בסימטת בן-תרדיון 2, בואכה שדרות ירושלים, ממוקמת, במובלעת מבודדת מן העיר ההומה, מסעדת "בויאנה". הכתובות הקריליות שעל חלון הראווה; הדגל הבלקני, בעל צבעי האדום-לבן-ירוק, המתנוסס על הקיר; וכרזת הפרסומת להופעתו של אלברט, נגן האקורדיון - אינם מותירים מקום לספק: זוהי, אכן, הקולינאריה הבולגרית במיטבה של יפו.
ומי שעדיין לא השתכנע בכך, מוזמן אחר כבוד לחזות במחלצותיהן הפולקלוריות של מלצריות המסעדה ובתמונות הנוסטלגיות מפאר הספורט היפואי של פעם: צילומיהם של שחקני הכדורגל של קבוצת "מכבי" המקומית, המעטרים את קירות המסעדה.
אפילו השף, המופקד על הבישול, הוא בולגרי של ממש, שמקפיד להכין בידיו האמונות את המעדנים המיוחדים של ארצו: מרק המלפפונים והיוגורט, "שקמבה"; פלפל ה"ביורק" הממולא גבינה לבנה; סלט ה"שופסקה", המורכב ממלפפונים, עגבניות ופלפלים, מעוטרים בגבינה לבנה; סלט ה"קוופולו", המכיל חצילים ועגבניות והמוגש קפוא, עם שברי-קרח; כרוב חמוץ "סרמי", שממולא באורז ובשר והמוגש ברוטב-עגבניות מתקתק; תבשיל של אורז בתרד, עם בשר-גולש רך; כבד על האש עם אורז ושעועית; צלעות או בשר-כבש בתנור; לשון או מוח "פנה", מוסקה וגיובץ.
את הארוחה פותחים בצלוחיות קטנטנות של תפוחי-אדמה, סלק, כרוב, תרד ושעועית, בליווי פיתות, ומקנחים אותה בקרם קרמל, קרם בוואריה מצופה בשוקולד, באקלאווה, או מוס שוקולד. לשתייה קלה מוגשים כל המשקאות הקלים המוגזים ולשתייה חמה - קפה בוץ, אספרסו או תה, הכל לפי ה"תקן" הבולגרי.
מחירה של ארוחה לסועד (כולל סלטים, מנה ראשונה ועיקרית, קינוח, שתייה קלה וחמה) הוא ממש זול ונע בין 40 ל-50 שקל בימי חול ובין 60 ל-70 שקל בסופי-שבוע. מי שמחפש, מלבד האוכל, גם אווירה בולגרית פולקלוריסטית, יוכל למצוא אותה בימי שלישי בערב, למשמע מוזיקה יוונית, בליווי שני נגנים וזמר הבית; בימי רביעי בערב עם שירה בולגרית בציבור; ובימי שישי אחרי-הצהריים בקבלת-שבת, נוסח בולגרי, בליווי שמח של אקורדיון.