X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כיצד משפעה תקופת הבחינות על סטודנטים, ולא פחות חשוב מכך- על בני זוגם? איך לעבור את הבחינות בשלום- ולהישאר בזוגיות? ד"ר שרה ברסלרמן, פסיכותרפיסטית ומטפלת פרטנית, זוגית ומשפחתית מתייחסת לתקופה הלחוצה של הסטודנטים - "חופשת" הבחינות
▪  ▪  ▪

מהן בעצם ה"סכנות" שאורבות לזוגיות של סטודנטים בתקופת המבחנים?
בכל קשר זוגי יש מעין חוזה לא כתוב, שנוצר מתוקף היחסים ובעצם מגלם בתוכו את חלוקת התפקידים בין בני הזוג. למשל - מי מזכיר למי, מי אחראי על הצד החברתי, מי מתקשר ככה סתם באמצע היום, ועוד. מה שקורה בתקופת המבחנים זה שה"הסכם" מתערער. אם שני בני הזוג עוברים תקופה לחוצה אז כל אחד יכול להתמקד במה שהוא צריך לעשות ואז הבעיה קטנה יותר. הבעייתיות מתחילה כאשר אחד מבני הזוג סטודנט והשני לא, ואז מופר החוזה הידוע והמוכר להם. למרות שבן הזוג שלא לומד ינסה מאוד להבין מבחינה רציונאלית ומאוד יפרגן, הרי רגשית הוא נעלב ופגוע, כי חסרה לו ההתייחסות אליה הוא רגיל. אם הזוג גר ביחד אז הטלטלה אפילו יותר גדולה, כי יש מטלות בבית שבגלל הלחץ הסטודנט לא יכול לבצע אותם. כל הגורמים הללו ביחד מבאים לרמות עצבים מאוד גבוהות ויש סיכוי גבוה לאווירה טעונה בבית.
נקודה נוספת שיש לקחת בחשבון היא במצב שבו אחד מבני הזוג מפרנס והשני סטודנט, מפני שאז יש פוטנציאל לאווירה טעונה במיוחד. הצד המפרנס צריך להפגין אורך רוח מיוחד, ובמקרים כאלה ניתן לשמוע תגובות שמעידות על קנאה כמו "מה כל כך קשה ללמוד", "הלוואי ואני הייתי לומד", "אתה רק לומד, לא חוטב עצים". בעיני הצד המפרנס, הלימודים עשויים להיתפס כלוקסוס ופינוק, ואז לסטודנט אין לגיטימציה להגיד "קשה לי", למרות שבעצם מדובר בתקופה לא קלה.
עם כל הלחץ שמסביב, זה הגיוני שבן הזוג הסטודנט ישחרר לחצים על החצי השני שלו, כיצד על הפרטנר להגיב?
הפרטנר אמור לתת לזה את המקום. לא לגרום לתחושת אשמה, לא ליצור מניפולציות רגשיות כמו "טוב אני כבר אשתעמם לי פה לבד", אלא להבין שזה תקופה שתעבור, ולנסות למצוא פעילויות אחרות שלא קשורות לסטודנט, דברים שהם בעצם מחוץ לזוגיות. אסור לחשוב שהתקופה מעידה על אופי היחסים.
חשוב שתגרמו לעצמכם להרגיש יעילים, כי זה עדיף מלהיות נעלבים. תפנקו ותקלו על בן הזוג הסטודנט, קחו על עצמכם יותר מטלות, ובסוף תקבלו פיצוי ביחס שיגיע אחרי המבחנים.
ומה לגבי ההיבטים האינטימיים של הזוגיות? להתנזר למשך חודשיים?
ממחקר שעשו על הבדלים בין המינים בתקופת המבחנים עולה שהחשק המיני בתקופה הזאת עולה אצל סטודנטים ויורד אצל סטודנטיות. אצל 63% מהסטודנטים החשק המיני עולה לעומת 72% מהסטודנטיות שטענו שהחשק המיני ירד.
בתקופה הזאת אפשר לראות בסקס כפעילות גופנית משמחת ומשחררת שלא כדאי לוותר עליה. ברור שבתקופה בה יש הרבה דברים לעשות, סקס נראה כמו בזבוז זמן, אבל סקס גם מטהר רגשית ועוזר בפריקת לחצים, הן כפעילות מנטאלית והן כפעילות רגשית.
עם כל הלחץ מסביב, איך אפשר להקדיש כמה דקות ביום לבן הזוג? חשוב לזכור שגם החצי הלא-סטודנטיאלי נכנס לחרדה מכל השינויים ולמרות שאין לחץ בפועל של הלימודים עליו, מדובר בתקופה לא קלה גם בשבילו. הייתי ממליצה לעשות דברים קטנים שימתיקו את הגלולה: להרגיע את החרדה על-ידי שליחת הודעת טקסט מיוחדת, או לפזר בבית פתקאות נחמדות כמו "תיכף חוזרת לעצמי, אוהבת אותך".
והנה עוד כמה טיפים במיוחד בשבילכם:
  • לא ליזום בתקופה הזאת שיחות "יחסינו לאן". מי שלא לומד חש התרחקות מבן הזוג ואולי ינסה להוציא הבטחות מבן הזוג הסטודנט. כל החלטה שתקבלו עכשיו לא תהיה בסדרי העדיפויות הנכונים.
  • חשוב להקפיד על שינה, אף שזה נראה כמו בזבוז זמן בתקופה הזאת. על בן הזוג לדאוג שיהיה שקט ושתוכלו לישון כמו שצריך. אין לפרש את השינה של הסטודנט כזלזול או אדישות.
  • מומלץ לאחסן את מד הנתינה והקבלה. בזוגיות יש נטייה למדוד כמה נתתי וכמה קיבלתי, צריך להבין שהמצב בו הנתינה לא מאוזנת הוא זמני, ומאידך כדאי שהסטודנט ייתן פידבקים ויראה לבן הזוג שהוא מעריך את הנתינה שלו. מילה טובה אחת יכולה לשנות את כל התמונה.
  • לא לוותר על ספורט. יש נטייה בתקופת לחץ לוותר קודם כל על פעילות גופנית, שדווקא גורמת למצב פיזי ונפשי טוב יותר, ויכולת מחשבתית ברורה וחדה יותר.

הכותבת היא יועצת זוגית ומשפחתית (Ph.D.)
תאריך:  12/03/2007   |   עודכן:  12/03/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוגב שריד
סוגיית מכירת תנובה אשר רוכזה בתנועת המושבים והושקעו בה מאמצי ניהול רבים, הוכיחה לנו שהתארגנות מסודרת ועבודת הכנה מוקדמת מהווים יתרון משמעותי בהובלת מהלכים אסטרטגיים
עו"ד משה גולדבלט
יש לתבוע מכל המועמדים הרצים לבחירות התחייבות חד-משמעית לקיים משאל על אופיה ודמותה של הלשכה, שיכריע את הויכוח בנושא זה בתוך מסגרת הלשכה
עדנאן חסן
אוי לשרה כזאת ששמה לנגד עיניה את הטינה כחזון ואת הגזענות כדרך חיים. אוי למנהיג ישראלי שיחשוב כי חיסול מערכת החינוך המוסלמית או מניעת קידום הילדים המוסלמים היא מטרה נעלית של מדינת ישראל!
יואב לוין
מי שמייצג את העובדים חייב להיות מחוייב אך ורק להם. שאלו את המאבטחים ואת עובדי הנקיון מי זאת ההסתדרות והם, כנראה, לא ידעו להשיב
ציפורה חלפון
מי שאחראי למעשה לטירוף המערכות ומחול השדים במדינה הוא מבקר המדינה שעשה בדיוק את מה שאסור לו לעשות. במקום לבקר את מעשי השלטון הוא מנסה בכוח להיכנס לתוך מכנסי הממשלה ורוצה באופן סמוי לנהל את המדינה במקום רה"מ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il