X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ככלל אצבע, בשנים הקרובות ובכללן השנה, רצוי לרשום הוצאות רבות ככל הניתן ולדחות הכנסות על-מנת להקטין רווחים, עקב הירידה בשעורי המס לחברות
▪  ▪  ▪

בהתקרבנו לסוף 2007, ראוי לעסקים, חברות ושכירים לבדוק כיצד יוכלו לנצל באופן מיטבי את הטבות המס שהחוק מקנה להם.
להלן נקודות שונות עליהן יש לתת את הדעת (התחומים המוצגים הינם חלקיים ונבחרו מאחר שהם נוגעים לאוכלוסיות שונות). יש לזכור כי המופיע במאמר זה אינו מהווה תחליף ליעוץ מקצועי עם גורמים רלוונטיים:
חילקנו את מאמרנו לשני חלקים עיקריים: הראשון- הערכות ששכירים צריכים לבצע. השני - הערכות חברות.
כשכיר
האם להגיש דוח בקשה להחזר מס? רצוי להגיש דוח במקרים הבאים:
  • לא עבדת שנה מלאה.
  • עבדת חלק מהשנה בחו"ל ולא בוצע תאום מס שנתי.
  • עבדת אצל מספר מעסיקים ולא בוצע תאום מס שנתי.
  • אם יש ניכויים או זיכויים שלא נוכו (קופות גמל, תרומות, ביטוח חיים וכיוצא בכך אשר לא נכללו בחישוב המס בתלוש המשכורת).
  • הנחות במס לתושבי ישובים זכאים.
  • אי ניצול מלוא נקודות הזיכוי (החזקת קרוב משפחה במוסד, לימודים אקדמאים, נישואין או גירושין בשנת המס, חייל משוחרר, בין זוג שאינו עובד וכדומה).
  • אם המשכורות אינן קבועות ולא בוצע תאום מס במהלך השנה.
  • אם בוצע חישוב מס משותף לבני זוג בגין עבודה באותו העסק ואשר אין תלות בהכנסות שלהם.
  • השנה רצוי לדחות שכר לשנת 2008, עקב הירידה בשעור המס המקסימלי בין 2007 ל-2008 ב-2%.
  • הכנסות מריבית - הנחות ופטורים לבעלי הכנסות נמוכות וגמלאים בעלי הכנסות שנתיות הנמוכות מ-51,840 ש"ח בשנה. אדם כזה זכאי לניכוי בסך 8,160 ש"ח על ריבית מפקדונות בנקאיים וחסכונות. אם הכנסתו גבוהה מ 51,840 יהיה זכאי לניכוי חלקי.
  • הכנסות מהשכרת דירות למגורים בישראל. קיים פטור ממס עד הכנסות של 50,400 ש"ח בשנה. מעבר לכך ישנו מס של 10% מההכנסה ברוטו (כל עוד פעילות ההשכרה איננה נחשבת לעסק), בניכוי פחת על הדירה והוצ' ריבית על ההלוואה. לגבי השכרת נכסים בחו"ל, במידה וההשכרה הינה פרטית ולא עסקית, ישנו מס של 15% בניכוי פחת על הנכס בלבד.
  • הטבת המס בגין תשלומים לקופות גמל (תגמולים או קיצבה) (ניכוי) לשכירים ולשכירים בעלי שליטה, הינה עד 5% מרכיבי השכר שהמעסיק לא הפריש בגינם לקופת גמל עד לתיקרה של 86,400 ש"ח בשנה (מכסימום 4,320 ש"ח). הזיכוי המוכר בגין ההפקדות בקופת גמל הינו לפי 7% מהתיקרה האמורה (מכסימום 6,046 ש"ח) ובסה"כ ניכוי וזיכוי מכסימלי של 10,368 ש"ח בשנה.
  • הזיכוי ממס בגין תשלומי פרמיות לביטוח חיים ותשלומים לקופת גמל כעמית עצמאי הינו 25% (כולל בגין תשלומים לקופת גמל מעבר לתקרה המוכרת לניכוי). ישנם מקרים מסוימים בהם ניתן להגיע ל-35%.
  • החזר מס בעבור ביטוח אובדן כושר עבודה מסוג ביטוח "מועדף" (עד 2.5% מהשכר) הינו מלא לשכיר, בין אם המעביד שילם עבורו את הביטוח או שהוא שילמו בעצמו.
  • הפקדות לקרן השתלמות פטורות ממס עד לתקרת הפקדה של 15,712 ש"חבחודש, כלומר 188,544 ש"חלשנה. משיכת כספי קרן ההשתלמות מותרת לאחר 3 שנים למטרת השתלמות (או לכל מטרה אם עוברים את גיל הפנסיה) ולאחר 6 שנים לכל מטרה.
  • בעלי הכנסה פסיבית פטורים מתשלומי ביטוח לאומי ומס בריאות, במידה והכנסתם הפסיבית (ריבית, דיבידנד, שכ"ד וכדומה) נמוכה מהכנסתם האקטיבית או כאשר המבוטח הינו גם עצמאי וגם שכיר (מצב המוכר כשלושת המעמדות (שכיר, עצמאי ובעל הכנסה פסיבית). על כן, שכיר אשר הכנסותיו הפסיביות עולות על האקטיביות, רצוי שיקבל גם הכנסות כעצמאי וכך יעמוד בתנאי לפטור.
כחברה בע"מ
  • ככלל אצבע, בשנים הקרובות ובכללן השנה, רצוי לרשום הוצאות רבות ככל הניתן ולדחות הכנסות על-מנת להקטין רווחים, עקב הירידה בשעורי המס לחברות (בין 2007 ל-2008 מ-29% ל-27%). יש לבצע המלצה זו רק על הכנסות שניתן לדחותן והכנסות שניתן להקדימן ולא באופן מלאכותי.
  • תשלומים לבעלי שליטה:
  • ככלל, רצוי לגבותם בניירת ככל שניתן.
  • ניתן להפקיד בקופת גמל לפיצויים או קיצבה (לא לתגמולים כי לא מוכר) עד תקרה שנתית של 10,220 ש"ח.
  • ניתן להינות משתי תקרות פטורות, הפרשה לקצבה (פנסיה) שהחברה מפרישה עבור בעל השליטה וכמו כן יהנה בעל השליטה מפטור ממס בעבור פיצויים עד לתקרה בתום עבודתו.
  • חברה יכולה להפקיד עד 7.5% ממשכורת בעל שליטה לקרן השתלמות (עד תיקרת שכר של 188,544 ש"ח לשנה). מתוכם 101,808 ש"ח מוכרים לניכוי מהכנסות (4.5% מתוך ה-7.5%). מומלץ להפריש את כל ה-7.5% מכוון שכל הסכום יהיה ניתן למשיכה לאחר 6 שנים פטור ממס. הנ"ל תקף בהנחה וההפרשות הן חודשיות רציפות וכי יש הפרשה מקבילה של בעל השליטה בסך 2.5% נוספים (או שליש מהסכום אותו מפרישה החברה).
  • משיכת דמי ניהול אפשרית כאשר, מוכח שהשרותים סופקו בפועל, ניתן להגדירם כ-% מהמחזור או הרווח, הוגדרו בהסכם בכתב והסכום שניקבע סביר להיקף השרות.
  • משיכת דיבידנד חייבת ב-25% מס. חברות ישראליות (לא כולל חברות משפחתיות) חייבות ב-0% מס במשיכת דיבידנד מחברה אחרת. על כן רצוי להחזיק במניות החברות בשליטה באמצעות חברת אחזקות ולא באופן ישיר. חלוקת הדיבידנד תחסוך לבעל השליטה תשלום ביטוח לאומי ובריאות, כל עוד היקף הדיבידנד לא עולה על היקף המשכורת ועל כן עדיף מחלוקת בונוס בשכר החייב בתשלומים אלו.
  • יתרות חובה של בעלי שליטה, חייבות בהצמדה ובתוספת של 4% ריבית בשנה. רצוי להיזהר ללתעד בכתב את ההלוואה על-מנת להימנע ממצב בו יתרות חובה אלו יחשבו לדיבידנד ויחויבו במס.
  • רכישת חברה בעלת הפסדים צבורים על-מנת להכניס בה פעילות חדשה ו"להרוויח" את ההפסדים הצבורים. הנ"ל מומלץ בעיקר אם החברה החדשה תפעל באותו ענף, פעילות תועבר אליה ולא ממנה, חלק מהבעלות תשאר בידי בעלי המניות הקודמים, לחברה המפסידה נכסים נוספים מעבר להפסד הצבור, רצוי להעסיק בה עובדים חדשים ולעסקה אינטרסים כלכליים מעבר לנושא המיסוי.
  • חברה זרה לפעילות עסקית בחו"ל:
  • באמצעות הקמת חברה במדינה בה שעור המס בה נמוך מבישראל והעברת הרווח לישראל באמצעות שימוש באמנת מס קיימת בין המדינות, עשויה להפחית מסך המס שישולם בכפוף למבחן השיטה הפרסונלית (מרכז פעילות) שהחליפה את השיטה הטריטוריאלית. חברה זרה תחויב במס בישראל (מרכז פעילותה יחשב בישראל), אם השליטה על עסקיה וניהולם מופעלים מישראל, לפיכך יש לוודא שליטה וניהול מחו"ל.
  • חברה נשלטת זרה- חנ"ז- עם הפעלת הרפורמה במס נכנס נושא החנ"ז שתמציתו הינה שחברה הרשומה בחו"ל והשליטה בה היא של תושבי ישראל תחויב במס על הכנסה רעיונית אם הכנסות החברה הינן פסיביות. זקיפת ההכנסה הרעיונית תתבצע רק אם החברה הזרה חויבה בחו"ל במס נמוך מ 20 אחוז.כדי להימנע מתשלום זה חשוב להקפיד על כך שרוב מחזורה של החברה יהיה מהכנסות ממסחר ולא מהכנסות פסיביות.
  • בעלי מקצועות חופשיים (עו"ד, רו"ח, מרצים ונותני שרותים אחרים) אשר הקימו חברה בחו"ל ומשאירים את ההכנסה בחו"ל, ימוסו כ"הכנסה רעיונית" בישראל. ניתן להקטין את הרווחים באמצעות הגדלת הוצאות החברה בחו"ל.

ניהול נטו (www.nihulneto.com) עוסקת במיקור חוץ של מנהלי כספים, חשבים וכלכלנים, במנטורינג וליווי עסקי לחברות ובהשמה מוכוונתTM של כ"א איכותי בתחומי הכספים, בכירים ומקצועות ההי-טק.
הכותבים הינם מנכ"לים משותפים בניהול נטו.
תאריך:  22/12/2007   |   עודכן:  22/12/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
צילה שיר-אל
תחזית שבועית כללית לילידי כל המזלות
אורי שטרית
מחובת פיקוד המשטרה לרענן את השורות, לנער את האבק שדבק במערך המודיעין שפעם התגאה במה שמכונה "עבירות חשיפה", להכין תוכנית רב שנתית לאיסוף מידע מודיעיני בהתאם למיפוי אתרי פשיעה, לחדש את מלאי המקורות, להוציא את קציני האיסוף לשטח ולהכריח אותם להוכיח עצמם כמפעילי מקורות מהשורה הראשונה
יהונתן דחוח-הלוי
בראיון אמיץ להארץ מותח תא"ל (מיל.) צביקה פוגל, לשעבר רמ"ט פיקוד דרום, ביקורת נוקבת על מדיניות צה"ל באינתיפאדה ומאשים את הפיקוד הבכיר (ובכלל זה את עצמו) במעשים שמשמעותם פשעי מלחמה    ארגונים אנטי ישראלים הודיעו על כוונתם לעשות שימוש בדברי קצינים בכירים לצורך הוצאת צווי מעצר נגדם במדינות אירופאיות
יואב יצחק
הישג כביר לערוץ 10 בתחקיר בפרשת הפדופילים    ובכל זאת, שאלת השאלות נותרה בעינה: האם בוצעה עבירה? הרי לוטם אינה בת 13, אלא בחורה בוגרת
אברהם (פריצי) פריד
רקוויאם לשולמית, אכזבה ספרדית וכסף אנגלי    המאגר של יחימוביץ', מות הלוביסט ובונים בירושלים    ועוד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il