X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
פרשת בשארה הבהירה ששופטי העליון שכחו לשפוט, אולי מרוב אקטיביזם טעותם של השופטים, טעות מרה ואומללה המועמדים לראשות העבודה יצאו לטעום מופלטות אחרי מנוחת הפסח האם פרשת הבית בחברון נועדה לשרת את פרץ בהתמודדות? וגם, מתי התקיים הראיון האחרון שהעניק אהוד ברק לכלי תקשורת [אגם הברבורים]
▪  ▪  ▪
כולם מכירים את בשארה.

מרבית אזרחי ישראל כבר יודעים פחות או יותר למה מתכוונים כשאומרים פרשת עזמי בשארה. זאת, למרות שמרבית הפרטים אסורים לפרסום באופן רשמי. לא רק אזרחי ישראל יודעים, אלא גם תושבי ירדן, קטר והרשות הפלשתינית. האיסור לפרסם את הפרשה מגוחך ואווילי.
לפני הבחירות לכנסת ה-16 החליטה ועדת הבחירות המרכזית לפסול את עזמי בשארה ואת רשימתו, בל"ד, מלהתמודד בבחירות לכנסת. בית המשפט העליון שאמור היה לתת את האישור לפסילה, העדיף לבטל אותה ולאפשר לבשארה להתמודד. השופטים, כך מתברר, לא רק שטעו בשיקול הדעת על-ידי מתן פרשנויות שונות ומשונות לסעיף בחוק יסוד הכנסת שבגינו החליטה ועדת הבחירות המרכזית לפסול את בשארה. השופטים טעו גם בניתוח הפשוט של הממצאים העובדתיים שהוצגו בפניהם. מרוב אקטיביזם שכחו כנראה שופטי העליון לשפוט. כלומר, לעשות שימוש נכון בראיות פשוטות, ולהגיע בעזרתם לפסק דין נכון. אין דרך פשוטה לומר זאת, אולם בפרשת בשארה, השופטים טעו. טעות קשה ומרה.
כך נימקו שופטי בג"צ בראשות הנשיא אהרן ברק, את החלטתם להפוך על פיה את החלטת ועדת הבחירות המרכזית ולאפשר לבשארה להתמודד לכנסת: "האם ח"כ בשארה תומך במאבק מזויין של מדינת אויב או של ארגון טרור נגד מדינת ישראל?. השאלה שלפנינו אינה אם ח"כ בשארה תומך בארגון טרור. שאלה זו ניצבת במרכז ההליך הפלילי המתנהל נגדו, ולא נביע בה כל עמדה. השאלה שלפנינו הינה אם ח"כ בשארה תומך במאבק מזוין של ארגון טרור. כפי שראינו, טענתו של ח"כ בשארה הינה כי מגישתו הדמוקרטית-ליברלית נגזרת התנגדותו לאלימות ולמאבק מזוין. על-פי השקפתו ניתן להתנגד למה שהוא מכנה "כיבוש" בלא לנקוט במאבק מזוין. על כן הוא מתנגד לכל פגיעה באזרחים".
השופטים התייחסו בדבריהם לראיות שהוצגו בפניהם וקבעו כי אין בהם מספיק כדי לפסול התמודדות לכנסת. "גישתו באשר להיות מדינת ישראל "מדינת כל אזרחיה" מתקרבת באופן מסוכן לאפשרות השוללת את קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית", אמרו, "עם זאת, אין בפנינו ראיות משכנעות, ברורות וחד-משמעיות כי הגבול נחצה. הוא הדין באשר לתמיכה במאבק מזוין. לא שוכנענו כי מונחות בפנינו ראיות משכנעות ברורות וחד-משמעיות כי ח"כ בשארה תומך במאבק מזוין נגד מדינת ישראל. אף בעניין זה, אין להתעלם מן החומר הרב שהוגש לנו. עם זאת, אין בו כדי לקיים את ה"מסה" הראייתית הקריטית הנדרשת בעניין זה. אכן, לא נכחיש כי קיים ספק בליבנו. אך ספק זה צריך לפעול - במדינה דמוקרטית שוחרת חופש וחירות - לטובת החירות לבחור ולהיבחר".
במהלך חברותו בכנסת יצא בשארה לביקורים בסוריה ובלבנון, חרף האיסור לבקר במדינת אויב. בשל כך הוסרה חסינותו בשנת 2001 והוגש נגדו כתב אישום. בספטמבר 2006 יצא לביקור בדמשק עם עוד ח"כים מבל"ד, שם אמר כי הוא תומך במאבק של סוריה נגד ישראל, נפגש עם בשאר אסד והביע תמיכה בארגוני הטרור חמאס וחיזבאללה. בתגובה הורה היועץ המשפטי לממשלה לפתוח בחקירה פלילית נגדו. לדברים אלה אין קשר לפרשת בשארה האחרונה.

הערה לסיום

כמו שאר המועמדים, גם אהוד ברק הקים אתר אינטרנט לקראת הבחירות לראשות העבודה. באתר חומר רב ומעניין, כולל תצלומים ומאמרים היסטוריים. מופיעים בו קורות החיים של ברק ותוכניותיו לעתיד.
יש בו גם קישור לארכיון סרטים. המועמדים האחרים, פינס ואילון, העלו לאתרי האינטרנט האישיים שלהם סרטים עדכניים וחדשים. אצל ברק, המילה ארכיון מגדירה טוב את מה שרואים שם. הראיון האחרון שהעניק ברק לפי האתר, הוא לתחנת הטלוויזיה הבריטית סקיי ניוז. זה היה בספטמבר 2006. מאז, האיש שותק.

מועמדי העבודה לקחו פסק זמן

בעיצומו של חג הפסח, לקחו המועמדים לראשות העבודה פסק זמן. האירועים היו דלילים, כך גם העניין התקשורתי בהם. בעיקר היו עם בני משפחתם ועסקו בהערכות מצב פנימיות.
המועמדים כולם עובדים בשיטתיות. כולם כבר ניתחו את ספר הבוחרים, עכשיו צריך רק להגיע לקבוצות והמגזרים. לכל אחד מהמועמדים יומן עמוס וגדוש באירועים וכנסים, מכאן ועד לסוף מאי. האירועים ברובם, לא גדולים. סך הכול מדובר במאה אלף בוחרים. לכל מועמד ישנם קבוצות שהם מבחינתו אבודות. אצלם אפילו לא שווה לנסות. במקביל, יש את הקבוצות שאצלו בכיס, גם כאן חבל על המאמץ. הבעיה היא המתנדנדים. וגם אלה שלא שייכים לקבוצות מוגדרות. שם מרוכז עיקר המאמץ.
אחרי מנוחת הפסח, הגיע הטירוף של המימונה. הפוליטיקאים כבר מזמן הבינו את הפוטנציאל הגלום בחג המרוקאים. מה נראה יותר טוב מללבוש איזה תרבוש מצחיק על הראש, לטפוח על כמה שכמים, לחלק כפות ולהתנהג יום אחד כמו פואד. (למרות שהוא בכלל עירקי). השנה, בגלל הפריימריז, כל מועמד השתתף בלפחות חמישה אירועי מימונה. אבל דווקא המרוקאי היחידי מקרב המועמדים, עמיר פרץ, לא השתתף בחגיגות. האזכרה של אביו חלה ביום זה, מה שמונע ממנו להשתתף באירועים כל שנה, אפילו כשיש פריימריז.
מבחינה תקשורתית פיצה את עצמו פרץ על היעדרותו מהמימונה יום לאחר מכן. שר הביטחון הציב את פרשת הבית בחברון בראש סדר היום הפוליטי כשהחליט לפנות את המבנה. בימין זעמו. בשמאל שמחו אבל אמרו שחבל שזה קורה רק כשיש פריימריז. זה המצב בו נמצא עכשיו פרץ. כל מהלך וכל אמירה שלו, תיחשד מייד. ממנה שר ערבי? שיקולי פריימרייס. מעוניין בתפקיד שר האוצר? בחירות. מפנה בית בחברון? איפה היה עד עכשיו.

עוד פרשה

הנה פרשה נוספת: בנובמבר 2005 גזר בית המשפט המחוזי בנצרת שש שנות מאסר על ג'סאן עתאמלה, בעבר מזכיר מפלגת בל"ד באזור נצרת, שהורשע בפעילות בשרות החיזבאללה. חודשיים קודם לכן נגזר עונש דומה על אחיו, סרחאן, בגין סעיפים דומים - קשר עם סוכן זר וחברות והתאגדות אסורה.
על-פי האישום יצר ג'סאן עתאמלה קשר עם החיזבאללה. במקביל, קשר ג'סאן קשרי מסחר בטורקיה, לשם שלח את סרחאן לנסיעת עסקים. האח יצר קשר עם "אבו ואאל", פעיל בחיזבאללה.
סרחאן שהה בטורקיה כשלושה שבועות, לקראת סוף 2003, ובמהלך פגישתו עם איש החיזבאללה דנו השניים בשאלת מימון פעולות טרור ורכישת אמצעי לחימה, ואף הכינו רשימת מועמדים שייצאו לאימונים צבאיים. במהלך תקופה זו עבר סרחאן לסוריה, ומשם ללבנון. בלבנון שהה עשרה ימים, במהלכם הודרך על-ידי חיזבאללה באימוני נשק, הרכבת מטעני חבלה וכן בהתנהגות ביטחונית, כגון התחמקות ממעקבים. סרחאן פנה לאנשי החיזבאללה בבקשה שידאגו למימון פעילות הטרור המתוכננת בישראל, לאימון הפעילים הישראלים ולרכישת אמצעי לחימה. במקביל, התבקש סרחאן להכין רשימת אתרים שישמשו יעדים לביצוע פיגועים, פיגועי התאבדות והנחת מטענים. עוד התבקש, להכין רשימת מקומות להסתרת המטענים ואמצעי המלחמה, עד לשימוש בהם. עם שובו לישראל הוא נעצר.
מעניין עם עזמי בשארה יעז לחזור לישראל בסופו של דבר.

תאריך:  12/04/2007   |   עודכן:  13/04/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מופלטה בגרונו של בג"צ
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
מאות טעויות שפיטה בעליון-התנדפ
א מ רול  |  13/04/07 04:15
2
לפרק את העליון ולשלוח הביתה את ל"ת
ה"שופטים"  |  13/04/07 06:23
3
בג"צ חותר תחת יסודות המדינה
איילת הטוקבקיסטית  |  13/04/07 06:31
4
אילו לאנגלים ולאמריקנים היו
דר יווסף ט  |  13/04/07 19:45
5
חכי"ם ערבים נוספים מקבלים הכשר ל"ת
הניה  |  14/04/07 11:24
6
מה שמתואר לגבי סרחאן זה כניראה
טוהרת המידות  |  14/04/07 15:05
7
הם טועים גם עם עמך ישראל...
*** דביר ***  |  15/04/07 04:32
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גילי דרוב-היישטיין
ההתקפות האחרונות של בתי המשפט על העיתונות מזמינות דיון על המתח שבין חופש הביטוי לזכות הנאשם למשפט הוגן    העיתונאים והשופטים אינם תמימי דעים בסוגיה זו    מדינת ישראל נגד התקשורת
רמי הוד
השיח הסטודנטיאלי תואם את השקפות הקונסנזוס: משלים עם מגמות ההפרטה ולא יוצא נגדן, רואה את הפערים החברתיים כ"גזרה משמיים", ובעיקר - לא מאתגר את התפיסות הרווחות כמצופה מהדור הצעיר והמשכיל אלא שותף להן
עו"ד אברהם פכטר
ח"כ עזמי בשארה עבר את הגבול, כנראה גם מבחינה ביטחונית. אם יחליט להתפטר מהכנסת ולא לחזור לישראל - לא יהיה זה הפסד לדמוקרטיה הישראלית. מדובר בח"כ קיצוני, שונא ישראל וציונות, מסית מדיח ותומך גלוי בחמאס ובשונאי ישראל
יואב לוין
מה עושים ב-24 מיליארד ש"ח בחמש שנים? מייצרים כ-53,300 מקומות עבודה בחודש בשכר של 7,500 ש"ח    אבל את מי מעניין אצלנו לייצר מקומות עבודה, המובטלים הרי ממילא עצלנים    על תת ביצוע ועודף תקציבי
ד"ר צ'לו רוזנברג
על ממשלת ישראל להתחיל בעבודה נמרצת להשבת אמונו האובד של הציבור: יותר דאגה לאזרח, יותר אמפטיה למצוקות הגדולות של רבדים רבים בחברה, יותר השכלה וחינוך ופחות ופחות עסקנות פוליטית זולה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il