X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
יוני הוא חודש חם, ולא רק בגלל מזג האוויר. חודש שרשומים בו מאבקים היסטוריים יצריים, בין היריבים הפוליטיים הגדולים - בין בן-גוריון לבגין ואחימאיר, ובינו ויורשיו בשמאל לבין שלושה דורות למשפחת נתניהו: הרב, הפרופסור וראש הממשלה. האם יהיה זה יוני האחרון של ביבי שלטון?
▪  ▪  ▪
[צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

עכשיו, כשמכהנת ממשלת מעבר עד לסבב הבחירות הבא, ב-17 בספטמבר, כבר אי-אפשר יהיה לקחת זאת ממנו: באמצע יולי עתיד בנימין נתניהו לעקוף את דוד בן-גוריון באורך הכהונה המצטברת שלו כראש הממשלה, ויהיה אפוא שיאן ראשי הממשלות שלנו, המכהן בפרק הזמן הארוך ביותר.
זהו הנושא המעסיק עתה פובליציסטים, התוהים מתי וכיצד תגיע כהונת נתניהו לקיצה. יש המדברים על הצורך בחקיקת חוק, שיגביל את כהונת ראש הממשלה לשתי קדנציות בלבד, יש התולים תקוות בחשדות שיהפכו לכתב אישום שיסתיים בהרשעה, ויש הרוב הימני שאינו רואים בעין מישהו שיחליף בבוא העת את נתניהו. כשם שניצח פעם אחת ב-2019, הוא ינצח - כך הם בטוחים - גם בפעם השנייה השנה, בעוד כשלושה חודשים.
אנחנו כן יודעים איך הגיעה כהונת ראש הממשלה הראשון לקיצה. זה היה החודש לפני 56 שנה, בתאריך טעון ביותר - 16 ביוני 1963. בדיוק ביום זה ובחודש זה, 30 שנה קודם לכן, התרגש על עם ישראל אסון נורא - רצח ראש המחלקה המדינית של הסוכנות היהודית חיים ארלוזורוב ז"ל, על שפת ימה של תל אביב, בידי שני ערבים מיפו. בן-גוריון וחבריו ניצלו את האסון להעליל על תנועת ז'בוטינסקי, כדי למנוע נסיקתה הפוליטית.
מי שקמו להיאבק בעלילה היו זאב ז'בוטינסקי והרב אברהם יצחק הכהן קוק - והם ניצחו. לצד הרב קוק סייע עוד רב, נתן מיליקובסקי, סבו של בנימין נתניהו. שניהם, הרב קוק והרב מילקובסקי, הלכו לעולמם ב-1935. את המאבק בעלילה המשיך בנציון נתניהו, חברו בנפש של אבי, ד"ר אב"א אחימאיר, קרבן העלילה, שהלך לעולמו שבור-נפש בחודש יוני, בערב חג השבועות תשכ"ב, לפני 57 שנה.
עד יומו האחרון נלחם אבי בעלילה ובמעלילים. עד יומו האחרון לא זז בן-גוריון מעמדתו, שהיה זה רצח פוליטי וכי הנאשם סטבסקי היה צריך להיות מורשע ולהידון למוות. כעבור 15 שנה בדיוק, שוב בחודש יוני, נרצח סטבסקי על סיפון "אלטלנה" באש מהחוף, שהפקודה לה ניתנה על-ידי בן-גוריון.
באבי ראה בן-גוריון פובליציסט מוכשר, אף שחשף במאמריו בלא מורא את "הרקב ביעקב" בתקופת שלטונו. בפעם האחרונה שבן-גוריון גידף את יריבו - זה היה מעל בימת הכנסת, כשנה לאחר הסתלקותו של אבי. "דברי נאצה חסרי-תקדים של ראש הממשלה גרמו להפסקת ישיבת הכנסת" - זעקה הכותרת הראשית בביטאון האופוזיציה, "חרות", ב-14 במאי 1963.
"חבר הכנסת חיים לנדאו וחבריו שיבחו ונשאו את שמו של היטלר" - חולל ראש הממשלה פרובוקציה מתוכננת, כדי להסיח את הדעת מענייני חוץ וביטחון רגישים, ובמיוחד יחסי ישראל-גרמניה, והביא לפיצוץ הישיבה. "יש גבול לומר ליהודים שהם פיארו את היטלר" - זעק בתגובה כמעט בלתי נשלטת מנחם בגין - "מלשין שכמותך, משתף פעולה, מסית ומלשין, עוכר ישראל מתועב!"
למרות סערת הרוחות המשיך בן-גוריון וציטט ממאמר של אב"א אחימאיר מ"חזית העם", שבו הוא מציין "שמות מזהירים" וביניהם דה-ואלירה והיטלר. ברור כי במילה "מזהירים" הכוונה הייתה ל"בולטים", לטוב או לרע, אלא שבן-גוריון ביקש לעשות "מטעמים" ממילה לא מוצלחת במאמר נושן של יריבו האידיאולוגי - ולתקוף את האופוזיציה באופן לא-ענייני.
לא תמצאו את חילופי הדברים הקשים הללו בפרוטוקול הרשמי, כי יו"ר הכנסת דאז, קדיש לוז, הגיע לסיכום - גם על דעת בן-גוריון - כי הדברים הקשים שנשמעו במליאה ומצוטטים בהרחבה בעיתוני הזמן, יימחקו מדברי הכנסת. במקומם מופיע נוסח עמום, תיקון חסר תקדים בתולדות כנסת ישראל.
בפרשה זו מצא עצמו ראש הממשלה בבידוד מזהיר, כלומר בולט. איש מחברי סיעתו לא קם להגנתו. גם לא ביטאון מפא"י "דבר". ואז באה ישיבת הממשלה ב-16 ביוני 1963 ובה הודעת ההתפטרות המפתיעה ("ממניעים אישים") של דוד בן-גוריון. הסיבה האמיתית היא, כעדותו של ד"ר יוחנן בדר בספרו "הכנסת ואני": "האינצידנט הזה, שבו לא זכה בן-גוריון לתמיכת חבריו". ואני מוסיף: בגלל אחימאיר המת - נפל בן-גוריון מכס השלטון.
בהיסטוריה הפוליטית שלנו היה עוד ראש ממשלה שהודיע במפתיע על התפטרותו, כשהוא מנמק אותה בישיבת הממשלה בשלוש מלים אחרות: "אינני יכול עוד". זהו מנחם בגין, כמובן, אשר ב-1963 הגן בלהט במליאת הכנסת על זכרו של אבי המרי בבריטים. יוני הוא חודש חם, ולא רק בגלל מזג האוויר. חודש שרשומים בו מאבקים היסטוריים יצריים, בין היריבים הפוליטיים הגדולים - בין בן-גוריון לבגין ואחימאיר, ובינו ויורשיו בשמאל לבין שלושה דורות למשפחת נתניהו: הרב, הפרופסור וראש הממשלה. האם יהיה זה יוני האחרון של ביבי שלטון?

פורסם לראשונה במעריב, 10.6.2019
תאריך:  11/06/2019   |   עודכן:  11/06/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2019 (ב)
מירב ארד
ועידת המפלגה תכריע מחר בעניין הבחירות ליו"ר הבא    בוועידה יוחלט אם לקיים פריימריז גם לרשימת חברי הכנסת או לשמר את הרשימה שהתמודדה בבחירות האחרונה    גבאי: "נעשו טעויות שעליהן אני לוקח אחריות מלאה"
מירב ארד
הוסיפה: "מדינת ישראל חולה במחלת החקקת והבגצת"    על פסקת ההתגברות: "כיוון שבג"ץ לקח לעצמו את הסמכות לפסול חוקים אין לו כל סמכות לפסול חוקי יסוד. אם נגיע לזה זו תהיה רעידת אדמה משטרית"
מנחם רהט
נתניהו לא הפסיק לשתות – עד שהתפקע    אילו לא שתה 1,400 מקולות הימין החדש, הייתה לו היום ממשלת 64 מנדטים – עם ליברמן בחוץ, מבלי להפוך את המדינה לבת ערובה להמשך שלטונו
יוסף אליעז
האמנם הטלת התפקיד על ח"כ אחר, אם מהליכוד ואם מכחול-לבן שהשתוותה לליכוד במספר המנדטים שקבלה, נועדה מיד לכישלון? איני בטוח
צילה שיר-אל
החודש הקרוב יהיה רווי בקשיים עבורו ועד אמצע אוגוסט, אז יצטרך להחליט סופית כיצד הוא מגבש דעותיו ונערך לקראת העתיד    נראה שהעתיד לא ממש ורוד עבורו, כיוון שכוכב סטורן הוא הכוכב שמביא לקשיים ועיכובים ממשיך להשפיע על ראש הממשלה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il