  ▪  ▪
ארגונים שונים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
נכים התאחדו!
קיימים 30 (!) ארגוני נכים בישראל. בנוסף לארגונים הוותיקים המוּכרים (נכי צה"ל, נכי עבודה, נכי פוליו, ארגוני עוורים וחרשים, ארגון גג, ועוד רבים) צצו לאחרונה ארגונים שונים וּמשונים בעלי שמות יצירתיים, דוגמת "לא נחים לרגע", "נכים הופכים לפנתרים" (קמבק לתנועה המזרחית הכוחנית?).
השאלה היא, לתועלת מאבקם, מטעמי יעילוּת וחיסכון במשאבים, מדוע הנָכים אינם מצמצמים את מספר הארגונים הרב וּמתאחדים לארגון אחד חזק ואפקטיבי, בעל שיניים, בשם "הסתדרות הנָכים בישראל", שיְיַצג אותם בכבוד מבחינה ציבורית וידאג למימוש זכויותיהם באופן חוקי, בדומה ל"הסתדרות העובדים" (שתפסה הפעם טרמפ פוליטי על מאבק הנכים, תוך בזבוז אלפי שקלים לשילוט חוצות)?
פצצה פוליטית
האיסור, שהטילה שופטת בית המשפט העליון על השופטים להשתתף בחגיגת 'יובל להתיישבות', מוכיח לאילו ממדים מגיעה הפוליטיזציה של מערכת המשפט, הנוטלת לעצמה סמכות שיפּוּט והכרעה גם בנושאים ממלכתיים, שנתונים מבחינה עקרונית לתחומי החלטתה של הממשלה בלבד. דומה כי בכך בית המשפט מטשטש את הגבולות הברורים בין הרָשות השופטת לשתי הרשויות האחרות - המחוקקת והמבצעת, תוך ניכוּסן לעצמה.
האם בדומה לשופטי עליון אחרים, שטרם פרישתם הטילו 'פצצה ציבורית' כדי להטביע את חותָם הדגל שלהם בציבור, ביקשה גם נאור להשאיר טביעת אצבעות פוליטית (המנוגדת לזו של אביה) בעלת תהודה ציבורית ותקשורתית רחבה, בניגוד לסמכותה?
די לדמגוגיה
כמו תמיד, גם הפעם, נשמעה מעל במות התקשורת השמאלנית, הטענה הדמגוגית הלעוסה היטב: תִּראו מה היה אפשר לעשות ב-10 מיליון שקל, שהושקעו בחגיגות היובל להתיישבות, וכמה קצבאות נכות (כמה פופוליסטי) ניתן היה לממן בכסף זה.
האם, שמאלנים יקרים, שְאלתם את עצמכם אותה שאלה גם לגבי הענקת פרסי קולנוע שנתיים, שלא סוד הוא לאיזה צד פוליטי הסרטים לרוב נוטים - וגם כאן אַתם מרגישים במחנה הנכון - וכמה כסף היה אפשר לחלק לנזקקים בסכום זה? הייתם מוותרים על פרס השעשועים למען מטרה נעלה זו של לחם וקורת גג לחלשים?
יתרה מכך, אתם נאחזים בעץ האבות הימני המפואר של השופטת העליונה, אריה נאור, ששֵירת נאמנה את ראש הממשלה המיתולוגי, מנחם בגין, ואת ההתנחלויות. זאת כדי לאַחז את עיני הציבור וּלהוכיח שהחלטת נאור לאסור על השופטים את ההשתתפות בטקס אינה פוליטית. אבל, מה לעשות, הבת נטתה שמאלה, והיא, כידוע, לא לבד. ציפי לבני כמשל כבר אמרנו?
כפייה חילונית
עם כל הכבוד לקונצרט האנדלוסי לסליחות, שהתקיים בהרי ירושלים, וּלהפגנת האחדוּת בעם, אי-אפשר להתעלם מהעוּבדה שמדובר בטקס עממי, ולא בטקס דתי. אחרת, כמו בכל תפילה מסורתית, הייתה מתקיימת הפרדה בין המינים, ולא הייתה מופיעה אישה לפני גברים.
מדוע אפוא נמתחה ביקורת על הרבנים, שאסרו את ההשתתפות במופע, ועל היעדרותו של הפייטן הנודע חיים לוּק מן הטקס? היכן קבלת האחר, כשמדובר בדתיים? והאם אין מדובר בכפייה חילונית על הפייטן לשמוע שירת נשים, בניגוד להלכה?
בקטנה
צבי גור - הרצחת וגם ירשת?
Author
פובליציסטית | דוא"ל
משוררת.
תאריך:  28/09/2017   |   עודכן:  28/09/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בלי לוק
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
ציפי לידר - פצצת שנאה והסתה
אחד העם  |  30/09/17 13:57
2
ציפי לידר - פצצת שנאה והסתה
אחד העם  |  30/09/17 14:22
3
לפני שכותבים בודקים ✌️
Joe_camel  |  1/10/17 04:04
4
לפני שכותבים בודקים ✌️
Joe_camel  |  1/10/17 05:03
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק סיבוש
דבר אחר ברור כשמש, בניגוד לטענה המחפירה של אנשי האקדמיה\אמנות כי אין מקום לתקנון אתי, לא רק שיש צורך בתקנות\הגנות\איזונים אלא שיש צורך באכיפה עם שיניים, שאולי תחסוך 'עדויות כבושות' אשר צצות באיחור של עשרות בשנים.
ציפורה בראבי
בית הכנסת בימי כיפור הוא המקום בו כולנו ביחד סוף-סוף    רבים מאוד מגיעים ובתי הכנסת מלאים מפה לפה וגם הרחבות שלפני ומסביב לבתי הכנסת מלאות והכבישים סואנים מרוב עם    איך לא נתרגש ונאהב ונסלח? לפיכך נתכנסנו
אליהו קאופמן
תוך שלושים וחמש שנה בדיוק חוזרת ישראל על אותה שגיאה של מעשה שהמיט עליה אסון מדיני    האומנם יש כאן טיפשות פוליטית ומדינית של ממש, בזמן שבמקרה מדיני אחר ידעה ישראל לנהוג בתבונה מרבית?...
חניאל פרבר
ביום הכיפורים אנו בצד השני של המתרס, לא פועלים כלל, מכונסים במקומנו, משתאים לנוכח המראה הנורא כיצד מידותיו של הקב"ה פולשות משמי קדם וסוחפות בדרכן את הרע ומשליכות אותו אל מצוקי העזאזל. עיצומו של יום מכפר ולא תשובת האדם
יוני בן-מנחם
יישום הסכם הפיוס בין פתח לחמאס ידחוק הצידה את מוחמד דחלאן בגלל התנגדותו של יריבו הפוליטי מחמוד עבאס. דחלאן מעריך שהסכם הפיוס לא יחזיק מעמד, הוא נהנה מכוח רב בשטח ומתמיכה ערבית ולא ניתן להתעלם ממנו בשום הסדר פיוס לאומי פלשתיני
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il