X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
תנועת חמאס פתחה ב"מלחמת התשה" חדשה עם ישראל בגבול הרצועה תוך שימוש באזרחים. מדובר באירוע שימשך כמה שבועות ומטרתו להביך את ישראל ולקעקע את הדימוי של צה"ל-האתגר הישראלי הוא לסיימו במינימום נפגעים בשני הצדדים מבלי לאפשר חדירה לשטח ישראל
▪  ▪  ▪
חיילי צה"ל בגבול רצועת עזה [צילום: עבד ראחים חאטיב/פלאש 90]
"צעדת השיבה" המתוכננת להתקיים ב-30 בחודש שבו מציינים הפלשתינים את "יום האדמה", איננה אמורה להיות נקודת השיא של האירועים המתוכננים בקמפיין הפלשתיני החדש, אלא רק לסמל את תחילתה של "מלחמת ההתשה" החדשה נגד ישראל ברצועת עזה שאמורה להימשך כמה שבועות עד ל-15 במאי שבו מציינים הפלשתינים את "יום הנכבה".
הפלשתינים הצליחו לייצר בהשראה ובתמיכה אירנית, נשק אסטרטגי חדש כדי לרתק כוחות גדולים של צה"ל לאורך הגבול של רצועת עזה ובתחומי יהודה ושומרון, הסכם הפסקת האש בין ישראל לחמאס שהושג בתיווך מצרי בקיץ 2014 לאחר מבצע צוק איתן נשחק לחלוטין ועומד להיעלם כלא היה, הדוקטרינה של הגנרל קאסם סולימאני ראש גיס "אלקודס" ב"משמרות המהפכה" האירניים החלה לעבוד, מעתה ואילך יש מציאות חדשה לאורך הגבול בין ישראל לרצועת עזה, השקט שהיה בשנים האחרונות לאורך הגבול לא ישוב במהרה.
דובר חמאס פווזי ברהום אמר ב-28 במרס כי "תהלוכת השיבה הגדולה" היא "משוואה חדשה" בדרך לשבירת המצור הישראלי כסוג של התנגדות והעלאת הבעיה הפלשתינית וזכות השיבה לשלבים מתקדמים כדי למנוע כל תוכנית שמטרתה לפגוע בפלשתינים.
הנשק האסטרטגי החדש הינו עשרות או מאות אלפי פליטים פלשתינים,כולל זקנים נשים וטף, שיוצבו ע"י חמאס שהיא הריבון ברצועה, במאהלים גדולים לאורך הגבול ויופעלו על-פי תוכנית פעולה סדורה שהוכנה מראש נגד חיילי צה"ל על גדר המערכת. ברור שמדובר במלכודת מתוכננת היטב שמטרתה להביך את ישראל וצה"ל בזירה הבינלאומית ולהעלות לראש סדר היום העולמי את בעיית המצור ברצועת עזה ונושא "זכות השיבה" של הפליטים הפלשתינים לקראת הפרסום הקרוב של "עסקת המאה" של הנשיא טראמפ.
שיגור אלפי או עשרות אלפי פלשתינים להסתער על גדר הגבול כדי לפרוץ אותה ולהיכנס לשטח ישראל נועד להעמיד את חיילי צה"ל בפני דילמה מוסרית קשה, שתשודר בשידור חי בכל ערוצי החדשות בעולם, כיצד עוצרים את הצועדים הבלתי חמושים-האם יורים בהם אש חיה אם יפרצו בכוח את גדר הגבול כדי להיכנס לשטח ישראל?
הנשק הפלשתיני החדש נועד לנפץ את הדימוי של צה"ל כ"צבא הכי מוסרי בעולם" ולהציג אותו כצבא כובש ואלים שיורה באש חיה לעבר אלפי אזרחים שרוצים לממש באופן חוקי, הלכה למעשה, את עיקרון חזרתם ל"בתיהם ולרכושם" כפי שקובעת החלטה 194 של האו"ם.
המאבק הזה בין הפליטים לחיילי צה"ל אמור להימשך כמה שבועות תחת סיקור תקשורתי צמוד,שעלול לגלוש גם לעימותים אלימים ברחבי הגדה בין צועדים פלשתינים לבין כוחות צה"ל. השאלה היא האם מחמוד עבאס יורה למנגנוני הביטחון הפלשתינים למנוע הגעת צועדים משטחי הרש"פ למחסומי צה"ל כדי להתעמת עם החיילים או שייתן "אור ירוק" לפעולות כאלה.
מדינות ערב המתונות ובראשן מצרים וירדן שיש להן הסכמי שלום עם ישראל שומרות על שתיקה למרות שאירועים קשים בגבול עזה ובגדה עלולים לערער את היציבות גם בשטחן. צה"ל נוקט בכל הצעדים כדי להזהיר את האזרחים ברצועת עזה מפני המלכודת שאליה גוררת אותם תנועת חמאס. ההסברה נעשית גם בשפה הערבית כי תנועת חמאס עושה שימוש באוכלוסייה האזרחית כדי להסיט את תשומת הלב של התושבים מבעיות החשמל, המים, הביוב והאבטלה והעובדה שהיא מוציאה סכומי עתק על בניית מנהרות חסרות תועלת, ומשגרת אותם להפגין ולסכן את חייהם.
מדובר באתגר גדול עבור מערכת הביטחון הישראלית והא חייבת לצלוח את השבועות הקרובים באופן מוצלח כדי להראות לחמאס שתוכניתה נכשלה, ניהול נכון מצד ישראל של "מלחמת ההתשה" החדשה של חמאס יביא לכך שהקמפיין החמאסי ירשם כאירוע חד-פעמי וככישלון בהיסטוריית המאבק הפלשתינית.
היעד הישראלי צריך להיות מניעה מוצלחת של כניסה של פלשתינים דרך הגדר לשטח ישראל ומינימום נפגעים בצד הפלשתיני. לכן, צה"ל צריך להרבות את השימוש באמצעים לפיזור הפגנות כמוקבל בכל העולם ורק במקרים של חוסר ברירה לבצע ירי מדויק של צלפים כדי למנוע פריצה בכוח של גדר הגבול.
גם הקרב התקשורתי על דעת הקהל הוא חשוב,הפלשתינים יאפשרו לאמצעי התקשורת לכסות את הארועים מהצד הפלשתיני כדי להעלות את הנושא לראש סדר היום הבינלאומי, גם ישראל צריכה לאפשר סיקור תקשורתי ללא הגבלה, זו הזדמנות להראות לעולם כי צה"ל עושה הכל באיפוק מירבי כדי להרגיע את המצב במינימום נפגעים והוא אכן "הצבא הכי מוסרי בעולם".
Author
עיתונאי, פרשן | העולם הערבי | דוא"ל
תאריך:  29/03/2018   |   עודכן:  29/03/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"מלחמת ההתשה" בעזה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מה באמת מתבשל בשישי ?
חשדנית  |  29/03/18 10:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
ארווין קליין
כשפרשנים רבים, אצלנו, קוטלים את אבו מאזן וטוענים שהיה מנהיג כושל, הם טועים בגדול. הרי אבו מאזן עלה לשלטון אחרי ערפאת, שהיה רוצח המונים. מנהיג שחרט את דגלו את המאבק המזוין. לעומתו אבו מאזן דגל מאז ומתמיד במאבק לא אלים. גם אם לא גינה מעשי אלימות כנגד יהודים, הרי פעל רבות לשתף פעלה עם ישראל, כדי למנוע פיגועים.
מירב ארד
זאת בתגובה להצתת משטח הגבהה של צה"ל בידי שני פלשתינים במעבר קרני הישן    הרמטכ"ל בטקס החלפת ראש אמ"ן: "ללמוד לקחים מתקלות"
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - רשלנות, דמוגרפיה, מחאה, זנב-סוס וחרפה    "בניסן נגאלו, בניסן עתידין לִיגא̤ל" (גמרא, ראש השנה, דף י', עמוד ב')
יוני בן-מנחם
המצוקה שבה נמצאת תנועת חמאס דחפה אותה לקיים "הפגנת כוח" ברצועה באמצעות תרגיל צבאי גדול של הזרוע הצבאית. חמאס משדרת מסר לארה"ב, ישראל והרש"פ כי לא תסכים ל"עסקת המאה" של טראמפ ואין בכוונתה לוותר על שליטתה ברצועה
איתן אראל
מי הם מטמיני המטענים, החופרים מנהרות, הדורסים, הדוקרים? "אין שום חוט מחבר..." ישמרני הא-ל במרומים ממרבי תובנה ומכולנו המסרבים לפקֹח כהלכה את עינינוּ ולראות את המציאות כמות שהיא
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il