X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אוניברסיטת תל אביב תיטיב לתת תשובה לשאלה, האם אלה הם גם החובות האקדמיות של סטודנט ישראלי במסלול לתואר שני בבית הספר למדעי הצמח האם באמת קבל תואר שני מחייב שבועות וחודשים של עבודה בחממות ביישובי הערבה בשכר מינימום ולעתים 12 שעות עבודה ביום.
▪  ▪  ▪
12 שעות ביום [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

מעמדה האקדמי הגבוה של אוניברסיטת תל אביב, המלווה ביוקרה רבה, מהווה מוקד משיכה עצום לאקדמאים רבים בעלי תואר ראשון, במיוחד בארצות המזרח הרחוק, המבקשים להיכנס בשעריה רק כדי לזכות בתואר שני ושלישי.
מצער, שמעמד אקדמי גבוה ויוקרה אקדמית גבוהה של אוניברסיטת תל אביב נפגמו על-ידי שיתוף פעולה עם חברה פרטית בניהול פרויקט של לימודים לתואר שני בבית הספר למדעי הצמח המיועד לסטודנטים מארצות המזרח.
מצער, שהמחלקה למדעי הצמח באוניברסיטת תל אביב מעדיפה לצאת למתקפה, שמביישת את המישור האקדמי, במקום לטפל ברצינות רבה ובאחריות בתלונות על טיפול לקוי בסטודנטים, שבאו מהמזרח הרחוק ללמוד בישראל.
סטודנט מויטנאם בעל תואר ראשון, שביקש להכשיר עצמו לקראת תואר שני באוניברסיטה יוקרתית בישראל לא היה צריך למצוא עצמו עשרות רבות של שעות בשטיפת תמרים, במיוחד שבארצו אין תמרים. מי שסבור, שללמוד לשטוף תמרים במשך ימים ארוכים זה חלק מחייב בתוכנית לימודים לתואר שני, מבייש את האקדמיה שלנו.
עדיף שהצוות האקדמי יבחן פעם נוספת את שיתוף הפעולה עם חברה פרטית, כשמכשירים סטודנטים לתואר שני. עדיף שיבחנו את היחס בין הלימוד האקדמי ובין ריבוי בימי עבודה מעשית, שהיא בוודאי חשובה מאד.
שכר לימוד גבוה
עדיף שהצוות האקדמי יבחן, האם נדרשים חודשים ארוכים של עבודה מעשית עם פועלים תאילנדים בחממות ולעתים למעלה משמונה שעות עבודה ואף 12 שעות עבודה.
חשוב לעיין בביקורת ולא לצאת במתקפה נגד סטודנטים, שמחר יחזרו לארצותיהם, ורצוי שיחזרו עמוסי חוויות של לימוד אקדמי ברמות הגבוהות ביותר. רצוי שהם יספרו על תמורה יפה שקיבלו עבור שכר לימוד גבוה, שכל אחד מהם נדרש לשלם עבור הזכות לחזור לארצו עם תואר A.M מאוניברסיטה יוקרתית בישראל.
אסיים בכך, שאסב את תשומת לבם של ראשי אוניברסיטת תל אביב, כי כל סטודנט עם בואו לישראל קיבל אשרת סטודנט. בה נכתב באותיות קידוש לבנה, כי הסטודנט אינו רשאי לעבוד.
מסתבר, שכל סטודנט קיבל תלוש משכורת על שכר מינימום שקיבל עבור 8 עד 12 שעות עבודה בחממות יחד עם פועלים תאילנדים ביישובי הערבה.
מצער, שראשי אוניברסיטת תל אביב במקום לבדוק, האם כל העבודות האלו היו באמת נחוצות לעבודה המעשית של כל סטודנט הלומד לתואר שני, בחרו לתקוף את הסטודנטים, שהעלו תהיות ותמיהות על היקף העבודה המעשית ועל מה שהפיקו ממנה, וכן על תכניה של העבודה.
עבודה מעשית
אוניברסיטת תל אביב תיטיב לתת תשובה לשאלה, האם אלה הם גם החובות האקדמיות של סטודנט ישראלי במסלול לתואר שני בבית הספר למדעי הצמח. האם באמת קבל תואר שני מחייב שבועות וחודשים של עבודה בחממות ביישובי הערבה בשכר מינימום ולעתים 12 שעות עבודה ביום.
חובה לבדוק, האם לימוד אקדמי מחייב שיתוף פעולה עם חברה פרטית, נקודת המוצא בבדיקה חייבת להיות שאין עוררין כי עבודה מעשית נחוצה וחשובה.
מה שחייב להיבדק האם בכסות לימוד אקדמי לא היה ניצול של כוח עבודה זול תחת אמירה כוזבת של עבודה מעשית-אקדמית.
מצער, שרבים מהסטודנטים חשים שהתוכנית הזו מביישת אותנו כמדינה ואת אוניברסיטת תל אביב כמוסד אקדמי.

תאריך:  19/03/2019   |   עודכן:  19/03/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שאלות לאוניברסיטת תל אביב
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
תודה רבה מאד לחושף השחיתות ל"ת
תודה רבה מאד  |  19/03/19 16:39
 
- לא אני חשפתי את התופעה
איתן .  |  19/03/19 18:53
2
לאוניברסיטת תל אביב
תעודת הצטיינות  |  20/03/19 11:01
3
מתבייש באוניברסיטת תל אביב ל"ת
אני מתבייש  |  21/03/19 14:33
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מרדכי ליפמן
וידוי אישי: מדוע המסלול היחידי לישראלי התועה, הוא מהשמאל לימין...    וגם - על ההבלגה הקדושה וקןרבנות החינם שהיא גרמה וגורמת    אירועי הדמים בטבריה, ההינתקות מעזה ותוצאותיה    ונאום אחד יותר מדי: הכרזת המלחמה של ערפאת... מתי? דווקא לאחר אוסלו
יואב יצחק
בניגוד לטענות, נתניהו לא החזיק מניות יחד עם בן-דודו מליקובסקי בתקופה שהוביל בתפקידו כראש ממשלה רכש של שלוש צוללות להגנתה של ישראל    בניגוד להאשמות הבזויות, נתניהו פעל משיקולים ענייניים בלבד בעסקת הצוללות בין גרמניה ומצרים: בתקופת מורסי (אויב, האחים המוסלמים) - נתניהו ביקש מקנצלר גרמניה מרקל להימנע ממכירת צוללות למצרים; בתקופת א-סיסי (ידיד) - נוכח אינטרסים מדיניים וביטחוניים ויתר נתניהו על בקשתו, והעסקה יצאה לדרך
יצחק מאיר
אחרי הרצח בניוזילנד    הרצח בשידור חי לתוך הרשתות החברתיות נועד להפיץ את הרצח לכל בית ובית בעולם בו יושב מישהו ומחכה לגחלים לוחשות שתצתנה את חומר הבעירה שיש בקרבו
יצחק מאיר
שום דבר אינו מקרי, מעצבי מוצר הפרסום הם אבני שיח עם תאי המוח הקולטים מסרים המעוררים תכנים, המפעילים לא רק את האינטלקט המדוד אלא גם את הרגש המתפשט
רון בריימן
מערכת המשפט, שהמרכיב החיוני בעוצמתה הוא אמון הציבור, יורה לעצמה שוב ושוב ברגל, ושוחקת שוב ושוב את אמון הציבור בה    לא נתניהו ו"הימין" פוגעים במערכת המשפט ואכיפת החוק, מערכות אלה עושות זאת בעצמן, במעשים המתגלים כנקיטת עמדה פוליטית חד-צדדית, ברוח מפלגת השמאל/תקשורת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il