X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הגיעו ימות המשיח למשטרה, לפי הצעת חוק חדשה "העברת נתוני תקשורת" - תוכל המשטרה לשחק את "האח הגדול הרואה ושומע את הכל". פרטיות האזרח נמצאת בסכנה. יש להתגייס כדי למנוע העברת החוק בנוסח הגורף והמוצע, כדי לא להפוך למדינת משטרה
▪  ▪  ▪

ועדת החוקה של הכנסת, אשרה לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת את החוק להעברת "נתוני תקשורת" למשטרה. מדובר בחוק שיאפשר למשטרה לקבל נתוני תקשורת, על כל אדם בישראל ומכוחה אמורה המשטרה להקים מאגר נתונים שיתקבל מחברות התקשורת ויכיל מספרי טלפון וזיהוי הבעלים של הטלפונים, לרבות הסלולריים.
החוק מאפשר גם מתן אישורים לחדירה למאגרי מידע לכל שופט שלום (להבדיל מהאזנות סתר כיום - רק לנשיא ביהמ"ש מחוזי או סגנו), וכן במקרים דחופים לתת סמכות לקצין משטרה בדרגת סגן ניצב (כיום לפי החוק רק למפכ"ל המשטרה), לתת צו להאזנות סתר.
בהמשך מפליג החוק, תהיה המשטרה רשאית ישירות ללא צו שופט לבקש שמות, תוכן דואר אלקטרוני, מיקום אדם לפי הטלפון הנייד, רישום חברות אשראי, משיכת כספים, רישומי שיחות טלפון וכל פעולה באינטרנט.
בקיצור - הפרטיות תיעלם והיא נמצאת בסכנה מיידית. הציבור יהיה בבתי זכוכית כאשר מי שמציץ ומלווה אותם ומחליט מתי להתערב, תהיה המשטרה, באישור החוק. המצב עלול להיות כמו במשטר דיקטטורי, כפי שנתגלה לאחרונה בגילוי מסמכים וארכיונים במזרח גרמניה שלפני האיחוד עם המערב ונפילת חומת ברלין.
החוק מאפשר למשטרה ומהם זה יכול לזלוג או סתם להיות מודלף בשל אינטרסים אישיים, מסחריים פוליטיים או כספיים לגורמים אינטרסנטיים, למאבקי כוח שליטה והכפשה.
צריך להיות מוכן, אם החוק יעבור, כי החיים הפרטיים האינטימיים, הכספיים, החברתיים, תנועת האזרח ומיקומו - יהיו גלויים או במעקב או בפיקוח המשטרה ובדרגים הנמוכים ביותר.
השר לביטחון פנים - אבי דיכטר טוען שהחוק יאפשר למשטרה להילחם ביתר שאת ובמרץ, עם אמצעים מודרניים, בפשע המאורגן, בפשעים הקשים, ובטכנולוגיה מתקדמת שכבר נמצאת אצל העבריינים. צודק השר דיכטר, כי המשטרה משך השנים, פיגרה ומפגרת באמצעים טכניים אחר עולם הפשע, אבל הפתרון הוא בהגדלת תקציבים ובמתן אפשרויות חוקיות גמישות יותר, כפי שקיימות היום, אך בגבולות הסביר, ההיגיון, מבלי לחדור עמוק מדי ורחב מדי לחיי הפרט וצנעתו - ובוודאי שלא ע"י מתן התירים גורפים, כלליים לא ע"י גורמים זוטרים לא בבתי משפט ולא במשטרה.
יו"ר ועדת החוקה - ח"כ בן שושן טוען בלהט כי הכנסת עשתה עבודה יסודית לטובת ביטחונם של האזרחים, תוך שמירה ובקרה על צנעת הפרט והקפדה על גבולות המותר והאסור.
התוצאה כפי שמתבטאת בחוק לא עומדת בציפיות של יו"ר הוועדה ובסתירה לשמירה על הפרטיות וצנעת הפרט המובטחת על ידו. היחידי שניסה למנוע את ההצעה הקיצונית והגורפת מלהגיע לשלב החקיקה היה נציג לשכת עו"ד עו"ד דן-חי, שהביע התנגדות להצעה במתכונתה הנוכחית והדגיש את הסתירות והפערים בין זכויות האזרח וההגנה על פרטיותו וצנעת הפרט, כפי שהוא היום, וכפי שתהיה אם החוק יתקבל.
לדעת עו"ד דן-חי שליווה את ההצעה מטעם לשכת עו"ד - מדובר בקץ הפרטיות. דבריו של נציג הלשכה צריכים להדהד בכל הארץ ובכל הגופים והעמותות הנלחמות על זכויות הפרט והגנתו.
לפי הערכתי, הצעת החוק כפי שהיא היום, רומסת ברגל גסה את פרטיות האזרח ויתירה מזאת, גם בדרך ביצועה ומסירתה לדרגים נמוכים במערכת המשפט (כל שופט שלום) וקציני משטרה נמוכים/בינוניים, כמו סגן ניצב, לעומת מפכ"ל ונשיא בית המשפט מחוזי, במצב החוקי כיום.
גילוי נוסף, מדאיג לא פחות ע"י נציג הלשכה, הצעת החוק הועברה לכנסת לקריאה שניה ושלישית ע"י שלושה חברי כנסת בלבד, בצורת מחטף, מתוך וועדה של 18 חברי כנסת.
ההתייחסות לפרטיות האזרח, והגנה על צנעתו, חדירה לחייו הפרטיים, חברתיים, אינטימיים, כספיים - שנעשים ע"י שלושה חברי כנסת בלבד, היא מעליבה, פוגענית וחוצפנית. אם זה מה שחושבים עלינו נבחרי הציבור וכך הם פעולים, יתכן ואנחנו ראויים לכך ולנציגות כזאת.
גם כיום, לפי המצב החוקי, הגבולות של חופש הפרט, מוגבלים למדי אבל עדיין בתחום הסבירות הראויה והאיזון בין טובת הפרט וטובת החברה, כאשר אנו דורשים מהמשטרה ובתי המשפט להגן עלינו, הן על-פי חוק האזנות סתר והן על-פי חוק הגנת הפרטיות. לעניין זה ראה את המאמרים שכתבתי, כמו: האזנות סתר, המותר והאסור, שקיפות ופרטיות, חיסיון להאזנות סתר גם לעיתונאים.
צודק השר דיכטר שאנו מצווים לתת למשטרה כוח ואמצעים להלחם בפשע על כל סוגיו, שהרי טכנולוגיה מתקדמת עולה כסף והוא זמין לרשות הפשע המאורגן. הממשלה צריכה להקציב יותר אמצעים, הציבור צריך לתמוך - ולדאוג שהתקציבים יגיעו למשטרה - בתנאי שישמרו גבולות סבירים של חדירה לתחום הפרט - והיא תהיה מבוקרת ע"י בית המשפט, בדרגים בכירים בלבד, כמו נשיא בית המשפט מחוזי (סגנו ומעלה ולא כלפי מעטה כך גם במשטרה).
מעשית חשוב שלמשטרה תהיה גישה לנתוני תקשורת, כדי לעזור לאזרח במצוקתו, לא רק במקרה של עבירות אלא גם להצלת חיים, כמו איתור נעדרים, פצועים, חטופים, בורחים מבתי סוהר והמשטרה, ע"י קבלת נתונים מחברות התקשורת המודרניות.
בנוסף לכך, צריך להבין שהגישה למידע תקשורתי אינו מכוון בלעדית רק לענייני פשיעה אלא גם למטרות ביטחון חשובות. על המשטרה, ועל השר לביטחון פנים, להילחם ולהגן על הציבור גם מעבירות ביטחוניות, על השב"כ והמודיעין לקבל מידע עדכני, על פעולות אזרחיות המסכנות את בטחון המדינה ואזרחיה, אך שוב הדגש צריך להיות על הסבירות והמידתיות ואם צריך לפלוש ולחדור לחיי הפרט וצנעתו - זה צריך להיעשות בפיקוח ואישור דרגים בכירים ביותר במשטרה, במערכת המשפט, היועץ המשפטי לממשלה, ועדות הכנסת, וועדת החוקה.
לסיכום ניתן לומר: יש בסיס להצעת החוק של העברת נתוני תקשורת", אך לא בצורה גורפת, לא בצורה חודרנית ופולשנית מדי ולא יצירת מאגרי מידע כלליים... והיה אם וכו'. אלא להמשיך בקו הקיים היום בחקיקה עם גמישות וחכמה כפי שהמצב מחייב - תוך כפיפות לחוקי היסוד ובמיוחד לחוק יסוד כבוד אדם וחרותו.

הכותב הוא עורך-דין, בעל תואר שני במשפטים, המתמחה במשפט פלילי, צבאי וציבורי, והיה בעבר פרקליט צבאי, יועץ משפטי ביו"ש וברצועת עזה, שופט צבאי בדרגת סא"ל, סגן פרקליט מחוז, משנה ליועץ המשפטי של מועצת העיתונות ופרשן משפטי בהווה.
תאריך:  18/11/2007   |   עודכן:  18/11/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פרטיות האזרח - בסכנה
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
ראש הקגב הישראלי,,
דורון ט  |  18/11/07 12:07
2
יופי פחטר.. ל"ת
אל תחסוך במילותיך  |  18/11/07 13:25
3
הפרטיות של מי בסכנה
ע.ג1  |  18/11/07 14:04
4
מי פוחד מחוק כזה?
דב בינדר  |  18/11/07 17:30
 
- כמוך חשבו גם אזרחי רוסיה
ש.מ.  |  19/11/07 11:43
5
ביטול-הגנה מחויב המציאות !
ע. סובול  |  19/11/07 11:35
 
- רוצה להגיד לי שגם בן-גוריון
פ.צ.  |  19/11/07 19:03
6
כך יתגונן האזרח
גראת ץ4645  |  19/11/07 16:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אסתר שניאורסון גרי
מדינת ישראל התמכרה לתהליך השלום. האופיום שהאוחזים בשלטון בולעים ומלעיטים בו את ההמונים התחיל בשאיפה קלה, אך כדרכם של מכורים הם אינם מסתפקים בקטנות ומתמכרים בכל גופם ונשמתם לחומר
ון-אמדן, פסטינגר, ברעם, נוה, אור-חן
השר פרידמן - באומץ לב אזרחי וציבורי הראוי להערצה - מגלה שהוא מצד-אחד מחויב רק לצו מצפונו הציבורי-והמשפטי ומצד-שני הוא מעמיד עצמו למשפט אחד בלבד - משפט ההיסטוריה
דניאל בלוך
על ארון הספרים האורתודוכסי היומרני של ידיעות אחרונות
יואב יצחק
פרידמן זוכה לאהדה ציבורית רחבה, בעיקר בגלל אישיותה הבעייתית של ביניש - מושחתת, מניפולטיבית ומסוכנת    הוא מצליח להעביר בכנסת חלק מהרפורמות דווקא בגלל שביניש מכהנת כנשיאה
איתמר לוין
סוף השבוע האחרון הוכיח לי, שהכיפה שלך היא קישוט בלבד. כמי שמתגורר בסמוך לכיכר רבין, הייתי עד במו עיני לחילול השבת ההמוני שגרמה העצרת שאירגנת שם אמש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il