X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לאור הקלות שבהשגת מעמד של תושב או תושב קבע באנגליה ולאור הקלות בה יכול תושב, שאינו יליד המקום, לבחור שלא להיתפס כ-DOMICILE באנגליה, הרי שאנגליה מהווה מקלט מס לאזרחים זרים המנצלים את ההטבות המס הגלומות במעמד של NON-DOMICILE
▪  ▪  ▪

אנגליה נמנעת מלחייב במס חלק מתושביה בגין הכנסות אשר הופקו ו/או נצמחו במדינות זרות. נתון זה מפתיע לאור העובדה, כי שיטת המס הנהוגה באנגליה, כמו גם ברוב מדינות העולם ואף בישראל, הינה שיטת מס פרסונלית, הממסה רווחיו של כל תושב ללא קשר למקום הפקתם. נתון זה הופך את אנגליה ל"מקלט מס" לאנשי עסקים ממדינות שונות כגון רוסיה, המאמצים את אנגליה כמדינת תושבותם, נתון המעניק להם פטור מהכנסות שהופקו מחוץ לאנגליה.
מציאות זו היא תוצר הדין האנגלי, המבחין בין שלושה סוגים של תושבים לצורך חבות במס:
תושב (RESIDENT) - אדם נחשב תושב אנגליה אם: הוא חי בה דרך קבע; מתגורר בה תקופה שלא תפחת משלוש שנים; מגיע לאנגליה למטרה (למשל עבודה) המחייבת אותו לשהות במדינה לפחות שנתיים. בנוסף, קיימות מספר חזקות שבהתקיימותן אדם נחשב תושב אנגליה: נוכחות פיזית במדינה במשך 183 יום או יותר לאורך שנת המס; אדם הנוהג לבקר באנגליה דרך קבע במשך 4 שנות מס, כאשר אורך הביקור שלו בממוצע הוא 91 יום או יותר בשנת המס.
תושב קבע (ORDINARY RESIDENT) - תושב קבע הוא אדם, המתכוון לחיות באנגליה דרך קבע או אדם המתכוון להתגורר שם תקופה שלא תפחת משלוש שנים. כמו כן, אדם המתכוון לבקר באנגליה דרך קבע, כאשר אורך הביקור הממוצע הוא 91 יום או יותר או אדם שיש לו/משכיר/קונה דירה ומתכוון להישאר באנגליה על בסיס קבוע יחשב תושב קבע.
DOMICILE
- באופן כללי ניתן להגדיר, כי אדם הוא DOMICILE במדינה בה נמצא בית הקבע שלו. לרוב, אדם רוכש את ה - DOMICILE של אביו ביום שבו הוא נולד. ה -DOMICILE של קטין נקבעת בהתאם ל - DOMICILE של האפוטרופוס שלו. לאחר גיל 16 יכול אדם לשנות את ה - DOMICILE שלו, ע"י עזיבתו את מדינתו ומעברו למדינה אחרת בכוונה להתגורר ולחיות שם לצמיתות.
על-מנת לזכות במעמד של DOMICILE באנגליה חייב אדם להראות, כי נטש את כל קשריו עם מדינתו הקודמת וכי עתה הוא מתכוון להפוך את אנגליה לבית הקבע שלו. לשם כך צריך הוא להוכיח כי: מכר את כל רכושו במדינתו הקודמת וכי במקביל רכש נכסים באנגליה; העביר את כל השקעותיו לאנגליה; הינו בעל עסקים באנגליה; העביר את משפחתו לאנגליה; הצהיר כי ברצונו להיקבר באנגליה, נוקט בפעולות לשם קבלת אזרחות אנגלית וכד'.
אדם שאינו מבצע את הפעולות דנן יהיה בגדר תושב ו/או תושב קבע באנגליה, אך לא יתפס כ-DOMICILE. משמעות המס של אי הכרה בתושב אנגליה כ-DOMICILE היא קריטית, הואיל ו-NON-DOMICILE אינו חייב במס בגין הכנסות/רוח הון/ירושות אשר הופקו/התקבלו בחו"ל, אלא אם הביא את ההכנסות/הכספים לתוך אנגליה.
לאור הקלות שבהשגת מעמד של תושב או תושב קבע באנגליה ולאור הקלות בה יכול תושב, שאינו יליד המקום, לבחור שלא להיתפס כ-DOMICILE באנגליה, הרי שאנגליה מהווה מקלט מס לאזרחים זרים המנצלים את ההטבות המס הגלומות במעמד של NON-DOMICILE. כך לדוגמא, אנשי עסקים ישראלים העוברים להתגורר באנגליה, כך שמרכז חייהם אינו בישראל, יכולים ליהנות מהכנסות מהשקעות במדינות בהן שיעורי המס הם נמוכים, הואיל ויחויבו במס רק באותה מדינה. כאמור, אינם חייבים במס באנגליה (אינם DOMICILE) או ישראל (אינם תושבי ישראל לצורך פקודת מס הכנסה), בהן שיעורי מס הכנסה ומס רווח הון גבוהים ועלולים להגיע עד לשיעור של 50%.
יתר על כן, בשונה מישראל, אנגליה נמנעת מלהטיל "מס יציאה". פקודת מס הכנסה הישראלית מטילה מס ("מס יציאה") על נכסים המוחזקים בחו"ל, אך בשל העובדה כי בעליהם חדל להיות תושב ישראל, זאת אף אם בפועל נכסיו בחו"ל לא נמכרו לאף גורם.
באנגליה המצב שונה. באופן כללי, תושב אנגליה אינו חייב במס רווח הון בגין נכסיו בעולם כל עוד לא ביצע מכירה בפועל, זאת ללא קשר להפסקת היותו תושב אנגליה. במידה וביצע מכירה בפועל של נכסיו בשנת המס בה הפסיק להיות תושב אנגליה יחוייב במס רווח הון באנגליה, אלא אם לא היה בגדר תושב במשך ארבע שנות מס במהלך שבע שנות המס שקדמו לעזיבתו את אנגליה. יחד עם זאת, במידה והפרט ביצע את המכירה בשנת המס שלאחר שנת המס בה חדל להיות תושב אנגליה לא יחוייב הפרט ברווח הון באנגליה.

תאריך:  07/08/2007   |   עודכן:  07/08/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אנגליה כמקלט מס
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הכותבים טועים בהגדרות
מדריך לעברית  |  7/08/07 14:09
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שוש ויג
מעשה בטבעת" של אילו שיינפלד (כתר, 2007) הוא סיפור שאומר בפרוזה שאין חדש תחת השמש. בסיום הספר חותם הסופר את כל גלגולי העלילה בפסקה אחת שאומרת בשפה עגנונית בשביסית את האמירה הפואטית של הספר. כמו במעשייה או בסיפור העממי מנסה המספרת כנראה, כשקולו של הסופר זועק מגרונה לומר לקורא המזדמן כי אין חידוש רב בסיפור
עו"ד מלי פולישוק-בלוך
לציניות במדינת ישראל אין כנראה גבול במיוחד אצל מקבלי ההחלטות המנהלים את חיינו. השבוע הציניות באה לידי ביטוי בהתייחסות לאחד הנושאים המהותיים בחברה הישראלית - ההשתמטות מצה"ל
עו"ד אברהם פכטר
אין צורך במסקנות אישיות, לכן אין צורך במכתבי אזהרה. מסקנות מערכתיות מספיקות - שהרי בראש כל מערכת עומד אחראי ועל הציבור לשפוט. לפי הדין הקיים - ועדת בדיקה ממלכתית - אינה חייבת במכתבי אזהרה
אליקים העצני
יעלון אינו דתי או "אמוני". מוצאו אינו מן "המחנה הלאומי", כ"א מן התנועה הקיבוצית, ולמסקנותיו הגיע לא מתוך אידיאולוגיית א"י השלמה, כ"א מתוך ראייה ריאליסטית של העובדות, בין היתר מכוח מה שלמד כראש אמ"ן
ראובן לייב
כיבוד הסכמי-שכר עם סקטורים ציבוריים הוא תנאי-יסוד למשק בריא ומתפקד. סחבת לא תעזור. היא רק תחמיר את המצב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il