X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אני מאמינה שכל אדם רשאי לבחור את הדרך לסיים את חייו ואנו כחברה מחויבים לאפשר לו זאת כל עוד אדם חי הוא צריך לחיות חיים בסבל ללא מוצא וללא כבוד הם אינם חיים ויש לאפשר לאדם לסיים אותם אני בעד חוק המאפשר לכל אדם הצלול בדעתו לבקש המתת חסד במידה והוא חולה במחלה סופנית
▪  ▪  ▪
סיוע למשפחה [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]

המאמר
ראשית חשוב להבהיר כי המתת חסד בישראל אינה חוקית, אם כי "חוק החולה הנוטה למות" מתיר, במקרים מסוימים ותחת תנאים מגבילים חמורים, הימנעות מנקיטת פעולות מאריכות חיים.
חוק החולה הנוטה למות
בישראל יש בעיה ליישם את מדיניות המתת החסד. מבחינה הלכתית חל איסור מוחלט לבצע המתת חסד. התנ"ך מקדש את החיים. רק לאלוקים יש את הכוח לבחור מתי האדם יכול למות. הנשמה ניתנת לנו למשמורת ואין לנו כל רשות להחליט מתי לקחת אותה.
הזכות למות בכבוד – אדם יכול להחליט מתי הוא רוצה לסיים את חייו. הוא יצור אוטונומי. כל חולה הנוטה למות יוכל לבחור באופציה של המתת חסד. מאמינים כי זכותו של כל אדם להחליט מתי אין לו יותר טעם בחייו, וכי כשם שהרפואה מסייעת לכל אדם להגיע לאיכות חיים גבוהה יותר, כך היא מחויבת לעזור לו גם כשהוא מחליט כי טוב לו מותו מחייו.
טיעון כלכלי (טיעון חלש) – לא לתת טיפולים כואבים ומשפילים לחולה סופני בזמן שיש חוסר במיטות. טיפולים הם דבר יקר והם עולים הרבה כסף.
הטיעון המרכזי כנגד המתת חסד הוא החשש שמא אישור ומתן לגיטימציה לתופעה יובילו למקרים שבהם יומתו גם חולים שלא באמת רצו בכך ושיכלו למצוא נחת וסיפוק בחייהם למרות המחלה והקשיים. במיוחד מדובר במקרים שבהם החולה אינו צלול מספיק כדי לקבל החלטה כבדת משקל זו: במקרים אלה ישנו חשש כי בני המשפחה יכפו על החולה, גם אם מתוך רצון לעזור לו ומתוך גישה חומלת, פתרון שאין הוא מעוניין בו (המוות).
חובה על המערכת הרפואית לסייע לחולה הסופני למות בדרך מהירה ולא מכאיבה.
סכנת המדרון החלקלק - בשלב הבא החברה האנושית תחליט לסייע לאנשים הסובלים מנכות קשה, המבקשים לסיים את חייהם, ובשלב שלאחר מכן אולי כבר יחשבו כי ניתן להחליט עבור אנשים חריגים (מפגרים בשכלם, אולי בעלי צבע עור שונה או נטייה מינית שונה ואולי אף מתחת לסף מנת משכל מסוימת), כי יש לסיים את חייהם, ובסוף יומתו אנשים מסיבות פוליטיות או דתיות.
אל לנו לשכוח את שבועת היפוקרטס אותה נושאים הרופאים ונשבעים לעזור לכל אדם ואילו מה שקשור בהמתת חסד הרי שהם מתבקשים לפעול נגד שבועתם ולהביא בדרך זו או אחרת לקיצור חייו של אדם או לגרימת מותו. בשבועה מתחייב הרופא לנסות להציל חיים, לא לגרום נזק לחולה. שבועת היפוקרטס מחייבת לנהוג בטוהר מידות ולשמור על סודיות רפואית.
והדבר עובד גם הפוך - חובה על הרופאים לעזור לכל אדם, אם אדם הוא חולה סופני הסובל מכאבים, חובה עליהם לגאול אותו מייסוריו.
החחש הוא כי המצב הקיים עלול לגרום למקרים של התאבדות אם לא יאפשרו המתת חסד. עדיף שזה יעשה תחת ביקורת, ובצורה ראויה.
בכמה מקומות בעולם ניתנת האפשרות להמתת חסד, וחוק כזה ימנע את הצורך בתיירות מוות לחו"ל - לוקסוס לעשירים בלבד, אכזרי בבדידות.
עלינו כמדינה להיות בטוחים שמי שבוחר בהמתת חסד עושה זאת מתוך בחירה מודעת, ולא מתוך הנחה כי זהו המוצא היחידי למנוע סבל, ולכן יש לקבוע חוקים ברורים לגבי מי שיכול לבצע המתת חסד (אדם החולה במחלה סופנית) ולוודא מראש שהאדם צלול, ומבין את מצבו.

תאריך:  03/12/2018   |   עודכן:  03/12/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 כבוד האדם וחירותו
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ללכת בדרכך
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
נושא כה אנושי וחשוב
אלברט שבות  |  5/12/18 00:48
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - טנק חדש, עוצר, גניבות, הדחה, מעללים ואין אכיפה    חנוכה שמח
אורי שרגיל
הפליטים של תחילת המאה ועד העלייה השלישית והרביעית, יש להודות, הביאו להקמת המדינה על בסיס הסתדרותי - מה שסברו שיהיה הבית השלישי שעליו חלמו    זה לא ממש הצליח להם
אבי ברוכמן
במדינת ישראל, התאבדות נחשבה בעבר לעבירה פלילית המעוגנת בחוק, שעל פיו דינו של אדם בגין ניסיון התאבדות היה שלוש שנות מאסר. חוק זה שייך לפקודת החוק הפלילי מימי המנדט הבריטי, וגלש לחוקיה של מדינת ישראל עם הקמתה. חוק זה מעולם לא הופעל ובוטל לצמיתות בשנת 1966
איתמר לוין
שאלת המשך כהונתו של בנימין נתניהו בראשות הממשלה כורכת משפט והיגיון. ריבוי החקירות נגד אישי ציבור מחייב פתרון רוחב
עו"ד ורד כהן, עו"ד רענן בר-און
הסערה בנוגע למינוי המפכ"ל הבא שוב מעלה על פני השטח את השימוש בפוליגרף. הוא אינו קביל בהליך פלילי, וגם בהליך אזרחי - קבילותו מוגבלת בתנאים מחמירים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il