X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מערכת Nfc איתרה כמה מנהלים/בעלים של חברות גדולות שמקום מושבן בצפון, המנצלים את יכולתם הארגונית ואת המשאבים העומדים לרשותם, ומסייעים, בשקט בשקט, לאותן משפחות שבאמת זקוקות לכך: עולים חדשים, קשישים ונכים שמתגוררים בצפון ומזה שלושה שבועות אנוסים להישאר במקלטים צבי מרום הוא אחד הבולטים שמהם ניר מירקין ואייל שמואלי נאלצו לתמרן כדי להמשיך ולהחזיק את המפעלים פתוחים
▪  ▪  ▪
מרום. עזרה לזולת. בלי דיבורים

בצל הלחימה שניהלו כוחות צה"ל בגבול הצפוני, ספגו תושבי ישובי קו העימות מהלומות קשות: בגוף, בנפש, בכיס ואף בעתידם. הרשויות המקומיות, המדינה ושאר גופים רשמיים שתפקידם להגיש סיוע, הגישו סיוע מוגבל מאוד. לעזרתם נרתמו כמעט כל מי שידם משגת להגשת סיוע כמו: מזגנים, חלוקת מזון, בידור, תעסוקה לילדים ועוד ועוד. למערכות העיתונים הגיעו הודעות לעיתונות, לרוב מגופים עסקיים שעשו מעשה טוב ותרמו מיכולתם ורוצים מעט קרדיט על כך.
אך יש מי שתורמים בשקט. מערכת Nfc איתרה כמה מנהלים/בעלים של חברות גדולות שמקום מושבן בצפון, שניצלו את יכולתם הארגונית ואת המשאבים העומדים לרשותם, וסייעו, בשקט בשקט, לאותן משפחות שבאמת זקוקות לכך: עולים חדשים, קשישים ונכים שמתגוררים בצפון ובמשך חודש נאנסו להישאר במקלטים.
"הייתי מעדיף לתת עוגות וגלידה"
צבי מרום, בעל השליטה ויו"ר באטם תקשורת מתקדמת בע"מ, הוא אחד מהם. מאותם אישים שלא צריך לשדל כדי להושיט יד. לעזור. מרום אמר בראיון ל- Nfc, כי היה שמח אילו היה צריך להביא עוגות וגלידה ולא לתקן אסלות, אבל זה מה שנדרש ממנו כעת. זה מה שהאנשים האלה באמת צריכים.
"בצפון - המון אנשים משכבות חלשות יותר נפגעים קשה מאוד... למשל עולים, במיוחד מאתיופיה. ישנם אנשים מבוגרים שהם קשי תנועה... במקרים רבים אנו רואים שהעבודה שנעשתה על-ידי השלטון המקומי היא לא טובה - מקלטים לא מוכנים וכו'". מרום הוסיף: "דוגמה נוספת היא טיטולים, כי הרי אמא ל- 7 ילדים, לא יכולה ללכת ולעשות קניות בצפת".
בארגונים שצבי מרום פעיל בהם, מבצעים שורה של פעילויות, שעיקרן פעילויות וולנטריות, חלקן על בסיס אישי, חלקן מפעלי, חלקן כספי. עבורו ועבור קולגות שלו, הסיוע אינו מסובך. "אנו ארגונים גדולים שקל לנו מבחינה לוגיסטית להתארגן ומהר", אמר ופרט:
"הבסיס הכספי זה קל - אתה נותן כסף לעמותות שעוזרות לאנשים. הבסיס הוולנטרי - מרבית האנשים שלנו עושים פעילות וולנטרית במסגרת גופים שהתארגנו אד-הוק או קיימים - כמו למשל בוגרי אוניברסיטת תל אביב שאוספים כסף ונוסעים ועוזרים".
דוגמה נוספת: מנהל הכספים של החברה שיצא עם קבוצה של אנשים למרכז קליטה לעולים חדשים מאתיופיה בשכונת הדר בחיפה, מרכז שנפגע קשה מהקטיושות ולא מקבל עזרה ראויה. מרום מספר, כי עובדי מרכז הקליטה כולם ברחו מהעיר ואינם מגיעים לעבודה, והעולים נשארים חסרי אונים. הם זקוקים לחיתולים, מאווררים, מזון ואין מי שיסייע להם.
"היה עדיף אם הרשויות היו עושות, אבל אם לא הן אז אנחנו"
"הבסיס המפעלי - מרום מציין, כי הפעילות נובעת מזה שלכל מפעל יש כוח ארגוני. ולנו, כמו לקבלני המשנה שלנו, יש כוח ארגוני שמאפשר להוציא רכבים, להביא ילדים לפעילות, לפתוח קייטנות... מאפשר לעשות דברים שכמובן היה טוב אם השלטון המרכזי או המקומי היה לוקח את זה על עצמו ואנו רק היינו מוסיפים על זה, אך זה לא המצב... ולכן אנו עושים הרבה פעילויות".
מרום מספר לדוגמה, על תרומה גדולה של כסף שהגיעה מתורמים באנגליה ונועדה למימון רכישת מטפי כיבוי. "כוח כיבוי האש סובל מאוד קשה מהמצב, הם עובדים קשה בגלל הקטיושות... צריך להיות כושר כיבוי אש מקומי ואם יש לך מטף טוב זה יעיל ועוזר". מרום מוסיף: "כמה שזה נשמע משונה, למרבית האנשים אין מטפים ולא יודעים להפעיל מטפים".
מרום מספר, שיש פעילות נון-סטופ, מרבית שעות היממה מנכ"לים, עובדים ומנהלים יוצאים לאזורי העימות. "אני אישית יוצא בשעות מוקדמות מאוד בבוקר ודואג לדברים... למשל: להגיע בבוקר ולחלק ארוחות, מספיק מוקדם כדי שיגיעו לפני ארוחת הבוקר".
מותח ביקורת על עבודת הרשויות
"יש עמותות כמו חב"ד או "יד שרה" - לעבוד דרכן זה קל לנו, אבל אנחנו גם מסדרים ודואגים בעצמנו - אחרי שבוע ראשון של פעילות בצפון, כשהיה ברור לנו שזה יימשך עוד הרבה זמן והמצוקה של אנשים הסתברה כאמיתית ושאין ארגון מספיק טוב לתמוך בהם... באופן טבעי, מפעלי תעשיה הם סוג כזה של ארגון שקל מאוד שאם המנכ"ל אומר לעשות משהו אז עושים, ולכן אנחנו יכולים לעשות את זה... יש כאן גם אפקט מנהיגותי - אתה מסביר לעובדים שזה זמן קשה... אז אנשים באים לעבודה...".
"הרבה מהעובדים הם תושבי יוקנעם והאזור בעצמם והם סופגים מהלומות בעצמם, אבל בסופו של דבר, רוב האנשים במדינה הם חיילים בדימוס או קצינים בדימוס ובהסברים נכונים, כל אחד מטה שכם".
צבי מותח ביקורת על עבודת הרשויות, שאת המטלות שלהן הוא ואנשים נוספים נאלצים למלא: "המקלוט, למשל. היה נחמד כמובן אם חלק מהמקלטים היו נראים יותר יפה וצבועים בצורה עליזה, אבל דברים בסיסיים יותר כמו שאין שירותים או שיש פגמים במקלט - זה דבר שהוא לא בסדר, כי זה עושה את החיים של האנשים שגרים שם לגיהנום".
"לתקן אסלה או להחליף אסלה זה באמת לא בעיה, ואיש אחזקה של מפעל כמו שלי עושה את זה בחמש דקות. אבל האנשים האלה שגרים שם לא יודעים לעשות את זה. חלק מהרשויות שאני נתקל בהן, הייתי מצפה שבאותה זריזות שהם רושמים דוח תנועה הם יכולים לשלוח פקח פעם בשבוע לבדוק שהשירותים בסדר".
"רוב התקלות הן אידיוטיות - מאווררים, לוח חשמל לא תקין - וקלות מאוד לפיתרון ומראות על חוסר תשומת לב ראויה, ואני מקווה מאוד מאוד שהלחימה בצפון תעלה את רמת המוכנות ויהיה חשבון נפש אצל כל מי שאמור לתת את המענה במקומנו".
לקחים לעתיד
"יש כאן מקום גם לארגונים כמו התאחדות התעשיינים ואחרים, שצריכים להבין שאנו מצויים בעימות מתמשך ולהכין תוכניות של עזרה הדדית, של התארגנות, זה אפשרי לעשות את זה במאמץ קטן כי אנחנו גופים מאוד מאורגנים...".
מרום נערך, מבעוד מועד, גם לשבוע הרביעי של המלחמה. "לשבוע הבא כבר יש לנו תוכניות יותר גדולות למשל קייטנה. למשל רכבי אספקה כדי שהשרשרת הלוגיסטית תעבור יותר מהר. אנו מאורגנים יותר בהכנת חבילות מסוגים שונים, יודעים מתי יוצאים בבוקר ומחלקים כדי שיגיע לפני ארוחת בוקר, מאורגנים כבר עם כמה שיפוצניקים... זה רק עניין של שיטות וארגון עבורנו".
הלקח לעתיד שצבי מרום מוצא בשלושת השבועות האחרונים הוא שדברים צריכים להיות מתוכננים מראש. יש פתגם לטיני שאומר: 'אתה רוצה שלום תתכונן למלחמה'".

אייל שמואלי: נקווה שהפירגון יביא עסקים

אייל שמואלי, בעליו של מפעל העוסק בהזרקות פלסטיק הממוקם במעלות סיפר ל- Nfc על ההתמודדות עם קשיי הרקטות והטילים. "המפעל מעסיק תושבים ממעלות והסביבה ומתחילת המלחמה רק כ- 20% מהם מגיעים מדי יום למפעל. בימים של נפילות מגיעים רק 50% מהם", הוא מספר.
הראיון עימו נערך בשבוע השלישי למלחמה. שמואלי מספר: "אנחנו משתדלים להוציא את העובדים ולהפעיל אותם בתוך המקלטים. מאחר שמרבית הפועלים לא עובדים, מחליפים אותם אנשי ההנהלה אשר עומדים מאחורי המכונות. "הצוות הניהולי עושה תורנויות במפעל ואנחנו עושים כל מה שצריך לעשות. כשהעובדים לא באים המנהלים יורדים לעבוד על המכונות".
שמואלי אומר, כי על-מנת להתמודד עם ההזמנות השונות הוא העביר עבודות לקבלני משנה באזור המרכז.
שמואלי, המתגורר בכפר ורדים, שלח את בני משפחתו לנגב, אך הוא עצמו נשאר בצפון וממשיך להגיע מדי יום למפעל. "מסביב היו נפילות, אך הן לא פגעו במפעל". יש לנו מקלט בתוכו עובדים, אבל אי-אפשר לעבוד שם כמו שצריך".
"יש לקוחות שמפרגנים לנו, שולחים חבילות, מכתבים, חבילות עם שוקולד", הוא מספר. להערכתו, הכלכלה והתעשיה בצפון תזכה לדחיפה רבה לאחר סיום המלחמה. "הכלכלה באזור תבוא לידי ביטוי ותתפתח אחרי המלחמה, בגלל שיש עורף רחוק שמפרגן ויפרגן לתעשיה בצפון".
"אנחנו מקבלים פידבקים טובים וזה יזרים עבודה לצפון. אני חושב שזה יהיה מנוף חזק לעובדים בצפון", הוא אומר ומוסיף: "זו לפחות התקווה". "עם ישראל מתגלה בגדולתו בשעות שכאלה - כך גם בביזנס", הוא מוסיף.

ניר מירקין: שתי פגיעות ישירות במפעל

ניר מירקין, תושב מצפה הילה, מנכ"ל ובעלים של מפעל ארדונן במעלות, מפעל העוסק בייצור זיווד אלקטרוני לתעשיית היי-טק בעיקר, מספר: "אנחנו במצב מלחמה בשלושת השבועות האחרונים. המצב מאד קשה, אנחנו מנסים לתמוך בלקוחות שלנו, ובמקביל, כמה שפחות לסכן את העובדים".
עד לפני שבועיים, הוא אמר ל- Nfc בשבוע השלישי של המלחמה, "ניסינו להפעיל את המפעלים באזור מעלות עם חלק מהעובדים במהלך היום, וכבר שבוע וחצי אנחנו מנסים להפעיל את המפעל בלילה, ללא הצלחה. רוב העובדים למעשה עזבו את היישוב וירדו לכיוון דרום, חלק לת"א, חלק לבאר שבע וחלק לאילת. אנחנו מנסים להיות בקשר עם העובדים. בימים רגילים, במפעל עובדים 90 איש. בשבועיים האחרונים אנחנו עומדים על כ- 15 עובדים. בימים האחרונים כולם ירדו דרומה".
"אנחנו מאד מעריכים את הלקוחות שלנו שעוזרים לנו כמה שניתן. אנחנו יודעים שהם עוברים תקופה קשה, כמונו. אנחנו משוכנעים שבגמר הלחימה, נוכל לחזור לשיגרה והם יהיו סבלנים ויעזרו לנו, על-מנת שנוכל לכסות את ההפסדים שנובעים מהפסקת הייצור".
שתי פגיעות ישירות במפעל
"בשבוע האחרון ספגנו שתי פגיעות ישירות במפעל - הראשונה ביום שבת בצהריים במתחם המפעל, וכמה ימים לאחר מכן ב- 10:00 בבוקר פגיעה ישירה במשרדים. 20 דקות לפני זה פינינו את כל העובדים מהמפעל".
"החיים במעלות הפכו בלתי נסבלים. כמות הנפילות היא מעבר לכל דמיון. מעולם לא נתקלנו בכל כך הרבה נפילות ברדיוס כל כך קטן. כרגע המפעל מושבת, אנחנו מנסים להשמיש אותו לאט לאט עם עזרה של 'מבני תעשיה', אשר להם שייך המבנה. רוב העובדים ממעלות, מחורפיש ומכפר ורדים.
העובדים רוצים לחזור לעבוד, ומצד שני הם חוששים לשלומם, ואני יכול להבין את זה. אנחנו לא מפעילים לחץ על העובדים לחזור לעבוד, כי אנחנו מבינים אותם. גם לנו לא קל".
הראיון עם ניר מירקין נערך כאמור בשבוע השלישי למלחמה. המפעל חזר מאז לעבודה מלאה.

תאריך:  18/08/2006   |   עודכן:  18/08/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נותנים בסתר - בלי לרוץ אחרי הקרדיט
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
הוכחה נוספת
duducohn  |  18/08/06 19:42
2
הם גמדים לעמות גדימאק. נתנו גרושים  ל"ת
ששון  |  19/08/06 10:22
 
- ששון בלי שמחה
צבי מרום  |  20/08/06 11:23
3
כל הכבוד על היוזמה!!!!!!! ל"ת
ה  |  23/08/06 14:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
טל רבינוביץ'
דודו אלהרר
הכוח שיש לאמצעי התקשורת הוא אדיר    אפשר להבין מדוע אמצעי התקשורת אינם מסוגלים להיות אחראים במאה אחוז    לא כל מה שמדווח - בהכרח נכון    ראו "מלחמת לבנון השנייה".
ד"ר רון בריימן
גורי גרוסמן
ד"ר אברהם בן-עזרא
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il