X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ורד כהן עורכת דין משרד בר-און ,כהן, עורכי דין
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב

רענן בר-און שותף, עורך דין בר-און, כהן, משרד עורכי דין
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
פעילות בחדר כושר חייבת לעמוד בשורה של כללים חוקיים, הן מצד המכון והן מצד המתאמן. במקרה של פציעה, ניתן יהיה לקבל פיצוי - אם יוכח שהמכון התרשל ושהרשלנות גרמה לפציעה
▪  ▪  ▪
דרוש פיקוח מקצועי [צילום: AP]

החוק קובע את החובות המוטלות על מפעילי מכון כושר. בנוסף, חובה על המפעילים לנהוג בזהירות כלפי המתאמנים. אם הופרה חובה המוטלת על מפעיל מכון הכושר או שהוא נהג ברשלנות, והוכח קשר סיבתי ברור בין מעשיו לבין הנזק שנגרם למתאמן - ניתן לזכות בפיצויים.
כדי לקבוע מי אחראי, יבחן בית המשפט אם הייתה הפרת חובה או רשלנות מצד המכון והמדריכים. במקרים רבים בתי המשפט מייחסים רשלנות תורמת למתאמן (אם יכולים היו לצפות את הסיכון, יכולים היו להבחין במפגע, לא צייתו לכללים וכן הלאה).
לפי חוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח), אסור לאדם לפתוח ולקיים פעילות בחדר כושר אלא אם יש בידו רישיון לפי חוק רישוי עסקים למכון כושר. לפי החוק, בכל הזמן בו פועל מכון הכושר - יהיה נוכח במקום מדריך, המלמד את דרכי ההפעלה של המכשירים שבו ומפקח על המתאמנים בו. מדריך במכון כושר הוא בעל תעודת הסמכה לפי חוק הספורט להדרכה בענף הספורט של כושר גופני ובריאות. בנוסף, אם המתאמנים הם קטינים - צריך להיות נוכח בחדר הכושר מדריך לאימון קטינים, והוא בלבד יהיה רשאי ללמד קטינים את דרכי הפעלתם של מכשירים במכון הכושר ולפקח על אימונם.
תנאי לקבלת מתאמן למכון כושר הוא המצאת שאלון רפואי הכולל הצהרת בריאות חתומה, המאשרת שהמתאמן אינו סובל מבעיות רפואיות העלולות לסכנו בשעת האימון. לפי החוק, אם המתאמן השיב בחיוב על אחת השאלות בהצהרת הבריאות, יקבל אותו מכון הכושר רק לאחר שהמציא לו גם תעודה רפואית שבה אישר רופא שאין סיכון לבריאותו. מתאמנים קטינים צריכים לצרף הסכמה בכתב חתומה על-ידי אחד ההורים לאימון. הסכמה זו יכולה להינתן לאימון אחד או לסוגים של אימונים.
חובה על מכון כושר לדרוש ממתאמנים להמציא הצהרת בריאות אחת לשנתיים, ומתאמן שהיה צריך להמציא תעודה רפואית - צריך להמציא אותה אחת לשנה. הצהרה רפואית אינה פוטרת את מכון הכושר מאחריות. אם המתאמן יוכיח רשלנות של המכון, ולרשלנות יהיה קשר סיבתי לנזק שנגרם למתאמן - תחול אחריות על המכון.
חובה לדאוג לסביבת אימון בטוחה ונטולת מכשולים, מעברים נוחים, מרחקים בטוחים בין המתקנים, תאורה תקינה וכן הלאה. לפי חוק רישוי עסקים, על-מנת לקבל רישיון למכון כושר צריכה רשות הרישוי להשתכנע, כי מכון הכושר ממוקם במקום מתאים, והמכשירים עצמם מוצבים במרחק סביר זה מזה. על-פי הוראות מינהל הספורט - בין מכשיר למכשיר נדרש מרחק של 60 ס"מ לפחות, ושל 1.2 מ' בין שורת מכשירים אחת לאחרת. חובה להצמיד לכל מכשיר, במקום בולט, הוראות היצרן לעניין השימוש בעברית, ערבית ואנגלית.
חובה לבצע בדיקות תקופתיות של המכשירים, לתחזק את המכשירים והמתקנים באופן שוטף ולסלק כל מכשיר שאינו תקין או אינו בטוח לשימוש. חובה להשגיח, באמצעות המדריכים, שהמתאמנים עושים שימוש נכון ובטוח במכשירים, ואינם מסכנים את עצמם או את הסובבים אותם. חובת המפעילים לדאוג לכך, שהמדריכים לא יהיו אדישים כאשר הם רואים שמתאמנים מבצעים תנועות שגויות, או נוהגים באופן מסוכן. חובה לרענן את תפקודם של המדריכים ולהנחות אותם לפעול נכון עם המתאמנים.
כדי לקבל פיצוי בגין פציעה יש להוכיח רשלנות, וכן קשר סיבתי בין הפציעה לבין השימוש במתקנים או להנחיות המאמן. כאשר התאונה היא תולדה של סיכון טבעי הכרוך בפעילות הספורטיבית, או חוסר זהירות של המתאמן עצמו - התביעה עלולה להידחות. יש לזכור, שגם על המתאמנים מוטלת האחריות לקיים את כללי הבטיחות ולהימנע מיצירת סיכונים מיותרים לעצמם ולאחרים.
קיימות שתי אפשרויות לתביעה במקרה של פציעה. האחת: תביעה על-פי פוליסת הביטוח שחייב המכון לרכוש, כאשר גובה הפיצוי תלוי בתנאי הפוליסה. מכוני הכושר מבטחים את עצמם בביטוח צד ג', הכולל את ציבור המתאמנים והמבקרים. השנייה: תביעה נזיקית נגד הגורמים האחראים לפציעה. אם אין רשלנות של המכון או הפרת חובה של המכון - ניתן לתבוע באופן אישי את מי שגרם לתאונה.
מיד לאחר הענקת עזרה ראשונית לפצוע, ופינויו לקבלת טיפול רפואי (תוך הקפדה שברישומים הרפואיים יצויין, שהפגיעה התרחשה בחדר כושר), יש לאסוף ראיות ככל האפשר, שמא יהיה קשה לאתרן בהמשך. למשל: צילום זירת האירוע (גם בווידאו במידת האפשר) מכל זוויותיה, תיעוד וצילום הפגיעה והסימנים הקשורים אליה (סימני החלקה, דם, ציוד לקוי בו אירעה הפגיעה). יש לרשום את פרטיהם של העדים לאירוע ולנסות לגבות מהם הצהרה בכתב על נסיבות האירוע.
יש לרשום את פרטי האירוע לרבות מיקום, תאריך, שעה, תיעוד השתלשלות האירועים מיד לאחר האירוע, דיווח למפעיל ולאחראי בחדר הכושר וכדומה. יש לברר את פרטי הביטוח של מכון הכושר, ולבצע את הפעולות הנדרשות כמפורט בפוליסת הביטוח ותנאיה.

הכותבים הם ממשרד עורכי הדין כהן, בר-און העוסק בליטיגציה, דיני משפחה ודיני ביטוח ונזיקין.
תאריך:  20/11/2017   |   עודכן:  19/11/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלברט שבות
קיים הבדל עצום בין פרשות ביבי ושרה לפרשת אברמוביץ'-ברק,ולאו-דווקא לטובת ביבי-שרה; פרשת ברק-אברמוביץ' עצומה יותר ומסוכנת
איתן קלינסקי
מכל סעיפי האישום נעדר הסעיף העיקרי - נעדרה המעילה הגדולה בשליחות של מזכיר כללי של הסתדרות מורים. במשך 15 שנים הפך יוסי וסרמן את הסתדרות המורים מאיגוד מקצועי המאגד למעלה ממאה אלף עובדי הוראה למועדון לצרכנות, למועדון המספק שירותי תיירות פנים וחוץ, למועדון של בידור וקניות, שאין בינו ובין חינוך מאומה
בעז שפירא
ולאולמרט, לגזית, לזהבי ואחרים הייתי מציע את פתרון הקסם דלקמן: אם מעלילים עליכם, אם אכן לא היו דברים מעולם, אם הנכם כולכם כאחד בבחינת שה תמים ורבב אין בכם, אם הכל כך - התכבדו ועשו פעולה פשוטה בתכלית - תבעו תביעת דיבה את "מתלוננות הכזב" ה"מעלילות" עליכם דברים שלא היו מעולם, כדבריכם
רפי לאופרט
השאלה מה לעשות כורכת בתוכה גם את השאלה מה לא לעשות בעודפי גביית המיסים המסתמנת לשנת 2017. התשובה פשוטה: לא לבזבז, לא לנהל חלטורות ולא להקצות כספים להרפתקאות משקיות ופוליטיות. להשקיע במקומות שהתמורה לאורך זמן תהיה מירבית, אך לא בנושא אחד - הצדק חייב גם להיראות
שגית סטיווי-קרביס
סאדאת ראה את טובת ארצו לפני הכל והדבר למעשה מסביר את מה שמאפיין אותו כבן אדם וכמנהיג. בעוד נאצר הצטיין בתחכום שידע למשוך אליו הצלחה במהלכים גדולים וקווי מנהיגותו גובשו בדרך כלל כתגובות לאתגרים שפגש על דרכו, סאדאת היה פלאח מצרי העומד בשתי רגליים על הקרקע החשובה לו כל כך. הוא היה פרגמטי וסלד מן הרטוריקה של תנועות משיחיות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il