X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בעוד שחלק מהאנשים עלולים לחשוש מסיומו של המחזור הכלכלי הנוכחי, נראה כי ההאטה האחרונה בגידול העולמי כהאטה מחזורית בלבד, ולא כסיומו המלא של המחזור
▪  ▪  ▪
הלך הרוח בשוק [צילום: יוגן הושיקו/AP]
פיצול בעולם
אני מודאג מהפגיעה הפוליטית שכלכלת העולם חשופה אלייה. לטענתו, מדיניוית פפוליסטיות הן אלו שתורמות לפיצול בעולם, והן הדאגה המרכזית שצריך להתייחס אלייה.

עולם של קצוות
פעמים רבות אני נשאל מהן הסכנות המאיימות ביותר על הכלכלה העולמית. מבחינתי, הדבר המסוכן ביותר כיום אלו אותם קולות פוליטיים קיצוניים שמתעוררים במקומות רבים בעולם המלווים בעלייה של תסכולים הנובעים מסוגיות רבות כמו הגירה ופערים בשכר. אלה משמשים כקרקע פורייה להגברת הפופוליזם מימין ומשמאל, דבר שעלול להוביל למדיניות כלכלית הרסנית שלא יכולה להחזיק לאורך זמן. אותם פופוליסטים מפזרים הבטחות רבות המתייחסות לטווח הקצר שפשוט אינן יישימות בטווח הארוך, הבטחות שיובילו לכך שמדינות יסתכנו בחובות עצומים בעתיד. דינמיקות כאלה צצות אחת לכמה זמן ברחבי העולם. בארה"ב אנו עדים לקרבות הסחר מול סין ולחוסר היכולת להעביר את אישורו של התקציב בקונגרס.
המחלוקת בבריטניה אודות מהלך הברקזיט ומהו המסלול הנכון לבצעו, היא דוגמה נוספת. לכך ניתן לשלב את הפופולריות העולה של גורמים המתנגדים לאיחוד האירופי, והקמתן של מפלגות בדלניות בגרמניה, באיטליה ובבלגיה המתנגדות בכל תוקף לחזון של נשיא צרפת, עמנואל מקרון שרואה אירופה מאוחדת בהובלתה של צרפת. החשש העיקרי שלי הוא שבימים בהם מדינות רבות זונחות את סדר היום העולמי, ועוברות להתמקד בענייני פנים, יהיה קשה מאוד לנווט בין המכשולים, במקרה של משבר בין לאומי. יהיה זה מאתגר מאוד להעמיד מדיניות מתואמת כלכלית בין הבנקים המרכזיים בעולם כמו זו שסייעה לצלוח את המשבר הפיננסי הגלובלי בין השנים 2008-2009.
לבחון את ההאטה הגלובלית בזווית ראייה המתאימה
נראה כי הגידול העולמי וכלכלת ארה"ב נמצאים בהאטה מחזורית, אך אנו לא רואים זאת כסיומו של המחזור. סין האיצה את קצב הייצור ברבעונים הקודמים, במטרה להקדים את עליות המחירים שהיו צפויות להתרחש בתחילת ינואר 2019. כעת, סין קיצצה בקצב והחזירה את תפוקת הייצור לכמות נמוכה, המשפיעה בהתאם על על מדינות אחרות, אך בקצה השרשרת אנו לא צופים מיתון באופק של כלכלת ארה"ב או בכלכלה העולמית. ישנה האטה מסוימת הנוצרת מדינמיקות השקעה שמשתנות עקב גירויים שונים, במיוחד בארה"ב. אולם הכלכלה האמריקנית עדין לא מטלטלת מאחר שטרם נחשפנו להשקעות ולפיתוח יתר שיכולים להיפתר רק על-ידי מיתון. מעל הכל, התנאים הכלכליים הנוכחיים אינם מצריכים מיתון ולכלכלה האמריקנית ישנה עמידות ברמה גבוהה שתאפשר להתמודד עם תנודות גבוהות בשווקים.
באופן כללי, אנו צופים שב-2019 הסנכרון בצמיחה יהיה פחות גלובלי ויתבסס יותר על כלכלת ארה"ב. שוק העבודה החזק והצפוף במיוחד, יישאר חלק משמעותי בכלכלה האמריקנית. ארה"ב נמצאת מעבר למצב של יכולת תעסוקה מלאה - מצב בו השימוש בכוח העבודה בשוק הינו היעיל ביותר, ובמקביל הוגבלו ההגירה החוקית והבלתי חוקית על-ידי הממשל הנוכחי. האפקט הטבעי על המשק אמור להיות ששכר העובדים אמור לעלות בהתאם וכך קורה בפועל. כשהשכר עולה, הצריכה הפרטית גוברת. צריכה היא כאמור הכוח המניע הגדול ביותר של כלכלת ארה"ב. לשיטתנו, אנו צפויים לראות שוק עבודה עוצמתי בארה"ב, עלייה בשכר העובדים וצריכה חזקה אשר ימשיכו להניע את ההתרחבות של כלכלת ארה"ב ב-2019.
סין מחליפה תפקידים
התפקיד שלוקחת סין בזירה הבין לאומית עובר שינוי משמעותי. לדעתנו, העובדה שארה"ב מרכזת את מדיניותה פנימה מסייעת לקבע את השינוי המהותי הזה. למרות שהגידול בסין בהאטה, אנו מאמינים שיש ברשותה את המנופים הפיסיקליים למנוע האטה כלכלית עמוקה. לכן, ככל הנראה תרחיש של "נחיתה קשה" בשוק הסיני שרבים חוששים ממנו, לא נראה באופק להערכתנו. השינוי הסביבתי הזה מאפשר יצירה של דינמיקות חדשות, וחלל ריק מבחינה כלכלית עבור מדינות באמריקה הלטינית, באפריקה ובאסיה. סין צועדת כרגע אל העבר הריק המדובר כאשר היא נוטלת תפקיד גדול במדינות שארצות הברית חסומה בפניהן, במיוחד במדינות שארה"ב סרבה להאריך את התמיכה הכלכלית בהן. לכן, אנו סבורים שהשפעתה של סין על הכלכלה העולמית תמשיך לגדול.
ההזדמנויות בשווקים מתעוררים
בהתחשב במורכבות של הזירה הבין לאומית, אנליסטים פיננסיים מתרכזים במדיניויות הפסיקליות, הכלכליות והחברתית של מדינות, מאחר שתחומים אלו הם שמניעים את הכלכלות בעולם לדעתנו. השאלה הגדולה האם מדינה מסוגלת לדחות מדיניות קצרת טווח ופופליסטית ולהחליפה בחזון כלכלי לטווח הארוך. אנו מזהים הזדמנות גדולה באותן מדינות שכן מסוגלת לכך. שתי דוגמאות מעניינות הינן ארגנטינה וברזיל, שם הממשלות נשארו איתנות בניסון להציג מדיניות כלכלית אחראית ושמרנית למרות לחץ פוליטי ותנודות מהירות בשוק.
לכן, ניתן לומר כי בחירה בשווקים מתעוררים היא מרכיב חשוב בניהול תיק השקעות מגוון, שמתבסס יותר על מדיניות אחראית וחזקה של מדינה ופחות על הלך הרוח בשוק.

הכותב הוא ד"ר מייקל האסנסטאב, סגן נשיא בכיר ומנהל ההשקעות הראשי בחברת Franklin Tempelton .Global Macro מידע משפטי חשוב חומר זה מיועד להיות בעל אופי כללי בלבד, ואין לראות בו ייעוץ השקעות אישי, המלצה או שידול לקנות, למכור או להחזיק בנייר ערך כלשהו או לאמץ אסטרטגיית השקעה.
תאריך:  27/03/2019   |   עודכן:  27/03/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסכנות האמיתיות בשווקים גלובליים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אהוד פלג
במציאות הישראלית הנוכחית, יותר משנחוצה קריאה למחוקק להוסיף חוקים, דרושה קריאה לכלל ציבור האזרחים להקשיב יותר לקול הפנימי של מצפונם ולהנחות את התנהגותם על-פי כלל ההגינות של הלל "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"
יוני בן-מנחם
ארגון חמאס איננו מוכן לבטל את "צעדת המיליון" ביום שבת הקרוב או לדחותה והוא מנסה באמצעותה לסחוט את ישראל. ישראל וארגון חמאס על מסלול התנגשות צבאי, מצרים מתווכת אך לא מצליחה להשפיע על חמאס, הכדור בידי הקבינט הביטחוני שצריך לקבל החלטות אמיצות
אדל מרקוביץ
שלומי אדר, מומחה בינלאומי לטרור וביטחון סוקר את השפעת המצב הביטחוני בארץ בימים אלו על הבחירות הקרובות
אלברט שבות
אינני יודע מתי נולד הרעיון הדמוקרטי    יש שאומרים כי נולד באתונה של יוון העתיקה, אולם יש לי בסיס להניח כי הרעיון הדמוקרטי נולד מתוך מחסור אנושי וכצורך לדבר נחוץ שיימלא את המחסור דמוקרטיה: ערכים ותקנות לחיי חברה משותפים
רפי לאופרט
המועמדים הראשיים של "כחול לבן" למשרת רה"מ, חסרים ניסיון פוליטי ומדיני ממשי ורחוקים מכושרו, ניסיונו ומהלכיו של נתניהו בזירה הבינלאומית והלאומית. התוכנית הבסיסית של החבורה נושאת חותם מובהק של התנהלות "יש עתיד" בכנסת הנוכחית: שהציבור יכנע לאולטימטום להעניק להם את השלטון, או שישבו באופוזיציה ויפריעו למי שניצח אותם בקלפי לשרת את העם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il