X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ראשי עמק הסיליקון יצאו נגד מדיניות הפרדת הילדים של טראמפ, אבל לא עשו הרבה יותר מזה יש להם, וגם למקביליהם בישראל, עוד כברת דרך לעשות, כדי להיות מעורבים יותר בנושאים חברתיים ולמען זכויות אדם
▪  ▪  ▪
הגיע הזמן שחברות הטכנולוגיה יעמיקו עוד את מעורבותן בכל מה שקשור לזכויות אדם [צילום: אנדרי לייטון/AP]
נכס חשוב
התהליך שעובר על חברות הטק בהתייחסן לזכויות אדם מזכיר תחילתה של מהפכה. כמו תמיד, הוא מתחיל מלמטה, אצל עובדי החברות. המנהלים, שמבינים שהעובדים הם הנכס הכי חשוב שלהם, יצטרכו להתייחס ולהגיב, ואולי אף להצטרף למחאה. זה חשוב להם גם מבחינה תדמיתית.

בשיאה של מערכת הבחירות לנשיאות ארצות הברית, כשהמועמד דאז דונלד טראמפ היה בשיאו של מסע הסתה ושנאה, הופיעו בזה אחר זה מנכ"לי חברות הטכנולוגיה הגדולות ותקפו אותו בחריפות. הם הזהירו כי ההסתה והשנאה מסוכנים ומחזירים את ארצות הברית לימים האפורים שלה. מאוחר יותר, לאחר הבחירות, זימן טראמפ כמה מראשי התעשיה, ביניהם מנכ"לית יבמ (IBM), ג'יני רומטי, לפגישת פיוס. באחרונה נשמעו קולותיהם של ראשי חברות ההיי-טק נגד מדיניות טראמפ בנושא ההגירה בפרט והפרדת הילדים במיוחד.
אלא שיש גם, אם כי מעטים, מהצד השני - למשל פיטר ת'יל, מייסד PayPal, שהוא תומך ותיק של המפלגה הרפובליקנית ותמך בטראמפ בבחירות. ככלל, יש ויכוח האם, ואם כן - איך, צריכים ראשי חברות הענק מעמק הסיליקון להתייחס לסוגיות שונות שהחברה האמריקנית מתמודדת איתן.
שרון פלורנטין, פובליציסטית בכירה במגזין CIO, פרסמה מאמר דעה שבו היא מתייחסת לסוגיה זו. פלורנטין מדברת על מה שהיא מכנה כשלים של ראשי תעשיית הטכנולוגיה לשקול את האחריות המוסרית והאתית שלהם, כדי לוודא שהטכנולוגיה שהם מפתחים מסייעות לצמצום פערים וליצירת חברה צודקת יותר. "על מהנדסי תוכנה לאמץ קוד אתי כאשר הם מתמודדים עם מערכות שנועדו, למשל, לטפל במהגרים או במעקב אחר מוסלמים", היא כותבת.
מדברים - ותו לא
זוהי גישה מעניינת, שעוסקת בהיבט הרחב יותר של גבולות האחריות החברתית של מנהיגי הטכנולוגיה. אמנם, שמענו על מספר בכירים, כמו טים קוק ומארק צוקרברג, שמתחו ביקורת על מדיניות טרמאפ בנושא ההגירה, אבל לדברי פלורנטין, בזה הסתיימה המעורבות שלהם והם לא עשו כל פעולה ממשית שהיא.
גרוע מזה: רק לפני שנה אישר סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט (Microsoft), שהחברה מספקת שירותים לרשות ההגירה האמריקנית, שבין היתר, כפי שהסתבר לא מכבר, עוסקת בהפרדת ילדים. לדברי פלורנטין, בימים האחרונים החלו בכירים במיקרוסופט לגמגם וטענו כי החברה אינה עוסקת בפרויקט הספציפי של הפרדת הילדים, אלא מעניקה שירותי מחשוב לתוכנות מייל ישנות של הרשות. זוהי, כמובן, היתממות, שכן האם המייל הזה לא משמש גם לגירוש זרים ולהפרדת ילדים? מן הסתם, התשובה חיובית.
פלורנטין מסייגת את דבריה בכך שטכנולוגיה שימשה מאז ומתמיד גם את הטובים וגם את הנבלים, וידועה ההיסטוריה של יבמ (IBM), שהמכונות שלה סייעו למפלצת הנאצית לממש את הזוועות שלה, לפחות על-פי הטענות.
הנושא מורכב מאוד ולא רק אמוציונלי, כי למאות חברות יש חוזים עם ממשלות, לרבות כאלה שזכויות אדם אינן נר לרגליהן, ויכול להיות שהפתרונות של החברות האלה משמשים למטרות לא ממש מוסריות. אלא שברור שהן לא יכולות לשנות את המציאות.
תחילתה של מהפכה?
התהליך שעובר על חברות הטק בהתייחסן לזכויות אדם מזכיר תחילתה של מהפכה. כמו תמיד, הוא מתחיל מלמטה. אלה בגוגל (Google) שיצאו להפגנות ספונטניות נגד מדיניות ההגירה היו עובדים בחברה. כך גם עובדים בפייסבוק (Facebook), אינטל (Intel) וסיסקו (Cisco), שחתמו על עצומה נגד המאמצים לפתח מזל"טים מדויקים יותר, שיזהו מהגרים ויפגעו בהם. המנהלים של החברות, שמבינים שהעובדים הם הנכס הכי חשוב שלהם, יצטרכו להתייחס ולהגיב, ואולי אף להצטרף למחאה. זה חשוב להם גם מבחינה תדמיתית.
בשורה התחתונה, יש כאן סוגיה מאוד טעונה ומורכבת, שדורשת דיונים מעמיקים. גם בישראל, יש לראשי תעשיית ההיי-טק עוד הרבה מה לעשות כדי לצאת מאזורי הנוחות שלהם ולהיות יותר מעורבים חברתית ופוליטית. האקסיומה שההיי-טק הוא מחוץ לפוליטיקה כבר לא עובדת יותר, ותאגיד שרוצה שהמוצרים שלו ישרתו את כל חלקי החברה לא יכול להישאר אדיש רק בגלל שיקולים כלכליים-עסקיים, גם אם הלקוח הוא ממשלה או צבא. חומר למחשבה.

תאריך:  26/06/2018   |   עודכן:  26/06/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הכשלים המוסריים של ראשי תעשיית הטכנולוגיה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מהגרים
איתמר לוין
דרכונים בריטיים נגנבים או נמכרים, משמשים כמסלול מהיר לכניסה למדינה - ועלולים להגיע גם לידיהם של מחבלים ופושעים    כתב דיילי מייל נפגש באיסטנבול עם אחד מסוחרי הדרכונים וקיבל מידע רחב - ומפחיד
איתמר לוין
מאות אלפי משפחות ממרכז אמריקה מנסות להגיע לארה"ב, בשל המצב הקשה במדינותיהן. זהו שורש הבעיה, ובה איש אינו מטפל - כותב וושינגטון פוסט
ראובן לייב
קנצלר גרמניה ניצבת בפני שעתה הקשה ביותר בעטייה של מדיניות ההגירה הליברלית שלה, שאינה מקובלת על דעתם של שותפיה הקואליציוניים
ארי בוסל
ילדים בכלובים, והנה ארה"ב היא כבר התגלמות הנאציזם במאה הנוכחית    קמים להם יהודי ארה"ב כאחד וזועקים "הרי זה גרוע יותר מהנאצים"
עומר כרמון
שרה האקבי סנדרס: "מעשיה של בעלת המסעדה מעידים יותר עליה מאשר עלי"    רעיית הנשיא, מלניה טראמפ, פנתה לשירות החשאי לאחר שהשחקן פיטר פונדה איים על בנה בן ה-12: "עלינו לתלוש את בארון טראמפ מזרועות אמו ולשים אותו בכלוב עם פדופילים ואז נראה אם אמו תתייצב נגד הזבל הענק שהיא נשואה לו"    דונלד טראמפ: "התקשורת מדווחת לציבור סיפורים מזויפים של עצב ואבל"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il