על גבעה שוממה ונישאת, בגובה 300 מטר, במזרח חבל מודיעין, ממוקם "כפר חשמונאי" - על שם משפחת החשמונאים שהתנחלה שם בימים ההם. מייסד הכפר, מנהלו והרוח החיה בו, הוא זוהר ברעם, בן ה-68, גיאוגרף מוסמך במקצועו ומומחה לתיירות, שקיבל עליו, באישורן של הרשויות המוסמכות, להקים במקום אתר-תיירות להמחשת מורשת המכבים ולשחזור אורח-חייהם. כיום זהו, למעשה, הכפר היחיד בארץ המשוחזר בשלמותו.
בתל הקדום, שליד מושב שילת, כבר היו הנתונים הבסיסיים קבועים בשטח: אתר היסטורי בנוף-קדומים פראי, עם תצפית של 360 מעלות, מרהיבה ביופייה, שלמרגלותיה נושקים מודיעין העתיקה, תל א-ראס, קברות המכבים ויער בן-שמן. וכך, בהסתמכו על ספרות מקצועית, עלה בידי זוהר ברעם, בעבודת נמלים, לשחזר את חיי החשמונאים ולהמחיש את מערכות הייצור והקיום באותה תקופה, באמצעות בנייתם של מיתקנים הולמים לימים ההם.
שחזור היסטורי בלב הכפר ריכז זוהר מערכת כלי-עבודה רבים, מהם עתיקי-יומין, שעברו מדור לדור והמהווים יחדיו מערכת-ייצור שלמה שאיפשרה, למעשה, בזמן החשמונאים, קיום יומיומי ואגירת מים ומזון. בין המוצגים בכפר: בורות-מים ועליהם מיתקני-שאיבה; מגדל-שמירה (שומרה), בית טאבון לאפייה ולבישול, כלי בישול עשויים טיט, בתי-בד עתיקים לייצור שמן-זית, טחנת-מים קמאית לטחינת קמח; כלים לעיבוד האדמה בחקלאות המסורתית, כמו מחרשות, מורג, מזרים וכברות, וגם כדים לאגירת שמן-זית וגרעיני-תבואה; ממגורות, כוורות-דבורים, נול-אריגה ואפילו גת קדומה.
להיות חשמונאי השמועה על קיום האתר עוברת מפה לאוזן וכך מגיעות לשם בשבתות קבוצות של טיילים הנקרים לאזור ובימי חול באים לשם תלמידים, חיילים וסתם אזרחים, הזוכים מזוהר להסברים על נושאים הקשורים באתר ובסביבתו, במלחמות המכבים והממלכה החשמונאית ובקרבות מלחמת השחרור באיזור. בצד ההסברים מאפשר זוהר למבקרים (תמורת תשלום של 35 שקל לילד, המקבל גם כלי-הפעלה, ו-20 שקל למבוגר) להפעיל בשטח, הלכה למעשה, את כלי העבודה, נוסח הימים ההם ובהתאם לעונות השנה הוא מפקיד בידיהם מגל וחרמש, משדדה, כברה ופלך. מי שמתאווה, אף יכול לאפות במו ידיו פיתות, טעימות להפליא, בטאבון; לשאוב מים מן הבאר, ליצור כלי-חרס, להפיק שמן, לדרוך ענבים ואפילו לטבוע מטבעות.
קולינריה חשמונאית אטרקציות מיוחדות בכפר הן סדרה של צמחי בר מתקופת החשמונאים, שהיוו שיטת-מרפא בעולם של אז, עם הסברים על השימושים השונים שלהם; תצוגה של השוק הכפרי בימי קדם ובית-מדרש קדום, כשלידו בית-כנסת נוסח הימים ההם.
מתברר כי זוהר ברעם אפילו לא שכח את העובדה שצבא המכבים - כמו כל צבא - נהג לצעוד על קיבתו. נאמן לשחזור, הוא דאג להקים במקום מסעדה פיקנטית, ברוח הימים ההם, "אסאדו" שמה. היא מנוהלת, באווירה כפרית לשמה, על-ידי חוסה, שף-מומחה מאורוגוואי שהתאקלם במקום ושהתמחה, יחד עם צוות-גרילרים מנוסה, בצליית בשרים ייחודית, כשהוא משתדל - ומן הסתם גם מצליח - לחקות את שיטת הכנתם בנוסח הימים ההם.