X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כל אחד מחמשת החושים משויך לאיבר אחר בגוף: חוש הראייה - לכבד; חוש הטעם - ללב; חוש השמיעה - לכליות; חוש הריח - לריאות וחוש המישוש - לריאות
▪  ▪  ▪

בני האדם התברכו בחמישה חושים מוכחים ובחוש שישי, בלתי מוכח, אותו אנו מפרשים כאינטואיציה. טיפול בחמשת החושים המוכחים, מביא הן להתחזקות החוש השישי והן לבריאות טובה יותר.
לפי הפילוסופיה הסינית, כל אחד מחמשת החושים משויך לאיבר אחר בגוף. חוש הראייה - לכבד (דרך העיניים), חוש הטעם - ללב (דרך הלשון), חוש השמיעה - לכליות (דרך האוזניים), חוש הריח - לריאות (דרך האף) וחוש המישוש - לריאות (דרך העור).
האחראי על כל החושים הוא החלק הגופני של הנפש, המוכר לנו ברפואה המודרנית בכינוי פסיכוסומטי וברפואה הסינית כ- Corporal Soul או בקיצור - /CS על חלק זה אחראיות לפי הרפואה הסינית הריאות. במהלך החיים הוא מאפשר לנו לחוש בכאבים, הוא גורם לנו לבכות בעתות צער, מווסת את כל הפעילות הפיזיולוגית של האדם ותלוי במצבו התמציתי של האדם. כשהוא נחלש, אנרגיית החיים נחלשת.
כיצד לחדד את החושים וכיצד הם משפיעים על חיינו?
- חוש הראייה:
כאשר איננו נחשפים לקשת רחבה של צבעים אנו יותר דכאוניים, מערכת החיסון נפגמת במשך הזמן, לחץ הדם נוטה לעלות, הפריון קטן ואורך החיים משתבש.
כיצד לחדד את חוש הראייה? מומלץ לצאת לטבע ולא להסתפק במראות העיר. להביט על שלל הצבעים ולנסות לקלוט אותם, ליהנות מהיופי של העולם ולהתבונן בו מחדש. לפי הרפואה הסינית הראייה תלויה בתזונה של דם הכבד וזרימת הדם לעיניים תלויה בלב. ניצול יתר של העיניים מיק לדם ומכאן גם ללב ויש להימנע מכך.
- חוש השמיעה:
הצלילים השונים מגרים את האוזן ומגרים את המוח. האזנה לצלילים הרמוניים, כמו במוזיקה קלאסית, מטפחת את אזור השמיעה במוח ומומלצת מאוד. האזנה רבה לצלילים לא הרמוניים, לרעש ואי הגנה על האוזניים בעבודה רועשת, תפגום במוח במשך השנים. לפי הרפואה הסינית, השמיעה תלויה בכליות, אבל גם ללב יש השפעה עליה. לכן, תרופות הפוגעות בכליות, פוגעות גם בשמיעה.
- חוש הטעם:
חוש חשוב במיוחד שיכול לדרבן אותנו לאכילה או לאי אכילה ולהזהיר אותנו מפני מאכלים מזיקים. רובנו מסתפקים בשלושה או ארבעה טעמים ולא מפתחים את חוש הטעם. כשאנו רעבים אנו נחלשים, מערכת החיסון נפגמת ואנו הופכים לדכאוניים.
מה לעשות? פשוט להעשיר את התפריט בטעמים בלתי מוכרים, בעשבי תיבול ובתבלינים שונים. מומלץ מאוד להימנע מאבקות מרק המוסיפות לגוף בעיקר מלחים ולהשתמש רק בחומרים טבעיים ובכל אבות המזון. לפי הרפואה הסינית, חוש הטעם תלוי בלב ובנפש, מפני שהלשון היא איבר החישה של הלב ולכן רפואה זו נעזרת בלשון כדי לאתר מחלות.
- חוש המישוש:
בחוש זה אנו משתמשים כמעט לא במודע. תחושות של חום וקור, של נעימות בגוף, דקירה, חיספוס ועוד, הם רק חלק ממה שחוש זה מעניק לנו. למרות חשיבותו של חוש זה, אנו נוטים לפגוע בו. אנו לובשים בגדים סינטטיים, המטעינים את עורנו בחשמל סטטי ומשבשים את השדה האלקטרומגנטי שלנו, פוגמים בעור שלנו בהליכה גסה או עבודה קשה עד שהעור הופך לקשה וחסר תחושה. הפגיעה בתחושה היא מהותית, מפני שבגופנו יש שדות חשמליים. פגיעה כזאת משביתה חלקים חשובים המוח.הסינים פיתחו את תורת הדיקור ודרכה מטפלים בשדות הללו.
מה עושים? לובשים בגדים מחומרים טבעיים, מגנים על העור בהליכה ובעבודה קשה וניהנים מכל תחושה שהעור שלנו חש ומנסים להעניק לו תחושות נוספות.
לפי הרפואה הסינית, תלוי בעור, בלב ובנפש, מפני שהוא אחראי על ההכרה והארגון של האיברים החיצוניים. פגיעה בלב ובעיות נפשיות, ישתקפו בעור תוך זמן קצר.
- חוש הריח:
בעולמנו הריחות הטבעיים נמצאים בנסיגה. שימוש בסבון והסרת ההפרשות והריחות הטבעיים הוא אחת מהסיבות לכך. הבשמים והדאודורנטים מונעים מהגוף הפרשות טבעיות ולאורך זמן מזיקים לגוף. הם גורמים לנו לא לזהות משיכה או דחייה ולא להבדיל בין סביבה אוהדת לעוינת.
ההמלצה גם כאן היא להשתמש בחומרים טבעיים ובכמה שפחות חומרי ריח מלאכותיים. נזין את גופנו בחומרים טבעיים, כדי שגם ההפרשות יהיו נעימות וריחניות ולא נשתמש בחומרים כימיים. לפי הרפואה הסינית, חוש זה תלוי בריאות, בלב ונפש. חמשת הריחות חוזרים אל האף ומתאכסנים בלב ובריאות. כאשר קיימת בעיית בריאות בלב או בריאות, יכולת האף להריח פוחתת.
כל החושים תלויים גם בנפש לפי הרפואה הסינית, כפי שהם תלויים במוח לפי הרפואה המערבית. כדי לחזק את אחד מהאיברים עלינו להפעיל את החוש המקושר אליו. אם למשל נרצה לחזק את הכבד, נוכל להשמיע צליל צעקה, נגרה את העיניים בצבע ירוק, נריח אלכוהול או ריקבון עץ או נאכל טעם חמוץ. כך גם לגבי איברים אחרים.
הגישה הסינית העתיקה מציגה ריח ייחודי, טעם ייחודי, צליל ייחודי וצבע ייחודי המתאימים לכל איבר בגוף:

פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית וסינית
תאריך:  22/08/2006   |   עודכן:  22/08/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
5 החושים ברפואה הסינית
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
נו באמת... ל"ת
אביגיל  |  22/08/06 23:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גיא רפאלי
זהו זה. כבר אין יותר מה ללמוד ולהפיק לקחים. עיתוני השבוע ובעיקר סוף השבוע עשו זאת בשבילנו. הכל ידוע, פרוץ ומופקר. יש כבר אשמים וצריך רק להכין חבל ולמצוא את העץ המתאים. ומה יהיה בשבוע הבא? נתחיל מהתחלה?
דורית פינץ
את מעשה ההתנהלות מול לקוח ניתן להמשיל למלאכת החיזור הרומנטי: יש לדעת להוביל באופן בוטח את השיחה, לגלות הבנה לדברי הצד המחוזר, לזהות את התנגדויותיו, לדעת לטפל בהן נכון, ולעבור לשלב הסגירה. ולא פחות חשוב, ליהנות מכל רגע
אריה דרוקמן
אדוני ראש הממשלה, הגיעה שעת חירום! לא תוכל להמתין ולו יום. משבר האמון בין הדרג הלוחם לדרג הצבאי המנחה הגיע לצומת משבר, בה חייבים לקבל החלטות מהירות וכואבות. אם תמשיך להסס תגביר את עוצמת השבר
נרי אבנרי
השופטת הדסה אחיטוב הרמן חלקה על דעתו של השופט דוד בר אופיר שקבע, כי "מדובר בסטייה התנהגותית חמורה מאין כמוה". לדבריה, בקלטת המתעדת את יחסי המין עם הילד ושהוצגה בפני ביהמ"ש "הקטין נראה נהנה" (ילד בן 11!!). ועוד מתוך גזר הדין: "הילד גילה בקיאות ומיומנות מינית, ולא היה כאן ניצול ציני, ולא היטפלות לילד חלש"
עו"ד עפר טויסטר
בית המשפט קבע: הדרישה של עיריית מגדל העמק - כי הכספים של כופר חנייה יועברו לאחר סיום הקמת חניון ציבורי רק מאששת את העובדה כי מימון הקמת החניון הציבורי נעשה ממקור עצמאי אחר והכספים של 'כופר חנייה' נועדו להוסיף בעצם לקופה הכללית של רשות מקומית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il