X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
המיילדת שרי קרוכמל מביאה תובנות מהמפגשים של זוגות לאחר לידה במרכז "אמא אדמה" האם "גברים ממאדים נשים מנגה" גם בלידה?
▪  ▪  ▪
אילוסטרציה

על ההבדלים בתפישת העולם של בני שני המינים, כבר נאמר ונכתב למכביר. אבל כאן אני רוצה להצביע על ההבדלים שבין גברים לנשים, ביחס לחוויית הלידה שלהם.
סוג של "מעבדה" - שבה ההבדלים הללו משתקפים במלוא עוצמתם, מתרחש אצלנו במרכז, בכל פעם שמתקיים מפגש לאחר לידה, של זוגות שהשתתפו בקורס הכנה ללידה.
הזוגות מתאספים כרגיל בהתרגשות ובשמחה ל"פגישת המחזור", כשכל אחד משוויץ ומשווה את "אוצרו" הרך לזה של האחר. הם מחליפים רשמים ומשווים מחירים, למשל: של עגלות וחיתולים, של תכשירים להפגת כאבי בטן מגזים או של מוצרי תינוקות אחרים ולאחר שנרגעים מההתרגשות הראשונית, כולם יושבים במעגל וכל זוג מספר את חווית הלידה שלו.
הוא מספר את סיפורו והיא מספרת את שלה - אותו זוג, אותה לידה ו... חוויה אחרת לגמרי. מה זה? מה קורה פה? לא הייתם באותה לידה?
והתופעה חוזרת על עצמה שוב ושוב, כשסיפור לידה אופייני יכול להתנהל לא פעם בערך כך:
הוא אומר שהיה קטסטרופה. בעיקר הוא כועס על הצוות, שלא נכנס בזמן, שלא הסביר ולא הדריך, שלא שם לב להאטה בדופק, על זה שאמרו לאשתו ללחוץ ויצאו מהחדר, כשהוא נשאר לבדו אחראי למה שמתרחש.
לא, הוא לא מספר עד כמה היה בעצם חסר אונים ושבקושי נשם, אבל הוא ראה אותה חיוורת, שוקעת אל תוך עצמה ורק התפלל שהכול ייגמר בשלום.
היא אומרת שבכלל לא היה כל כך נורא ושהיא כבר שכחה את הכאבים. מספרת איך התרכזה בלנשום ולנשוף כמו שצריך, על הרגע שבו החליטה על אפידורל, שלטובתו ויתרה על תואר כבוד בגבורה. איך נכנס הרופא והסביר שאין ברירה ושצריך לסיים את הלידה בואקום או בניתוח קיסרי ואיך קיבלה והבינה שזה לטובת תינוקה. אין לה בכלל טענות כלפי הצוות, להיפך, בעיניה הם היו נפלאים.
הוא מתערב כדי לתאר אותה כ"גיבורה, שרק בזמן הלידה גיליתי איזה כוחות יש בה, כוחות שבכלל לא הכרתי ולא ידעתי שיכולים להיות לה", והיא מביטה בו בחיוך ואומרת: "בלעדייך לא הייתי יכולה לעשות את זה, אתה הרי נתת לי את הכוחות..."
לאחר שמיעת אין ספור סיפורי לידה והתבוננות על אלפי זוגות במהלך הלידה, אני רוצה להציע הסבר פשוט לסיבה ממנה נובעים ההבדלים הדרמטיים בין סיפורי היולדת לבין התיאורים של מי שליווה אותה בלידה - זווית הראיה שלהם באמת שונה לחלוטין. זה שהם שהו ביחד באותו חדר בזמן הלידה, לא אומר שהם גם חוו את אותה חוויה.
האישה נמצאת כול כולה בתוך החוויה. יותר ויותר היא שוקעת אל תוך בועה המאפשרת לה להתנתק מהחוץ "ולעשות את עבודתה". משהו מעמעם ומטשטש את חושיה. היא פחות רואה ופחות מרוכזת בשמיעה ובכלל מחפשת פחות קשר עם "העולם החיצוני" וככל שהיא נמצאת בתוך בועתה, כך "מנגנון הלידה עובד לטובתה".
לעומת זאת, אצל הגבר הצופה מהצד, "מחוץ לבועה", המצב הפוך. הוא דווקא נהיה ערני יותר, חושיו מתחדדים, הוא רואה אותה כואבת, את העוויות על פניה ואת צבע עורה המשתנה. הוא שומע את קולות ודפיקות המוניטור, את האנחות שלה ואת דיבורי הצוות שמסביב. הוא גבר "שרוצה נתונים, כאן ועכשיו", אבל הצוות נכנס ויוצא ולא כל כך מתפנה לספק לו אותם. הוא רגיל לקחת אחריות ומרגיש שגם עכשיו הוא אחראי "על האירוע", אבל במקום ובנסיבות שמעולם לא התנסה בהם.
ואכן בנסיבות כאלה, מה הפלא שהוא מרגיש חסר אונים? אבל בעיקר, למה אין זה מפתיע שהוא רואה וקולט את מהלך הלידה אחרת? אחרת מהיולדת עצמה ובדרך כלל באופן חמור וטראומטי הרבה יותר ממנה, כנראה שגם הרבה יותר ממה שבאמת היה...
חדר לידה איננו מקום שקל להימצא בו. כדאי ליולדת ולבן זוגה להתכונן, ככל שניתן, למה שצפוי ואף עלול להתרחש בו. אבל גם אם החוויה תהייה שונה ואחרת, גם אם אתה רואה בעוד שאת מרגישה, בעיקר חשוב להיות בו - ביחד.
שתהייה לכם לידה וחוויה נפלאה.

האתר של "אמא אדמה"
שרי קרוכמל –
מיילדת מוסמכת ומדריכת הכנה ללידה, BA בסיעוד ובוגרת קורסים רבים גם מהרפואה הטבעית-המשלימה. מטפלת ב"תיקון חוויה" בעקבות לידה טראומטית בעזרת דמיון מודרך. מנהלת אמא אדמה - המרכז להריון, לידה והורות בהוד השרון. טל 09-7408693 www.emadama.co.il
תאריך:  02/03/2007   |   עודכן:  03/03/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איילת פישביין
חשיפת התערבותו של יועץ אולמרט לטובת איש מרכז ליכוד הגיעה לאלימות    מעקב: אלימות עקב חשיפת Nfc
איילת פישביין
האיום הכי רציני על שלטון חולדאי בתל אביב הם הכלבים    אולי משום כך הוא דואג שדיוקנו יתנוסס על גבי הרשיונות שלהם
ניר יהב
מדי יום רביעי יוצאות תמי כהן ורעיה ירון למחסומים באזור שכם וטולכרם במסגרת ארגון "נשות מחסום ווטש" ומנסות להקל עד כמה שניתן על סבל הפלשתינים בתורים הארוכים במחסומים    יש משהו שקט ובעל עוצמה כאחד בנוכחות שלהן שם    "לפעמים קשה נפשית לחזור ולנסוע מדי שבוע למחסומים, אבל נמאס לנו לשבת בבית ולקטר", הן אומרות    מסע בארץ המחסומים, ארץ שנמצאת במרחק חצי שעת נסיעה מתל אביב
נסים ישעיהו
אולי אם נתבונן בשואה שנמנעה בימי מרדכי ואסתר, נוכל להסיק משהו אודות הדרך בה עלינו ללכת כעת, לא רק כדי למנוע שואה נוספת, אלא כדי להגיע לגאולה האמתית והשלמה
ד"ר צ'לו רוזנברג
"משנה חטא חוטא אתה בהישמעך לחוטא" - משפט מספרו של פבליליאוס סירוס ומשמעותו: מחובתו של אדם להשתדל להחזיר למוטב את החוטא ואם לא יעשה כן, הרי שהוא עצמו הולך בדרך החוטא    פרשת "טרטמן" היא הזדמנות עבור המנהיגות של מפלגתה להוכיח שהיא נקיה מכל הליכה אחר חוטאים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il