X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
בשולי הכותרות: הנורמה ההלכתית והנורמה החילונית כ"ט בנובמבר? אין חיה לשונית כזאת דור האינסטנט - מארז על חשבון איכות ופסיכולוגיה ברשת
▪  ▪  ▪
מפרנסים את הטכנאים [צילום: קרייג ראטל/AP]

קופצות טרמפ
לא סוד הוא שביהדות כל הטרדת נשים מאז וּמתמיד היא נורמה אסורה מכל וכל. לשם כך נקבעו הלכות מיוחדות כאיסור נגיעה, שמירת עיניים, ואיך לא, איסור ייחוד שני המינים בחדר סגור. לעומת זאת, בחברה החילונית השתנו הנורמות בנושא ההטרדות, וּמה שהיה מותר פעם, אסור היום. הנורמות הוחמרו הן בתחום המילולי והן בתחום הפיזי.
אי לכך, מעֵבר להצפת הנושא במסגרת הקמפיין 'מי טו', שללא ספק גורמת לזילוּת הנושא בתודעה הציבורית, דומה שמהזווית החילונית אין זה הוגן לנצל את הנורמות המחמירות הקיימות כיום בנושא, כדי לקפוץ עליהן טרמפ למטרות שיימינג של הטרדות 'נורמטיביות' שהיו בעבר, החוֹצות שניים או שלושה עשורים לאחור. בוודאי שלא נכון לפעול כך לגבי מתים, שאינם יכולים להגיב (וגנדי כמשל). כך נוצרה מציאוּת שכמעט כל נבחרת כוכבי השחקנים והשדרנים על ספסל הנאשמים.
עם זאת, ראוי שחוק איסור ההטרדות יפורסם בהבלטה בכל מקומות העבודה והמועדונים, למען ייראו ויֵראו ללא תירוצים. וּבא לציון גואל.
כ"ט בנובמבר?
לידיעתכם, מתי הכריז האו"ם על הקמת מדינת ישראל? זה קרה בי"ז בכסלו תש"ח, על-פי התאריך העברי. ואם חשקה נפשכם בתאריך האזרחי, אימרו מעתה - ב-29 בנובמבר. וזה גם הזמן לתיקון הלשוני הנדרש.
כי איזה מין שעטנז לשוני הוא הצירוף, שהשתרש בתודעת הקהל, כ"ט בנובמבר? דומה כי אין חיה כזאת בשפה העברית ובלשונות אחרות. ציוּן תאריך היום באותיות, בניגוד לסימון המספרי בתאריך הלועזי, ייחודי לתאריך העברי בלבד, והוא לגיטימי אפוא רק אם גם איזכור שם החודש הוא עברי. אז תכניסו את זה טוב טוב לראש. וּבא ללשוננו גואל.
הפלאפונים כמשל
דניאלה לונדון-דקל כדרכה בטורה השנון, המנומק וּמלומד היטב, השזור באירוניה דקה, במוסף של המדינה, מצביעה על איכותו הירודה של המטען לטלפון הנייד. נדמה לי שלא פחות מל'איש התווים' כְּשַׁרָת באולם הקונצרטים, מבחינת איכותו ניתן להשוות אותו למטריות הפופולריות, שכל רוח מצוייה מצליחה לחסל אותן, והן הופכות, איך לא, למוצר חד-פעמי שנידון מהר מאוד להיזרק לפח הזבל.
אולם בניגוד למטרייה הנחוצה בחוץ בזמן גשם, אין ספק כי בעידן המסכים המטען הפך למוצר צריכה בסיסי, לא פחות מהחשמל והמים, המלווה אותנו 24 שעות ביממה. ולכן השאלה היא מדוע לא מייצרים מטענים חזקים ועמידים לאורך זמן, שישרתו את הלקוחות כהלכה, ולא בשיטת "השתמש וּזרוק". והוא הדין לנסיך הנייד, אשר במקרה הטוב, כפי שמציינת הכותבת, מתקלקל בריטואל שנתי, ולרוב בתדירות גבוהה יותר, ומפרנס היטב את הסוכנים והטכנאים (ואולי משתלם כבר לבטח את המכשיר מפני נזקים).
איפה הפלאפונים של אורנג', ששרדו היטב נפילות חזקות ואמורים להישאר כאן עד ימות המשיח. נראה שהפלאפונים, מייצגים את דור האינסטנט, כמשל. בניגוד לעבר, הדגש בדורנו הוא על המארזים האטרקטיביים, והרבה פחות על איכות המוצר, כי זה מה שהציבור רוצה. אז למה לא?
אגב, איך זה שבעידן המודרני של שנות האלפיים, אין עדיין דפדפן בלחיצת כפתור, שיחליף את איש התווים הארכאי והמיושן?
פסיכולוגיה ברשת?
אין ספק שטיפול פסיכולוגי במִרשתת וּברשתות החברתיות הוא עוד תוצר של 'דור האינסטנט', השואף לתוצאות מיידיות, לעניין וּבקצרה, והנגישוּת והזמינוּת האינטרנטית בהחלט עונות על צורך זה, ואף מזינות אותו.
היתרון בטיפול ברשת הוא לא רק הזמינוּת בכל שעה, בגלל קיצורו, ובכל מקום - בבית, במכונית, בהמתנה בתור בסוּפר או בבנק וכד', הן למטפל, שנהנה מהכנסה נוספת לעבודתו, והן למטופל שנהנה מהטיפול על מגש הכסף המוּזל. לא פחות מככבת כאן האנונימיות היחסית של המטופל, שלא אחת מקלה על הבעת הרגשות והתבטאותו החופשית, כמו גם החיסכון בזמן, באינטייק וּבמיוחד בחיפוש הפסיכולוג המתאים. ייתכן גם שמבחינת המטפל זה לפעמים אמצעי שיווקי למשוך לקוחות לקליניקה הטיפולית.
עם זאת הטיפול הפסיכולוגי המסורתי מטבעו הוא סידרתי וּמעמיק יותר וּמאפשר אינטראקציה אנושית בין המטפל למטופל, כולל הבעות פנים וּשפת גוף, ממד המצטמצם והולך, כידוע, בעידן הרשת.
נכון שהטיפולים הקונבציונליים (טיפולים דינמיים ואנליטיים ארכניים) במגמת ירידה. אולם בצד שיטת ה-CBT (טיפול קוגניטיבי-התנהגותי) השלטת כיום, יש מגוון שיטות קליניות חדשניות מתחום האימון, או בשילוב בו, דוגמת NLP, מוח אחד, ביירון קיטי, כמו גם גישות הומופתיות, עוצמת הרכוּת, וטיפולים רגשיים באמצעות תרפיה בתנועה, באמנות, במוזיקה וּבדרמה ועוד. וּבא למצוקותינו גואל.

תאריך:  27/11/2017   |   עודכן:  27/11/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 ציפי לידר / Tzipi Lider
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם פכטר
יששכרוף ומנכ"ל שוברים שתיקה מנסים לצאת מהפלונטר אליו נקלעו, לאחר שחקירת הפרקליטות על האירוע שדווח, בו הוכה פלשתיני נמרצות, הוכח כשקרי, ויששכרוף כשקרן
יאיר ד"ר ויסמן
השאלה איננה מדוע צריך לבצע עבודות תשתית של הרכבת בשבת, אלא האם בכלל צריך רכבת בשנת 2018
אביעד ויסולי
בכלל לא ברור מה הקפיץ את הפיוז דווקא בשבת האחרונה    ברכבת ישראל מבצעים עבודות תחזוקה בשבתות מאז ומעולם    בנתב"ג מחללים שבת, כל שבת, ובצורה גורפת פי אלף יותר מהרכבת
ציפורה בראבי
ילדים, בני נוער וגם מבוגרים, מתנתקים מהסביבה ומתחברים לטלפון    שם עולם ומלואו לעניין חברתי ולבדידות שלא נגמרת    כדאי שתתנתקו מידי פעם מן המכשיר ותתחברו לחיים, לסובבים אתכם    לביחד האמיתי
אפרים הלפרין
צפיתי קצת באיחור בתוכנית עובדה על בחירת שופטים בישראל, ויצאתי ברגשות מעורבים    האם הגלימות של השופטים הן התחפושת או האם ה T-SHIRT של השופטים והגופיות של השופטות הן התחפושת? האם כנס הלשכה הוא חלק מעולמם הפרטי של השופטים? או שמא חלק מתפקידם המקצועי?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il